maanantai 10. toukokuuta 2010

Las Vegas, Nevada

Perjantaina oli vuorossa meidän reissun ensimmäinen aikataulutettu etappi, eli meidän hotellivaraus Las Vegasissa. Niin kiire ei kuitenkaan ollut, etteikö voitu matkalla tehdä pientä ylimääräistä kierrosta ihan vain siksi, että päästiin ajamaan legendaarista Route 66:sta pitkin.
Tuossa se nyt sitten on.
Kuuskutosen varrella oli melkoiset maisemat, kuten kyllä meidän normaalin reitinkin...
Pienen ylimääräisen kierroksen jälkeen jatkettiin suorinta mahdollista reittiä, joka sattui sopivasti kulkemaan Hoover Damin ylitse. Matkalla oli paljon kylttejä siitä, miten kaikki padon ylittävät autot turvatarkastetaan. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että ajettiin jonossa hyvin hyvin hitaasti ja virkapukuinen tyyppi kurkisti autoon sisään, ilman että piti edes pysähtyä.
Padolla järjestetään myös opastettuja kierroksia, mutta vaikka sellainen olisikin varmasti ollut mielenkiintoinen, me tyydyttiin ainoastaan käpyttelemään padon päällä.
Ei ollut hassummat maisemat sieltäkään...
Patohan sijaitsee Arizonan ja Nevadan osavaltioiden rajalla, jota me ylitettiinkin oikein urakalla. Ensin autolla padon yli Nevadan puolelle, sitten kävellen takaisin Arizonaan ja lopulta vielä uudelleen Nevadaan. Tämä kuva on näköjään otettu aavistuksen Arizonan puolelta, mutta voin vannoa että vasen jalka oli ainakin toisessa osavaltiossa.
Hoover Damilta jatkettiinkin sitten Las Vegasiin, meidän ensimmäiseen viralliseen kohteeseen. Viikonloppu on ollut hurjan hauska ja tapahtumarikas, mutta koska huomenna matka jatkuu jälleen ja päivästä on tulossa varsin pitkä, raportoin Las Vegasin kokemuksista joskus myöhemmin. Nyt nimittäin aion vielä viimeisen kerran nauttia meidän hotellihuoneen ihanasta kylpyammeesta.

Päivän saldo: En ees tiiä, kun unohdettiin katsoa mitä matkamittari näytti luovuttaessamme auton hotellin pysäköintipalvelulle...

3 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Eikö se jo tunnu perin tylsältä tuollainen jatkuva sininen taivas?
Täällä sentään saadaan kasella monen eri sävyisen harmaata, jos ei silmät täyty sadevedellä sitä ennen;( Joskus kyllä pilkahtaa vähän sinistäkin välissä.
Loppuviikosta jo kyllä luvattiin lämpötilan kohoavan jopa yli kahdenkymmenen asteen. Kyllä kesä kuulemma tulee viimeistään sitten, kun tekin tänne ennätätte.
Odotan suurella mielenkiinnolla teidän seuraavaa pääkodetta, se on paikka jonka minäkin haluaisin nähdä, ainakin kuvissa.
Vegasin ihmeitäkin täällä odotellaan. Varmasti tätä lukevat muutkin, älä yhtään epäile, vaikka näyttävät laiskasti kommentoivan. Olisiko syy sama kuin ketulla pihlajanmarjojen suhteen;)

Sanna kirjoitti...

Moi moi!

Täällä ainakin luetaan ahkerasti ja ihaillaan hienoja kuvia! Mä olen sellanen arkajalka (kuten tiedät..:)), että en ikinä tohtisi lähteä tuollaiselle reissulle. Hienoa, että joku uskaltaa! Matkustelen täällä siis kuvia katsellen hengessä mukana! :)

Andy kirjoitti...

rauni: Totta puhuakseni ei, ei tunnu tylsältä. :) Tänään tosin huomattiin että kun lämpötila on viikon ollut vähintään 30 astetta, tuntuu 20 jo melko vilpoiselta. Ja illan noin kymmenen astetta pisti jo ihan tosissaan palelemaan... ;)

Sanna: Kiva että voidaan jakaa meidän lomatunnelmia muidenkin kanssa! Ja miten niin arkajalka, ihan hyvinhän meillä meni aikanaan Lontoossakin. =D