perjantai 5. elokuuta 2011

Autokoululaiset

Jos me oltais fiksuja ihmisiä, me oltais hankittu texasilaiset ajokortit heti silloin, kun alunperin saavuttiin Houstoniin. Jos me ei oltais idiootteja, me oltais hankittu ne viimeistään silloin, kun päätettiin jäädä toiseksikin vuodeksi. Jotain siellä korvien välissä on sentään vielä toimintakunnossa, koska tällä viikolla me vihdoinkin päätettiin ryhdistäytyä ja hoitaa homma kuntoon. Mentiin maanantaina hakemukset ojossa oikeaan paikkaan ja ilmoitettiin että ajokortit olis kivat. Aikamme jonotettuamme päästiin tiskille, jossa paperit katsottiin läpi, veloitettiin koemaksu (25 taalaa), näppästiin pikainen kuva (josta luonnollisesti tuli hirvittävä) ja ilmoitettiin että tuolla seinällä on muutama tietokone, sinne vaan tekemään teoriakoetta. 30 kysymystä, joista 70% pitää vastata oikein. Ei ollut vaikea, jonka lisäksi kone vielä kertoi joka vastauksen jälkeen että menikö nappiin, niin ei tarvinnut edes jännittää. Menestyksekkään teoriaosuuden jälkeen palattiin tiskille, jossa varattiin aika inssiajoon. Se oli sitten molemmilla tänään.
Asiaan täysin liittymättömästi, työkaveri kävi Kiinassa ja toi tuliaisena silkkihuivin. Harmi etten oikein osaa sellaista käyttää, sataprosenttinen silkki nimittäin tuntuu aika mukavalta.

Minä kävin suhaamassa katuja aamupäivällä, kun taas Villen aika oli vasta iltapäivän puolella. Homma alkoi taskuparkilla ja sitten huristeltiin lähikatuja noin kymmenen minuutin ajan. Villen ajon ajan notkuin pihalla odottamassa ja viihdytin itseäni tarkkailemalla ihmisten taskuparkkiyrityksiä. Yksi typy venklasi ensin aikansa ja peruutti sitten ruudun takaosassa olevaan muovitolppaan, eikä ilmeisesti edes huomannut asiaa ennen kuin tolppa oli jo sileänä. Kävi vähän sääliksi, kun se oli tietenkin sitten siinä ja parempi onni ensi kerralla. Meillä meni selkeästi paremmin ja nyt odotellaan varsinaisia kortteja tilapäisten ajolupien kanssa. Enpä aikanaan ajokorttia suorittaessa olisi uskonut että tässä iässä joutuisin vielä uudestaan inssiä ajamaan, mutta ainakin niistä on jokainen (mulla kolme, Villellä kaksi) mennyt ykkösellä läpi.
Jännän väriset ruusut on hyvin menneiden ajokokeiden johdosta, ihan itse ostettiin.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Onnittelut uusien ajokorttien johdosta!
Tottakai ne meni läpi.
Kyllä me on teidän ajamista sen verran paljon katsottu (auton sisäpuolelta), että voidaan sanoa teidän molempien osaavan ajaa siellä isossa kaupungissakin.

Andy kirjoitti...

Joo, kyllähän se tilanne toki hieman jännitti, mutta ei me missään vaiheessa oikeasti epäilty läpimenoa. :)