tiistai 23. elokuuta 2011

Vapaaehtoistelua ja eläinvauvoja

Uudet kansainväliset opiskelijat saapuivat Riceen toissaviikon lopulla ja koko OISS oli hetken ihan kaaoksessa. Oli varmistettava, että jokainen uusi tyyppi sai vaadittavan immigraatioperehdytyksen, kirjattiin järjestelmään ja osallistui oikeaan orientaatioon. Perustutkinto-opiskelijoille suunnattu ohjelma oli toissaviikonloppuna, kun taas jatko-opiskelijoiden omat perehdytykset olivat vuorossa viime viikon alussa. Kaikki saivat hurjasti uutta tietoa omista immigraatiostatuksistaan, käytännön asioiden hoitamisesta vieraassa maassa, sekä opiskelusta noin ylipäätään. Ja tämän kaiken kuunneltuaan ja mahdollisesti osittain jopa sisäistettyään, heille alkoi yliopiston kaikille uusille opiskelijoille suunnatut omat orientaatiot, joissa tietoa tuli varmasti vielä toinen mokoma lisää.

Ilman työlupaa en valitettavasti voinut itse olla OISS:n projektissa apuna lainkaan niin intensiivisesti kuin mitä kaikki toivoivat, mutta ilmoittauduin silti halukkaaksi auttamaan vapaaehtoisten joukossa. Olinkin mukana menossa lähes joka päivä, autellen sen minkä voin, pitäen samalla huolen siitä etten vahingossakaan tee mitään mikä saattaisi aiheuttaa vaikeuksia itselleni tai OISS:lle. Arvatkaa huviksenne onko turhauttavaa kun ei saa esimerkiksi vastata tiettyihin kysymyksiin joihin hyvin tietäisi vastauksen, vaan joutuu ohjaamaan kysymyksenesittäjän jo muutenkin kiireisen työkaverin puheille...
Luonnontieteellisessä museossa on esihistoriallisen Megalodon-hain leuat. Kokovertailussa tuo valkohain hammaskalusto näyttää suhteellisen vaatimattomalta.

Hurjan kiireisistä parista viikosta selviämisen kunniaksi OISS vei ison porukan opiskelijoita, sekä uusia että vanhoja, Luonnontieteellisen museon IMAX-teatteriin katsomaan elokuvaa Born to Be Wild, johon minä sain kaikkien muiden vapaaehtoisten tavoin ilmaisen lipun. Ville kävi ostamassa itselleen myös tiketin ja niin suuntasimme muiden mukana sunnuntaina museolle perehtymään suloisiin eläinvauvoihin. Ihan mielettömän viehättävässä ja hurmaavassa elokuvassa kerrotaan vuorotellen kahdesta eläinorpokodista - Keniassa hoidetaan norsuja ja Borneossa orankivauvoja - ja niistä uskomattomista naisista jotka ne olivat perustaneet. Kummankin paikan tarkoitus on kasvattaa jostain syystä orvoiksi jääneet eläimet siten, että ne isompina kykenevät selviytymään luonnossa, kuten niiden kuuluukin. Ihana elokuva, katsokaa ihmeessä jos tulee tilaisuus.

Ei kommentteja: