torstai 23. huhtikuuta 2015

Tuoreen tohtorin lahja

Jatkoa edelliseen:

Kun kaverin väitös oli menestyksekkäästi ohi, me paettiin University of Houstonista välittömästi ja siirryttiin Riceen, koska se on luonnollisesti kaikin tavoin parempi paikka. Ja koska me oltiin jo vuosia sitten sovittu, että nämä tohtorinbileet pidetään Ricen kampuspubissa, Valhallassa. Hyvä niin, koska se mahdollisti pienen salamyhkäisen kieroilun ja juonittelun, mitä tuoreen tohtorin lahjaan tuli.

Tämä kyseinen kaveri, Cory, on nimittäin sitä mieltä että Suomessa on kaksi asiaa jotka ovat siisteintä ehkä ikinä. Ensimmäinen on Ravintolapäivä ja toinen on se, että Suomessa tohtorit saavat miekan ja tohtorinhatun*. Ja tästä miekasta on riittänyt puhetta niin monta kertaa, että kun Coryn oma väitös vihdoinkin varmistui, oli meille Villen kanssa nopeasti aivan päivänselvää, että nainen tarvitsee lahjaksi ihan oman miekan.

Tilasin miekan Amazonista (koska Amazonista saa mitä tahansa) ilman ongelmia, mutta sen kaiverruttaminen aiheutti yllättävää päänvaivaa. Soitin useampaan paikkaan, mutta jokainen paikka ilmoitti ettei niin pitkä miekka mahdu heidän laitteisiinsa. Voin muuten kertoa että miekan kaiverruttaminen on ilmeisesti jokseenkin kummallista, sen verran pitkiä hiljaisia hetkiä tuli puhelimessa kun kerroin että mitä tarkalleen haluaisin kaiverruttaa... Lopulta päädyimme kaiverruttamisen sijaan tilaamaan nimellä ja päivämäärällä varustetun laatan, joka kiinnitettiin miekan terään. Osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi ja näytti varsin hyvältä.
Miekka jemmattiin ihan Valhallan vieressä työskentelevän kaverin toimistoon, josta se käytiin salamyhkäisesti hakemassa ensimmäisten kuoharimaljojen jälkeen. Minä raahasin valtavan laatikon paikalle, kun Ville hämäsi Corya meidän kortilla, johon oltiin onnittelujen lisäksi kirjoitettu Joko tämä tai se silinterihattu. Ja sit me ojennettiin se miekka tässä vaiheessa hyvin, hyvin epäuskoisen näköiselle tuoreelle tohtorille, joka lievästi sanottuna ilahtui lahjastaan.
Melko tyytyväisen näköinen tohtori, vai mitä?

*Ville on aavistuksen katkera siitä, että Cory sai miekkansa häntä ennen, vaikka Villen väitöksestä on jo vuosikausia aikaa. Tämä johtuu tietysti siitä, että Suomessa miekan saa oikeasti vasta kun on osallistunut tohtoripromootioon, eikä me olla vielä kertaakaan oltu Suomessa samaan aikaan Turun yliopiston promootioiden kanssa. Seuraava on ensi kuussa, mutta sekään ei valitettavasti onnistu. Yleensä TY on järjestänyt promootiot kahden vuoden välein. Pitäisköhän meidän ottaa viralliseksi tavoitteeksi Villelle miekka 2017!

2 kommenttia:

Marketta kirjoitti...

On se niin väärin, että jotkut saavat miekkansa vieläpä laattoineen aivan ilman frakkia ja kaikkea muuta häslinkkiä mikä Suomessa kuuluu asiaan! Mutta Cory on varmasti kannuksensa ansainnut, ja ansaitsee onnittelut minultakin.Hieno suoritus! Toivotan lämpimästi onnea myös ´Miekka Villelle´- projektiin.

Andy kirjoitti...

Haha, niinpä. Tosin minähän en edes tiedä että mitä tarkalleen tohtoripromootioissa tapahtuu, kun en ole koskaan sellaista nähnyt. Mutta ilmeisesti aika paljon lisää melkoista seremoniallisuutta ja sitä rataa. :)