torstai 29. huhtikuuta 2010

Langanpätkiä

Viime päivinä on ollut ajoittain varsin hermostunut tunnelma, kun on listattu ja laskettu kaikkia irrallisia langanpäitä mitä meillä on paperisodan sun muun tiimoilta. Lopullinen sysäys pienimuotoiseen paniikkiin oli se, kun eilen yritettiin varata Villelle viisumihakemuksen haastatteluaikaa Helsingin suurlähetystöstä ja netissä olevan ajanvarausjärjestelmän mukaan koko kesäkuussa ei ole yhtään vapaata aikaa. Nousi muuten vähän kylmä hiki otsalle... Onneksi aina on muitakin vaihtoehtoja, kuten viisumin uusiminen Suomen sijaan vaikkapa Ruotsissa tai Meksikossa, joskin lähimmässä Meksikon konsulaattikaupungissa riehuu harvinaisen ärhäkkä huumesota ja ihmisiä tapetaan kymmenittäin. Ei siis kovin houkutteleva ratkaisu tämä. Onneksi suurlähetystöön lähettämäämme sähköpostiin vastattiin kertomalla, että varausjärjestelmä toimii vain kuukauden eteenpäin, joten ajan varaaminen onnistuu varmasti hieman myöhemmin. Sitä me pienesti epäiltiinkin, mutta kyllä se silti vähän säikäytti.

Kaikki miljoona viisumihakemuskaavakettakin pitäisi täytellä taas uudestaan, mutta onneksi siis vain Villen osalta, kun minun viisumi on voimassa vielä pitkään. Nyt harmittaa ettei meillä taida olla missään tallessa kopioita edellisistä selostuksista, vaan pitää uudestaan yrittää muistella missä kaikissa maissa Ville on vieraillut viimeisen kymmenen vuoden aikana ja mille organisaatioille hän on ikinä elämässään lahjoittanut rahaa. Niillä kuitenkin on nämä kaikki tiedot jo, en ymmärrä miksi koko ruljanssi pitää käydä uudelleen läpi. Tällä kertaa meillä on kuitenkin ihan älyttömän hieno kirje Ricen yliopistolta missä selitetään Villen tilanne ja kauniin sanakääntein pyydetään josko suurlähetystössä voitaisiin mitenkään olla suosiollisia miehen hakemukselle, jotta hän pääsee takaisin töihin. Siinä on Ricen sinetti ja kaikkea, niin kaipa tuo saa viisuminsa uusittua. Joskus pieneen hermoiluun taipuvaisena olen nimittäin jo ehtinyt miettiä, että mitä ihmettä me sitten tehdään jos ne suurlähetystössä jostain syystä päättääkin olla myöntämättä Villelle uutta viisumia?!?

Oikeasti tilanne on sen verran hyvä, että eiköhän me uskalleta hyvin mielin lähteä lomamatkalle ensi viikon alussa. Kaikki paperit on mitä pitäiskin olla, huomenna pois voimasta menevät Ricen ID-kortit käytiin tänään vaihtamassa uusiin ja viisumihaastattelun voi varata mistä vaan kunhan pääsee netin ääreen. Ollaan jopa onnistuttu varaamaan itsellemme hotellihuoneet sekä Las Vegasista että Grand Canyonin liepeiltä, muu matkahan toteutetaan improvisoimalla ja yöpymällä sellaisissa paikoissa missä sattuu vapaita huoneita olemaan. En malta odottaa.

7 kommenttia:

ice princess kirjoitti...

siis onko viela mahollista kayda naapurimaassa, kuten mexicossa, uusimassa viisumia ku mulla leima meni umpeen vaikka tyolupa on kuitenkin voimassa ja konsulaatista kyselin etta haluaisin matkustella, mutta en kotiin, niin sanoivat etta ei, suomesta pitaa kayda leima hakemassa passiin.

Andy kirjoitti...

En mä kyllä sitten varma ole. Jotkut Villen ei-amerikkalaiset työkaverit on ainakin joskus onnistunut uusimaan viisuminsa Meksikossa tai Kanadassa, mutta ehkä systeemi on sit muuttunut eikä se olekaan enää mahdollista. Villen kuulemista tapauksista on kuitenkin jo aikaa...

Andy kirjoitti...

Me siis ei ehditty oikeasti perehtymään asiaan, kun suurlähetystöstä ehti tulla se vastaus että saadaan kyllä kesäkuulle haastatteluaika.

rauni kirjoitti...

On se hyvä, että teillä on asiat kutakuinin järjestyksessä. Mä muistan mitä tapahtuu, kun sulle iskee oikein PANIIKKI, siinä jää hurrikaanikin toiseksi.
Tousaalta pieni paniikki aiheuttaa sellaisen adrenaliinipurkauksen joka voimalla pystyy saamaan paljon aikaiseksi.
Kuitenkin täältä toivotetaan antoisaa ja rentouttavaa lomaa.
Enään kuukausi ja sitten nähdään.

Andy kirjoitti...

Haha, joo, paniikkienergialla on tehty moni essee ja seminaarityö, varsin hyvillä arvosanoilla vieläpä.. ;)

ice princess kirjoitti...

no eihan se niin paha oo suomen kesaakaan kayda kattomassa ja leimoja hakemassa. Oikeen mukavaa reissua teille :)

Andy kirjoitti...

Kiitti kiitti, onhan se tosiaan mukavaa nähdä pitkästä aikaa Suomen valoisat yöt. :)