sunnuntai 3. lokakuuta 2010

3-1 ja herkkuruokavinkki

Kuten lähes joka toinen sunnuntai, asetuimme tänäänkin Andren kanssa sohvalle tuijottamaan jalkapalloa. Ja kyllä kannatti, koska vähän heikomman viime viikon jälkeen Texansit palasivat jälleen voittokantaan ja päihittivät Oakland Raidersit 31-24. Hyvän pelin kunniaksi päätimme tehdä yhdeksi ehdottomaksi suosikiksemme noussutta herkkuruokaa, jonka reseptin voisin nyt joutessani pistää jakoon. Eli olkaatten hyvät, ihan tosi maukas, helppo ja nopea herkkusieni-sipulikeitto:

Pilkotaan yksi iso tai pari pientä sipulia ja kuullotetaan öljyssä. Tällainen texasilaisen kokoinen sipuli on oikein sopiva...
Sipulia ei voi koskaan olla liikaa...

Viipaloidaan noin puoli kiloa herkkusieniä ja ruskistellaan niitäkin öljyssä, että vähän pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Me tehdään nämä erikseen paistinpannulla ja kasataan sitten sekä sipulit että sienet kattilaan, mutta makuasioita.
Lisätään n. puoli desiä jauhoja ja sekoitetaan hyvin. Sit lisätään vajaat 5 desiä vettä, kanaliemikuutio ja oman maun mukaan mausteita. Esimerkiksi vähän pippuria ja currya on oikein hyvä yhdistelmä. Tämän jälkeen n. 3,5 desiä maitoa, sekoitellaan ja kiehutetaan pari minuuttia. Sitten lisätään sekaan vielä purkki hapankermaa ja sekoitellaan, mutta ei anneta enää kiehua. Ja siinä se, valmista tuli.
Ei ehkä kuvassa esteettisimmillään, mutta älkää antako sen häiritä.

Sopii erinomaisesti sekä alkukeitoksi, jolloin tästä määrästä riittää hyvin neljälle, että itsessään pääateriaksi vaikka leivän kanssa, jolloin kaksi nälkäistä hotkii sen verran että jäljelle jäävä osa on ihan täydellinen lounasmäärä yhdelle (siis minulle) seuraavaksi päiväksi. Älyttömän hyvää, kokeilkaa vaikka ite!

Alunperin resepti poimittu täältä, tässä siis suomennettu versio jota me on vähän muokattu.

2 kommenttia:

ile kirjoitti...

Miksi te ootte pilanneet hyvän sipulikeiton mädättäjäkasveilla?
nimim. kummastunut turuust.

Andy kirjoitti...

Mädättäjäkasvi! =D No siksi tietenkin kun siitä tulee silleen vielä pelkkää sipulikeittoa parempaa. ;)