keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Infernaalista ruokaa

Yhdellä Villen työkavereista oli tänään syntymäpäivä, joten mentiin iltasella porukalla ulos syömään juhlan kunniaksi. Ravintola oli meille ihan uusi tuttavuus, oikein kivan oloinen itämainen paikka, jonka listalta valikoin annoksekseni Infernaalisen curry-kanan (joo-o, se oli oikeasti sen annoksen nimi). Varsin suosittu ruoka oli usean muunkin henkilön valinta ja joku sitten kysyi kaikilta samaa tilanneelta että minkä tasoisena te ne otitte? Jaa mikä taso, mitä häh? No kun annoksensa mausteisuuden saa valita ykkösen tai kolmosen väliltä, minulle selitettiin. Jännää, ei ne vaan multa sellaista kysyneet kun tilasin, mikäköhän sieltä tulee jos ei sitä erikseen kerro?

Tulee muuten se tulisin.

Meitä istui lopulta saman annoksen äärellä rivissä kolme henkeä, joista jokaisella oli edessään eri asteen mausteet. Sen erotti tosi hauskasti ihan paljaalla silmälläkin jo kastikkeen väristä, mikä johtikin siihen että ravintolassa ennenkin vierailleet riemuissaan totesivat heti lautaseni nähdessään että juu, mausteisin versio on. Kiitos paljon ennakkovaroituksesta, onneksi mä kyllä ihan pidän tulisesta ruoasta, eikä tämän tulisuus yltänyt sille pahamaineiselle kivuliaalle tasolle. Ylähuuli tosin hikoili ihan kiitettävästi kun annokseni vetelin napaan, mutta sehän ei varsinaisesti haittaa mitään.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Kyllähän itämaisiin ruokiin kuuluu mausteet, ja minäkin niistä pidän, mutta kohtuudella.
Toisin kuin rakas tyttärentyttäreni, hänellä ei tunnu missään mausteisempikaan versio.
Hän syö mm. jalopenoja siivuina leivän päällä, olimme siellä kerran kylässä ja Vaari,(suolakurkuista pitävänä) kysyi mitä ne ovat?
Iida antoi haarukalla yhden ja sanoi maista...Vaari maistoi, jolloin Emppu totesi lakonisesti
"nyt teit Vaari virheen".
Ja totisesti sen Vaari teki, onneksi jääkaapista löytyi jogurttia jolla saatiin pahin polte talttumaan.
Tästä voimme päätellä, että ainakin Iida olisi pitänyt siitä sinun annoksestasi.

Andy kirjoitti...

Niin, Iitullahan on ihan harvinaisen turtuneet makunystyrät.. Mutta siis hyvää se eilinen ruoka oli minunkin mielestäni, vaikka tulista olikin. :)