tiistai 12. lokakuuta 2010

Katsastusjuttu

Meidän lähellä on pieni autokorjaamo, jossa voi huoltotoimien lisäksi käydä pesettämässä autonsa. Eikä missään läpiajoautomaatissa, vaan lupaavat ihan käsin pestä, hurjaan kymmenen dollarin hintaan. Tästä tarjouksesta tiedän, koska heillä on usein joku kaveri tien varressa heiluttamassa mainoskylttiä. Ja hirmu usein heiluttelu kiihtyy juuri minun ajaessa ohi, jonka luonnollisestikin oletan johtuvan siitä että olen vain niin kertakaikkisen vetovoimainen tyyppi, että se välittyy ratin takaakin vastustamattomana. Ville aina välillä yrittää väittää, että se ehkä johtuisi todennäköisemmin siitä, että meidän auto on hyvin likainen, ja kaverit olettaa että sen pesemisestä voisi saada jo aika hyvän tipin, mutta mä kyllä uskon omaan teoriaani enemmän.

Mutta onhan meidän auto toki pesunkin tarpeessa, en minä sitä käy kieltämään. Ollaankin siis monesti puhuttu että kymmenen taalaa ei todellakaan ole iso raha, etenkin kun tosiaan pesevät käsin, joten voisihan siellä joskus piipahtaa. Vaan sit se aina jotenkin jää, kun ei koskaan tunnu olevan sopivaa hetkeä kun ajetaan ohi, eikä erikseen tule lähdettyä. Laiskuuttahan tämä, jonka mahdollistaa se ettei säihkyvän puhdas auto ole kummallekaan meistä siellä tärkeysjärjestyksen kärkipäässä. Mutta onhan se nyt aina kiva kun auto on pesty, eli pitäisi selkeästi ryhdistäytyä.

Havahduttiin jokin aika sitten siihen, että meidän auto kaipaa pesun lisäksi myös katsastusta, joka pitää suorittaa lokakuun loppuun mennessä. Ja koska meille on viikonloppuna tulossa vieraita pariksi viikoksi, on homma parasta hoitaa alta pois hyvissä ajoin. Selvittelin siis eilen netistä, että mitä tämä paikallinen katsastus pitää sisällään ja missä sen voisi hoitaa, ja löysinkin muutaman potentiaalisen paikan. Sitten iltapäivällä kun hain Villeä töistä, älysin että siinä pienessä korjaamossa joka niitä pesujakin mainostaa, tehdään myös katsastuksia. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, voisko enää paremmin käydä?

Tänään sitten katsastin internetin suosiollisella avustuksella että mitäs siitä lafkasta oikein ollaan mieltä ja asiakasarvioinnit olivat erittäin suosiollisia. Sit löysin vielä juurikin siihen liikkeeseen alennuskupongin jolla noin 40 dollarin katsastusmaksusta sai kympin verran hintaa pois, niin se oli sit aika selvä peli. Villen työpäivän päätteeksi ajettiin siis paikalle ja ilmoitettiin että oltais katsastusta vailla. Tiedustelin myös siitä pesusta, mutta siinä tulikin päivän ainoa takaisku, kun kuulin että niitä tehdään vain iltapäivä kolmeen asti, kun kyseessä eivät ole varsinaisesti sen korjaamon ihmiset, vaan eri tyypit jotka vaan käyttävät niitä samoja tiloja. Eipä siinä sitten mitään, ehkä mä yritän saada aikaiseksi käydä siellä joku päivä ihan varta vasten pesuasioissa.

Mutta ei sitä paikkaa turhaan kehuttu. Palvelu oli erinomaista, henkilökunta ystävällistä ja hauskaa, ja homma hoitui reilusti alle puolessa tunnissa. Jos siis vastaisuudessa tulee jotain autoasiaa jota meidän ilmaiset merkkihuollot eivät kata, taidanpa tietää mihin suuntaan. Katsastusasioita ei kyllä tarvii täällä enää hoidella, kun seuraavan vuosikatsastuksen aikaan auton pitäisi olla jo Suomessa, jossa se joutuukin sitten todennäköisesti ihan erityiseen syyniin.

4 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Tutunkuuloinen ongelma jälleen setvittävänä! Olen suunnitellut vanhalle hyvälle Golfille manuaalista SISÄpesua jo pitkään, ja paikkakin olisi tiedossa jossakin merkkihuollon takasivulla, mutta asiasta ei ole tullut sen valmiimpaa toistaiseksi. Katsastus sensijaan on toistaiseksi hoitunut viimeisenä mahdollisena ajankohtana, ja siihen tarkoitukseen puolestaan ovat Laitilan autokatsastajat ehdottomasti the best bet.

Andy kirjoitti...

Nämä asiat vaativat selvästi ihan universaalisti pitkää suunnitteluvaihetta. ;) Mutta se on aina kiva kun löytää jonkun hyvän luottopaikan ihan mitä tahansa asiaa varten.

rauni kirjoitti...

Hyvin suuniteltu on puoliksi tehty, ei hosumalla saa kuin sutta ja sekundaa. Itse kuulun tosin niihin impulsiivisiin ihmisiin joiden mielestä asiat pitää tehdä heti, meluimmin eilen. Joskus siitä on kuitenkin vain haittaa, kuten jos ostan jokin jutun tänään ja huomaan sen olevan huomenna myynnissä puoleen hintaan.
Toisinaaan taas asiat vain toimivat parhaiten toteutettuna heti, kuten usein meillä tapahtuu.
aamukahvipöydässä tai lounaalla mietitään, että mentäiskö risteilylle, puhelu terminaaliin, onko tilaa? Ja illalla ollaan laivassa.

Andy kirjoitti...

Olis kiva olla vähemmän asioita lykkäävä, mutta minun motto tuppaa ennemminkin olemaan "älä tee tänään mitään minkä voit huomenna teettää toisilla.." ;)