perjantai 10. joulukuuta 2010

Disney World

Jahans, jospa sitä lähtis sit purkamaan meidän Floridan keikkaa. Ville osallistui siis yhteen kongressiin, joka järjestettiin Walt Disney World Resortin Hiltonissa, ja otti kilttinä miehenä minut mukaan. Kongressi kesti sunnuntaista keskiviikkoon, mutta me lennettiin Orlandoon jo perjantaina ja pystyttiin siten seikkailemaan Disneymaailmassa jo lauantaina.
Walt Disney World Resort on ihan valtava lomakeskus, kerrottakoon nyt vertailun vuoksi että sen pinta-ala on enemmän kuin puolet vaikkapa Helsingin pinta-alasta (ilman merialueita, tietenkin). Alue pitää sisällään mm. neljä teemapuistoa, kaksi vesipuistoa, viisi golfkenttää, yli 30 hotellia, ties kuinka monta ravintolaa, ja vaikka mitä muuta.
Hiltonin aulan joulukuusi.

Koska aikaa oli käytössä rajallisesti ja koska liput olivat suoraan sanottuna aika suolaisen hintaisia, oli pakko suorittaa melkoista karsintaa siinä mitä kaikkea haluaa tehdä. Hankimme Villelle yhden päivän lipun lauantaita varten (tuo Aku-kortti) ja minun kortille (Pluto!) ladattiin sisäänpääsyoikeus kahdelle eri päivälle. Yhdellä sisäänpääsyllä voi tietenkin mennä vain yhteen teemapuistoon, mutta lisämaksusta voi valita myös Park Hopper -vaihtoehdon, joka mahdollistaa useamman puiston kiertämisen saman päivän aikana. Itse olin sitä mieltä että sellaisesta hötkyilystä tulee vaan stressiä ja huono mieli, joten päätin valita puistoista kaksi ja keskittyä molempiin ihan kunnolla koko päivän vierailuilla. Kolmas Hessu-tiketti on Hiltonin oma etu kongressivieraille, eli alennuslippu joka oikeuttaa sisäänpääsyyn kello neljän jälkeen iltapäivällä. Sen ansiosta Villekin pääsi vähän lyhyemmän kongressipäivän päätteeksi kanssani edes osaksi aikaa seikkailemaan toiseenkin puistoon.
Mitkä puistoista me sitten valittiin vierailujen kohteeksi? No ihan ykkösenä oli tietenkin pakko heti lauantaina suunnistaa Magic Kingdomiin. Se on se varsinainen Disney World, joka avattiin vuonna 1971, ja joka mukailee Californian alkuperäistä, vuonna 1955 avattua Disneylandia. Magic Kingdomin lisäksi tutustuimme myös Disney’s Hollywood Studios -puistoon, joka, kuten nimestäkin voi päätellä, keskittyy elokuviin. Näkemättä jäivät Epcot ja Animal Kingdom, ja vaikka mitä muuta.
Ville halusi Disney-paidan ja päätyi hellyttävään Jöröön.

Epcot (tulee alun perin sanoista Experimental Prototype Community of Tomorrow) on toiseksi vanhin Disney Worldin puistoista, ja vaikutti futuristisine teemoineen ihan huikean mielenkiintoiselta kaikkien esitteiden perusteella. Jos en elokuvahulluna olisi ehdottomasti halunnut päästä Hollywood Studios -puistoon, olisi Epcot ollut varmasti mitä mahtavin valinta. Ehkä ensi kerralla...
Kotiin ostettiin matkamuistoksi jääkaappimagneetti...

Disney’s Animal Kingdom on alueen puistoista uusin ja suurin, keskittyen nimensä mukaisesti eläinaiheisiin huvituksiin. Se ei kuitenkaan missään nimessä ole perinteinen eläintarha, vaan siellä voi esimerkiksi päästä safariajelulle, jonka aikana näkee mm. vapaana vaeltavia kirahveja, elefantteja ja leijonia. Tämäkin kokemus jäi meiltä tällä kertaa väliin, kun ihan kaikkea nyt ei vaan aina ehdi.
...ja kuuden pienen purkin lajitelma erilaisia makukahveja, jotka ei kyllä matkamuistoina säily vaan juodaan pois heti tilaisuuden tullen.

Palaan vielä kattavammilla raporteilla noihin kahteen puistoon jotka me ehdittiin katsastamaan, kuten myös muihin kokemuksiin joita kerrytin Floridassa, mutta halusin aloittaa tällaisella vähän yleisemmällä katsauksella. Onhan kyseessä sentään maailman sekä suurin että vierailluin lomakohde, ja ehdottomasti visiitin arvoinen paikka. Itsekin menisin mieluusti uudelleen, enkä vähiten siksi, että Orlandon toinen iso turistirysä, elokuvahullua ihan vaan vähäsen myös kiinnostava Universal Studios jäi ajanpuutteen vuoksi kokonaan tutustumatta...

Walt Disney Worldin logo lainattu täältä.

Ei kommentteja: