torstai 16. joulukuuta 2010

Laitehankintoja ja tyhmiä myyjiä

Villen ulkoinen kovalevy sanoi jokin aika sitten sopimuksensa irti päättäessään, ettei sitä enää hotsita toimia. Itseäni tämä nyt ei varsinaisesti sen suuremmin kosketa, kun kaikki sinne varmuuskopioidut jutut löytyy yhä myös alkuperäisinä kappaleina, mutta Villellä valitettavasti oli siellä ilmeisesti tiedostoja ihan säilytyksessä, ilman että niistä oli omia varmuuskopioita jossain muualla. Laitetta ei todennäköisesti kuitenkaan kannata lähteä korjaamaan, vaan pitänee vissiin perehtyä jonkun tiedostonpalautusfirman palveluihin, joskin ymmärrykseni mukaan tiskiin saa yleensä latoa aika ison kasan pätäkkää jos jotain tahtoo pelastettavan.
Sen lisäksi että vanha masiina oli vanha, oli se myös valtavan kokoinen mötikkä, joka painoikin varmaan jonkun seitsemäntoista kiloa. Ei siis kovin houkutteleva mukana kannettavaksi muuta kuin pakon edessä. Vaan toista on tämän uuden korvaajan kanssa, se on pieni ja soma, mahtuu vaikka taskuun, eikä paina käytännössä mitään. Tilaa on saman verran kuin edellisessä, mutta muuten nämä on ihan eri maailmoista. Fyysisen kokoeron lisäksi tämä pikkuinen ei tarvitse edes omaa virtajohtoa, vaan ottaa energiansa tietokoneesta usb:n kautta. Loistava hankinta.
Alla vanha, päällä uusi, melkoinen kokoero.

Tämän kaverin ostaminen oli muuten vähän kinkkisempää kuin mihin on totuttu. Me haluttiin tietenkin hankkia laite joka toimii sekä vanhojen Windows-koneiden että meidän Mac-vauvan kanssa, ja Ville teki vähän taustatutkimusta netin ihmeellisessä maailmassa. Multa salassa pidettyjen jouluostosten yhteydessä mies sitten marssi lähimpään elektroniikkaliikkeeseen etsimään sopivaa yksilöä, kun myyjä kertoi hänelle ettei sellaista ole olemassakaan. Tai jos on, niin ei ainakaan heillä. Jännää, kun tuossa paketissakin kuitenkin lukee että sekä PC- että Mac-yhteensopiva, mietti Ville, ja kysyi sitten toiseltakin myyjältä. No tämähän ilmoitti saman asian, että ei pelitä, tuo tarkoittaa vaan että sen saa toimimaan kummassa tahansa, mutta ei molemmissa. Jaa, no mites sitten kun paketissa lukee myös että mahdollistaa tiedostojen siirron PC:n ja Macin välillä, miten se onnistuu jos se ei kerta toimi kuin vaan toisessa? Sama se mitä siinä lukee, ei toimi siltikään, intti myyjä.
Epäluuloisena Ville oli kuulemma poistunut liikkeestä tyhjin käsin, mutta tiedusteltuaan asiaa vielä suoraan Apple-storesta ja saatuaan vahvistuksen että kyllä toimii eikä ne siellä toisessa liikkeessä vaan tiedä mistä mitään, palasi kuitenkin ostamaan laitteen. Jota me ollaan sittemmin käytetty hyvällä menestyksellä meidän molempien Windows-koneissa sekä Macissa. Mikä on aika kummallista, kun kerta ei ehdottomasti mitenkään ole mahdollista että se voisi toimia molemmissa... Pistin muuten kyseiseen elektroniikkaliikkeeseen aika kipakkaa palautetta, saas nähdä vastataanko sieltä koskaan mitään.

Ei kommentteja: