tiistai 4. marraskuuta 2014

Haipäivä

Olen tässä syksyn mittaan tehnyt jonkin verran ylitöitä erilaisissa ilta- ja viikonlopputapahtumissa, joten päätin ottaa pari lyhennettyä työpäivää korvaukseksi. Ensimmäinen näistä päivistä oli toissa viikon perjantai, jolloin lähdin aikaisin töistä ja vein Villen yllätyksenä Houstonin Luonnontieteelliseen museoon viettämään haipäivää.
Ensin käytiin katsomassa noin 40 minuutin mittainen valkohaista kertova 3D-elokuva Great White Shark, ja sitten suunnattiin museon Shark! erikoisnäyttelyyn. Suurena haifanina kesti alle sekunnin päättää että haluan tämän näyttelyn nähdä, kun siitä aikanaan alun perin kuulin.
Näyttely oli varsin pieni, mutta hyvin informatiivinen. Huippumukava henkilökunta kertoi että koko homman pääasiallinen tarkoitus on nimenomaan tarjota tietoa sekä haista että niiden suojelusta. Myös kaikenlaisten virheellisten ennakkokäsitysten korjaaminen kuuluu tavoitteisiin. Kävijöiden toivotaan hoksaavaan ettei Tappajahai-leffa ehkä sittenkään ole se kaikista realistisin haikuvaus, ja oikeasti nämä kyseiset kalat on ihan mahtavia tyyppejä.
Ihan parasta näyttelyssä oli kuitenkin se, että siellä sai silittää haita! Kavereita löytyi kahdesta kosketusaltaasta, joista toisessa me siliteltiin kahta eri haita, mutta toisen altaan tyypit olivat siirtyneet kosketusetäisyyden ulkopuolelle hengaamaan. Henkilökunta kertoi että näitä haita ei yleisesti silittely haittaa, mutta joskus ne siirtyvät kauemmas, kun ovat saaneet yleisöstä tarpeekseen.
Haijuttujen jälkeen kierrettiin vielä pikaisesti Fabergé-näyttely, johon saatiin yllätykseksi jäsenetuna ilmaiset liput. Ihan hauska se oli katsella läpi, vaikka suurin osa jutuista taisi olla ihan samoja, kuin yhdessa aikaisemmassakin Fabergé-näyttelyssä joka me ollaan tuolla samassa museossa nähty. Mutta tota virtahepoa en kyllä muista aiemmin nähneesi, se oli ihan ässä.

Ei kommentteja: