sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Koti

Jaaha, pitäisköhän sitä vihdoinkin esitellä meidän uusi koti. Eihän me toisaalta olla asuttu tässä vielä puoltatoista vuottakaan, niin ei kai sillä niin kiire olis. Mutta antaa nyt mennä, kun kerran tuli kuvatkin lopulta otettua. Vertailuksi mainittakoon, että vanhasta asunnosta näpsityt kuvat löytyvät tämän linkin takaa.
Vähän on kämpän sisustus muuttunut sitten muuttopäivänä otetun kuvan jälkeen, toivottavasti parempaan suuntaan. Pidän erityisesti isoista ikkunoista, joiden ansiosta olohuone on ihan tosi valoisa, sekä ylimmän (kolmannen) kerroksen asunnoista löytyvistä korkeista katoista. En erityisemmin pidä, edelleenkään, kokolattiamatosta, mutta ainoa vaihtoehto olisi ollut ykköskerroksen kämppä, enkä halua maan tasalle.
Pidän myös hurjasti seiniin rakennetuista, kiinteistä kirjahyllyistä, joita asunnosta löytyy kaksi. Toinen on heti ulko-oven pielessä. Kuvassa vasemmalla on siis ulko-ovi, kun taas oikeanpuoleisen oven takaa löytyy pieni eteiskomero, jossa asuu osa meidän kengistä, sekä kaikki (hyvin harvoin tarvittavat) takit.
Muuton yhteydessä meillä meni jonkin verran huonekaluja vaihtoon, tai sit ihan vaan pois. Luovuimme mm. olohuoneessa sijainneesta jalkalampusta, sekä nojatuolista. Lampusta siksi, että täällä on kattolamppu myös olohuoneessa, ja nojatuolista lähinnä tilanpuutteen vuoksi. Tai olisihan se tänne toki mahtunut jos oltais oikeasti haluttu, mutta päätettiin jättää kuitenkin vähän avarammaksi.
Meillä on myös takka! Jota ei tosin ole käytetty kertaakaan... Houstonissa harvemmin kaipaa lisälämmitystä, ja viime talvena ei vaan saatu aikaiseksi, vaikka ajatus takan kokeilemisesta mielessä kävikin. Ehkä me vielä ehditään, kunhan ilmat tästä taas viilenee.
Arvostan myös ihan tosi paljon sitä, että meillä on nykyisin ihan oma parveke! Sinne hankittiin huonekalut vasta ihan tosi pitkän pohdinnan jälkeen, mutta lopulta kalusteiksi valikoitui pieni pöytä, pari tuolia ja jalkarahi, sekä ihan naurettavan mukava löhötuoli.
Kesällä parvekkeen käyttö jäi taas aika nollille, mutta sitä ennen vietin paljonkin aikaa löhötuolissa kirjan kanssa, tai läppäri sylissä tv-sarjoja katsellen. Siinä siis vielä yksi asia, jonka vuoksi ilmojen viileneminen on niin tervetullut asia.
Parvekkeella asuu myös meidän pikkuinen tammentaimi. Huhtikuisella kympillä jaettiin pieniä puita, ja mekin napattiin sellainen mukaan tarkoituksena sijoittaa se parvekkeelle kasvamaan. Näiltä onnettomilta vätyksiltä kesti noin metrisen puunalun ruukkuun siirtäminen niin kauan, että se ehti aika pahasti kärsimään, eikä sitten enää ruukussa toipunut. Onneksi vätyksiltä kesti kauan myös kuivan rangan poisheittäminen, koska eräänä päivänä yhtäkkiä huomattiin, että rangan juuresta pilkistää ihan tuore taimi!
Sohvan yläpuolella on tyhjä koukku, kun siinä ollut eläinpalapeli päätti tulla itsekseen alas muutama päivä sitten. Jos vanhat merkit paikkansa pitää, saattaa sen takaisin seinälle saamiseen mennä hyvä tovi. Se kun on niin hankalan kokoinen, ettei siihen meinaa millään löytyä sopivaa kehystä. Ja sit me ollaan myös aika aikaansaamattomia näissä jutuissa...
Mun mielestä on ihan tosi kiva, että tässä kämpässä on pieni laatoitettu eteisalue, eikä ruokapöydän paikka ole ihan ulko-oven vieressä. Nyt ollaan sijoitettu se ikkunan viereen, johon paistaa mukavasti aamuaurinko. Aamiainen onkin rehellisyyden nimissä ainoa ateria, joka edes suhteellisen säännöllisesti syödään tässä, iltaruoka kun tulee aika usein nautittua sohvapöydän ääressä jonkun televisio-ohjelman tai elokuvan parissa.
Varsinainen keittiö on molemmista päistä avoin käytävä. Sen toisessä päässä on tuollainen syvennys, johon me ostettiin IKEAsta tuollainen ihan perus avohylly. Siinä on jotain enemmän esillä pidettävää tavaraa, ja sit alimmilla hyllyillä pari isoa, kannellista laatikkoa, kun keittiön kaappitilaa on aikaisempaan kämppään verrattuna aika paljon vähemmän.
Tyytyväisenä kerrottakoon, että meidän junttius ei ole kadonnut mihinkään, vaan jääkaapin ovi on vaan entistä täydempi. Uudessa asunnossa jääkaapin yhteydestä löytyy myös isompi pakastin, joka on mukava paitsi siksi, että kotiin voi varastoida entistä enemmän jäätelöä, mutta myös siksi, että on toinenkin ovi johon lätkiä kortteja, magneetteja ja muuta mukavaa.
Kylpyhuonetta en ajatellut sen enempää kuvata, mutta esittelen kuitenkin seinästä löytyvät suloiset pöllökaverit. Ne on oikeasti tarkoitettu ikkunakoristeiksi, mutta kun äiti keksi että ne pysynevät kiinni myös kylppärin laatoissa, sain vihdoinkin syyn ostaa jo pitkään ihastelemani tyypit omakseni.
Muuton yhteydessä luovuttiin toisesta kylppäristä, mutta sen korvikkeeksi asunnosta löytyy toinen vesipisteellä varustettu iso peilitaso, josta olen ihan todella iloinen. Eihän kaksi ihmistä oikeasti tarvitse kahta kylpyhuonetta ja toinen olikin lähinnä minun meikkipisteeni, mutta nyt mun ei tarvitse varata sitä yhtä ainoaa kylpyhuonetta aamuisin naamaa paikalleen piirtäessä. Tällainen erillinen meikkipisteratkaisu toimii siis paremmin kuin hyvin. Vasemmalla on se kylppäri, ja oikealla olevan oven takana on meidän pyykkikone ja kuivausrumpu. Hurraa sille, ettei tarvitse enää tehdä ärsyttäviä pyykkitupareissuja!
Meidän NASA-käytävä! :) Sen seiniltä löytyy kaikki meidän NASA-aiheiset palapelit.
Korkeiden kattojen lisäksi tykkään ihan hurjasti meidän makuuhuoneen ikkunoista, jotka on mun mielestä tosi hienot. Harvemmin kyllä jaksetaan päivisinkään avata kaihtimia, etenkään noita sängynpäädyssä olevia. Niistä ikkunoista on nimittäin tosi hurmaava näköala viereisen talon seinään ja naapurin ikkunoihin. Toiset ikkunat on kadulle päin, samaan suuntaan kuin asunnon kaikki muutkin ikkunat ja parveke. Sieltä suunnalta löytyy suhteellisen rauhallinen, puiden reunustama katu.
Peiliovien toisella puolella on meidän vaatehuone, joka on suunnilleen saman kokoinen kuin vanhassa asunnossakin. Se kaipaisi siivousta. On siis kiva, että vaatehuoneessa on ovi. Ja on ihan tosi kiva, että vaatehuoneessa on peiliovi, koska vanhassa asunnossahan ainoat peilit sijaitsivat kylpyhuoneissa. On yllättävän kiva pystyä aamulla vähän vaivattomammin tarkistamaan, miltä ne päälle valitut vaatteet oikein näyttääkään.
Niitä muuton yhteydessä vaihtoon menneitä huonekaluja oli sekä sänky että lipasto, ostettiin molemmille uudet korvaajat. Tykkään niistä kovasti, vaikka ovatkin ihan vaan IKEAsta. Etenkin meidän sänky on mun mielestä varsin kiva, puistonpenkkimäisen päätynsä kanssa.

Tällaista siis meillä. Mitäs tykkäätte?

6 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

Teillä on tosiaankin ihana, valoisa ja avarasti kalustettu koti.
Sopivat ne patjatkin olkkariin, tilapäisratkaisuna, kuitenkin oli parempi asua siinä "naapurissa" olevassa hotellissa, josta suhteellsen hyvin pääsi teille kävellen. Vielä parempi, jos siellä harrasettaisiin niitä jalkakäytäviä enemmä.
Luin nuo linkin takaa löytyvät jutut ja nauroin, kun olitte niin varautuneet huonekaluja ostaesanne tuomaan niitä vuoden päästä koti-Suomeen.
Tammi sopii paremmin kuin hyvin Tammelasta kotoisin olevan henkilön uuteen kotimaahan.
Sinun pöllösi ovat pitäneet värinsä paremmin kuin minun omani. meillä on Wc;ssä ikkuna josta aurinko on päässyt niitä haalistamaan.
Se junttius on varmaan perinnöllistä, meidänkin jää-/pakasinkaappien ovet on kirjavoitu erilaisilla tavaroilla.
Hyvää jatkoa.

Andy kirjoitti...

Joo, kyllähän tänne ne vieraspatjat saa, ja yhden vierailijan kanssa ihan kohtuullisesti vielä pärjää, mutta kun lukumäärä siitä yhtään nousee niin tuleehan täällä nyt ihan tosi ahdasta. Että varsin kiva kun on jokseenkin siedettävä hotelli noinkin lähellä. :)

ice princess kirjoitti...

Mukavan valonen ja avara kamppa. Ihanat ne pollot :)

Andy kirjoitti...

Kiitos! :) Me viihdytään kyllä oikein hyvin.

marketta kirjoitti...

Yes, kaunista ja avaraa! Parveke näyttää mainiolta kalusteiden kanssa, jotka on ollutkin hyvä hankkia mieluummin myöhään kuin ei milloinkaan. Lämmöstä puheenollen, meillä katsotaan nykyään telkkaria infrapunalämmittimen alla.

Andy kirjoitti...

Meillä ei juuri ole tarvetta ylimääräisille lämmittimille, täällä kun ei edelleenkään ole oikein syksystä - saatika talvesta - tietoakaan...