torstai 13. tammikuuta 2011

Juntti täällä moi!

Törmäsin taannoin netin ihmeellisessä maailmassa keskusteluun, jossa luonnollisesti nimettömänä pysytellyt suvaitsevaisuuden perikuva totesi, että ei ole sitten mitään niin junttia ja mautonta kuin jääkaapin ovi joka on täynnä riemunkirjavia magneetteja ja erilaisia lippuja ja lappuja. Ja koska minulla ei ole pienintäkään syytä yrittää salailla omaa junttiuttani, niin päätin sitten vastata tähän väitteeseen esittelemällä meidän mauttoman jääkaapin oven julkisesti.
Me Villen kanssa ollaan tosiaan enemmän sitä mieltä, että tyhjä jääkaapin ovi on kovin tylsä ja väritön, joten meillä on aina jotain sitä koristamassa. Yleisimpiä matkamuistohankintoja onkin magneetit, tai sitten erilaiset kivat kortit. Siivosin koko komeuden eilen, kun siihen asti oltiin heitelty oveen likitulkoon kaikki tänne saamamme kortit, mutta nyt niitä oli kertynyt niin paljon että ovi alkoi olla aika täynnä. Jäi siihen vielä ihan muutama saatukin kortti, mutta suurin osa on meidän itse ihan tätä tarkoitusta varten ostamia.
Ei me ihan joka paikasta ihan joka kerta mitään jääkaapin oveen osteta, mutta New Orleansista on tarttunut matkamuistot mukaan molemmilla käyntikerroilla. Eka kerralla ostettiin tuo upea kortti, ja toisella kerralla ihastuin Ranskalaiskortteli-magneetiin niin paljon, että sekin oli sitten hankittava. Myös Disney Worldista tuli kaksi muistoa: ensin ostettiin kertaalleen jo esitelty magneetti, mutta kun käsiin jäi vielä yksi ylimääräinen kortti, niin jääkaapin oveenhan se sitten tiensä löysi.
Nyt uudelleenjärjestelyn ja karsinnan jälkeen oveen mahtuvat myös erilaiset pääsyliput ja vastaavat, joiden säilyttelyyn kalenterin välissä olinkin jo vähän tympääntynyt. Tällä hetkellä ovessa odottelevat sekä liput tämäniltaiseen West Side Story -musikaaliin, sekä maaliskuiseen Cirque du Soleil’n OVO-esitykseen, johon olemme suuntaamassa seuraavien vieraidemme, Ollin ja Riittan kanssa. Mautonta tai ei, minusta on mukavaa kun aina jääkaapilla käydessä saa muistutuksia niin menneistä kuin tulevistakin huvituksista.

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Mammajuntti kirjoittaa:
Meidänkin jääkaapin ovi on aina ollut koristeltuna erinäisillä jutuilla.
aiemmin(-70.luvulla) ne olivat tarroja, joiden irrottaminen oli työlästä. Nykyisin juttu on helppo, kun on noita erilaisia mangneetteja.
Sieltä Kanjoniltakin ensimmäinen matkamuisto-ostos oli pari pussillista niitä mustia kivi-mangneetetja. Kiitos Tarjan pakkaustaidon, niitä on tosi paljon. Olivat nimittäin hinnoitelleet ne niin, että pussi maksoi 3 taalaa ja siihen sai pakata niinpaljon, kun sai mahtumaan.

Andy kirjoitti...

Ihan totta muuten, mun junttius on selvästi kotoa perittyä.. ;) Ja Grand Canyonilta noi meidänkin magneettikivet on tosiaan tuotu, ne on mun mielestä hienoja. :)

Anonyymi kirjoitti...

Must ne näytti vähän imeskellyiltä salmiakeilta...;) Siis ihan hyvällä: ajattelin, että ne olis pikemminkin joku Suomi-tuliainen.:D
Ja liityn junttien joukkoon! Mun mielestä jääkaapin ovi kuvineen ym. on kuin paraskin taidekollaasi. Meillä siinä on myös runosanamagneetteja.
Helka

Andy kirjoitti...

Haha, ei oo sentään imeskeltyjä salmiakkeja. ;) Mutta tosiaan, paljas jääkaapin ovi on mun mielestä vaan ihan tylsä...