lauantai 8. tammikuuta 2011

Futista vaihteeksi

Playoff-pelit alkoi tänään. Ja alkoikin muuten melkoisen mielenkiintoisesti ja yllättävästi. Ensin NFL:n historian ensimmäinen tappiollisella tilastolla (7-9) playoffeihin selvinnyt joukkue, Seattle Seahawks, yllätti viime vuoden mestarit New Orleans Saintsit, ja sitten illalla New York Jetsit tiputtivat pelistä pois myös toisen edellisistä Super Bowl -joukkueista voittamalla Indianapolis Coltsit. Molempien pelien ratkaisut menivät vielä ihan viime minuuteille, niin oli kyllä taas ihan erinomaista viihdettä.

Texansithan eivät todellakaan selviytyneet sitten playoffeihin, tälläkään kertaa, vaan tyrivät hyvän alun jälkeen sen verran tiuhaan tahtiin että kausi päättyi lukemiin 6-10. Houstonissa huudettiin jo varsin kovaäänisesti päävalmentaja Gary Kubiakille potkuja, mutta joukkueen omistaja pysyy kaverilleen uskollisena ja Gary saa vielä yhden mahdollisuuden. Sen sijaan valmennusjengin koko puolustuspuoli sai kenkää, eikä ihan aiheetta saanutkaan. Olihan meillä toki ongelmia ajoittain vähän joka alueella, mutta kyllä se puolustuksen säännönmukaiseen heikkouteen kulminoitui tämän kauden surkeus.

Askelia on jo otettu ensi kautta ajatellen, palkkasivat nimittäin aika vauhdikkaasti uuden puolustuskoordinaattorin. Hänen nimensä on Wade Phillips ja miehen viimeisin pesti oli aloittaa tämä kuluva kausi Dallas Cowboysien päävalmentajana, ennen vääjäämättömiä potkuja siinä vaiheessa kun kautensa Super Bowl -toiveikkaasti aloittanut Cowboys vajosi 1-7 lukemiin (arvatkaapas huvikseen mikä oli se ainoa joukkue jonka Dallasin pojat onnistui kauden ensimmäisellä puolikkaalla voittamaan..?). Ei herätä mitenkään valtavaa määrää luottamusta, mutta annetaan nyt Phillipsille mahdollisuus, kun miehen ansiot kuitenkin ovat varsin huomattavat. Uteliaille vielä lisättäköön että Phillipsin potkujen jälkeen Cowboysien loppukauden tilasto oli 5-3, mikä tarkoittaa sitä että molemmat texasilaiset joukkueet päätyivät samoihin 6-10 numeroihin.

Ei kommentteja: