torstai 20. tammikuuta 2011

Matkamuistot vielä

Jos voittaisin lotossa, lähtisin uudestaan New Yorkiin, ihan vaan shoppailemaan. Vaikkapa nyt jossain SoHossa olisi niin kovin helppoa kuluttaa huomattavakin summa rahaa, jos mieliala ja seura sopisi tilanteeseen. Uuden vuoden lomalla ei oikein osunut shoppailun suhteen kohdalleen kumpikaan, siis sen paremmin mieliala kuin seurakaan. Vaan ei haittaa, koska eipä meidän jo valmiiksi täysiin matkalaukkuihin olisi juuri enempää tavaraa mahtunutkaan. Jotain pientä kuitenkin tarttui mukaan ihan viimeisenä päivänä, ihan vaan matkamuistoiksi nähkääs.
Kuten taisi tulla kokolailla selväksi aikaisemmin, me tykätään laittaa juttuja jääkaapin oveen. Eikä epäselväksi tainnut jäädä sekään, että innostuin ihan tosi paljon New Yorkin kirjastosta. Siispä matkamuisto-ostos numero yksi, kirjaston leijonalogolla varustettu magneetti, jonka tarkkasilmäisimmät ehkä jo bongasivatkin siitä kuvasta, jossa sitä jääkaapin ovea esittelin.
Myös Metropolitan Oopperasta halusin ehdottomasti jotain pientä mukaani. Alun perin tarkoitukseni oli katsastaa valikoima jo uuden vuoden aattona, mutta puoti oli näytöksen päätyttyä jo sulkeutunut, joten palasimme paikalle tosiaan viimeisenä päivänä. Tarkasteltuamme kaiken tarjolla olevan, oli lopullinen valinta varsin helppo, kun ihastuin kovasti La Traviata -mukiin. Ja sehän oli just sopiva kun sitä oopperaahan me nimenomaan oltiin katsomassa. Toimii tällä hetkellä erinomaisesti kynäpurkkina työpöydällä.
Sit me ostettiin vielä elokuva, nimittäin alkuperäinen versio King Kongista. Pakkohan se oli, kun sitä myytiin Empire State Buildingin matkamuistomyymälässä. Sitä paitsi se on oikeasti hyvä leffa, joka ennestään hyllystä puuttuikin. Ja hei, onhan se nyt ihan hillittömän hupaisaa että meidän King Kong on ostettu Empire State Buildingista!

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Minullakin on kynät mukissa, jonka olen saanut lahjaksi. Se on "hiukan" lommoinen posliinimuki, jonka kyljessä lukee; EIHÄN KUKAAN OLE TÄYDELLINEN. Senon hauska ja pidän sitä hellästi, ettei se rikkoudu.

Andy kirjoitti...

Muistan sen hyvin, se on aika suloinen. ;) Mutta mukit sopii tosiaan ihan loistavasti kynäpurkeiksi juuri silloin kun niistä ei oikein pysty (sinun muki) tai raaski (minun muki) juodakaan.. =D