perjantai 28. tammikuuta 2011

Kirjaongelmia

Siivosin muutama viikko sitten meidän kirjahyllyn. Ennen joulua me vierailtiin sattuneista syistä useampaankin otteeseen kirjakaupoissa, ja tarttuipa sieltä aina välillä lahjojen lisäksi mukaan jotain ihan itsellekin. Ja sitten ne kasautuivat pinoiksi työpöydälle, kun kirjahylly oli jo ennestään varsin täysi. Tai no, olisihan sinne muutama teos mahtunut sinne sun tänne, mutta minä kun en kerta kaikkiaan kykene laittamaan kirjaa ihan vaan sinne sun tänne, vaan sen on mentävä suoraan paikalleen. Siis vähintäänkin aakkosjärjestykseen, mielellään vielä jonkun muunkin lajittelun mukaan (Turussa tämä on helpompaa, kun on monta hyllyä, täällä yhden kanssa olen tyytynyt kahteen kategoriaan, eli sarjakuvat ja kaikki muut). Tiesin kuitenkin jo valmiiksi että oikeaoppiseen järjestykseen ne eivät mahtuisi ilman suurempia toimenpiteitä, joten kasat kasvoivat jouluun asti ja jäivät pöydälle odottamaan lomaltapaluuta.
Lopputuloksena on hylly, joka on varsin täysi. Ja hyllyn omistaja, joka iloitsi päätöksestä jättää melkein kaikki joululahjakirjat Suomeen, koska vaikka nyt niiden lukemista joutuukin odottamaan vähintäänkin syksyyn asti, olisivat ne täällä aiheuttaneet akuutin kirjahyllyongelman. Ongelman, jota onnistun toistaiseksi välttelemään juuri niin pitkään kuin seuraavan kirjahankinnan tekemistäkin (ehkä noin kaksi viikkoa, veikkaisin, jos itsehillintä toimii tavallista suuremmilla tehoilla). Seuraava askel on jostain luopuminen (tai mun mielestä ihan hyvänä vaihtoehtona myös toisen hyllyn ostaminen, mutta Ville ei jostain syystä kannata ajatusta...), ja olenkin itselleni epätyypillisesti jo onnistunut valitsemaan mitkä ovat ensimmäiset hylkytuomion saavat teokset. Siksi kun minä olen ne jo lukenut ja Villeä ne eivät kuulemma kiinnosta.
Mutta olkoon nyt toistaiseksi vielä hyllyssä, kun kerran täpärästi mahtuivat, ja syrjäytykööt vasta sitten pakon edessä. Todennäköisesti kiikutan ne meidän pyykkitupaan, kun sitä kautta olen kierrättänyt kirjoja ennenkin, eikä niitä oikein muuallekaan voi varmaan viedä, kun ne on molemmat niitä Houstonin kirjaston poistomyyntiteoksia. Vai haluaako joku ilmoittautua vapaaehtoiseksi adoptoimaan pari kirjaa? Tommyknockers on ihan just perus Stephen King -kirja, ja Shoe Addicts Anonymous on tyttöhömppää. Jossa on kenkiä. Paljon kenkiä.

Ei kommentteja: