sunnuntai 16. elokuuta 2015

Liebster

Sain aiemmin tällä viikolla haasteen, johon olisi nyt luvassa vastauksia. Homma toimii seuraavasti:
1) Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2) Vastaa sinulle esitettyihin 11 kysymykseen.
3) Nimeä ja linkitä 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4) Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.
Haaste tuli siis Matkalla jonnekin -blogin Emmiltä, kiitos paljon. Tässäpä vastaukset Emmin ajoittain hyvin kinkkisiinkin kysymyksiin:

1. Jos nyt saisit päättää yhden paikan, minne lähtisit reissuun niin mikä se olisi?
Vaikea kysymys, koska haluaisin matkustaa suunnilleen kaikkialle, ja sit päädyn aina kuitenkin Suomeen. Tämä ulkosuomalaisten tyypillinen ongelma, kai. Mutta tällä hetkellä vähän kiinnostaisi suunnata jonnekin Väli- tai Etelä-Amerikkaan, kun täältä kuitenkin varsin helposti sinne suuntaan pääsisi. Ykkösenä ehkä Belizeen katsomaan iguanoja, tai sitten Meksikoon, Chichen Itzaan.

2. Jos voisit asua missä vaan, niin mikä se maa/kaupunki olisi?
Hmm, mulla on matkustushaaveita, mutta ei niinkään asumishaaveita. Tokiosta tykkäsin niin paljon, että mietin kuinka siellä voisi olla kiva asua jonkin aikaa, mutta en sit kuitenkaan tiedä haluaisinko oikeasti. San Francisco ja Seattle oli mulle myös tosi mieluisia kaupunkeja. Sellaisista paikoista joissa en ole edes käynyt en osaa asumishaaveilla senkään vertaa... Toistaiseksi me viihdytään täällä Houstonissakin oikein hyvin, paitsi just nyt täällä on kyllä ollut aivan liian kuuma!
Tokiossa 2007

3. Mikä oli eka (kesä)työsi?
Kunnan jonkun kesätyörahoituksen kautta saatu kuukauden kesätyö joko kirjakaupassa tai Postissa. En muista kumpi oli ekana kesänä ja kumpi toisena. Melkein väittäisin että kirjakauppa oli ensin. Bonusfaktana kerrottakoon, että mulla on ilmeisesti ihan surkea muisti mitä tulee mun lapsuuteen ja nuoruuteen. Oon aina ihan äimänä kun ihmiset kertoo jotain varhaisimpia muistojaan. Ei mulle tuu oikeasti mieleen juuri mitään!

4. Mitä olet opiskellut?
Englantilaista filologiaa. Sivuaineina North American Studies, mediatutkimus ja valtio-oppi, plus joitain epämääräisiä kursseja psykologiaa. Eli ihan malliesimerkki täysin hyödyttömästä humanistidiipadaapatutkinnosta, joka ei sellaisenaan valmista kyllä yhtään mihinkään. :D

5. Mitä teet työksesi nyt?
Olen Ricen yliopiston OISS:ssä (Office of International Students & Scholars) töissä ja mun nykyinen titteli on International Program Administrator. Työnkuvaan kuuluu kaikenlaista kansainvälisten opiskelijoiden ja tutkijoiden auttamista, sekä myös meidän erilaisten ohjelmien koordinointia. Olen esimerkiksi vastuussa kaikkien International Education Weekin tapahtumien koordinoinnista Ricessa.

6. Mikä olisi unelmatyösi?
Hitsi miten hankala kysymys taas, ei mulla oikein ole mitään erityistä unelmatyötä. Tykkään oikeasti tästä meidän alasta ihan todella paljon ja mun mielestä kaikki immigration-säädökset on tosi mielenkiintoisia. Ja no, NASAlla olisi ehkä maailman siisteintä olla hommissa. Onneksi sentään saan toteuttaa NASA-oppaan kutsumustani aina muutaman kerran vuodessa kun vien sinne meidän kansainvälisiä vierailulle.
7. Tekeekö raha onnelliseksi?
Ei, mutta kyllä se ettei tarvitse liikaa miettiä rahahuolia mahdollistaa ainakin mulle sen, että voi enemmän keskittyä niihin asioihin jotka tekee. Mikä ei tarkoita etteikö ihmiset joilla on rahahuolia voi olla ihan yhtä onnellisia, tai toisinpäin.

8. Pidätkö enemmän ranta-, kaupunki- vai luonto/aktiivilomista?
Kaupunkilomat on mulle mieluisimpia, vaikka olenkin viime aikoina miettinyt että ihan todella laiska rantaloma voisi olla kokeilun arvoinen. Saattaisin kuitenkin tylsistyä, joten ehkä joku yhdistelmä olis hyvä. Ehkä rantaloma vaikka Cozumelissa ja siitä päivän tai kahden reissu Chichen Itzaan. Joo! Saanko vaihtaa tän vastaukseksi ykköskohtaan?

9. Mikä on parasta elämässäsi juuri nyt?
Kyllä se on tää meidän pikkuinen perhe, Ville ja Miko. Olen niin kiitollinen, että Ville pitkän painostuksen suostuttelun jälkeen suostui kisun adoptointiin ja että meille osui kohdalle noinkin huippu kissi kuin Miko. Ja alun vastusteluista huolimatta Villekin on nykyään ihan Mikon fani, etten sanoisi että kokonaan tassun ympärille kierretty!
10. Koska aloit haaveilemaan ulkomaille muutosta vai tapahtuiko muutto "vahingossa"?
Vahingossa, en ole koskaan tosissani haaveillut tai harkinnut ulkomaille muuttamista. Eli Ville sai tarjouksen tulla vuoden mittaiselle post doc -keikalle Riceen, ja sillä vuoden mittaisella reissulla me ollaan yhä näin reilu kuusi vuotta myöhemmin...

11. Ja loppuun vielä ihan erilainen kysymys: Mikä on suhtautumisesi muotiin/shoppailetko paljon ja mietitkö pukeutumistasi/tyyliä?
En seuraa muotia juuri lainkaan, vaan ostan sellaisia vaatteita joista itse tykkään. Mun maku ei oo kovinkaan erikoinen, joten en toivottavasti silti oo mitenkään kauhean tyylitön muidenkaan mielestä. En erityisemmin nauti shoppailusta, vaan lähden ostoksille yleensä vain tarpeen iskiessä. Meillä on töissä puolivirallinen pukukoodi, joten sen vuoksi tulee ostettua päivitettyjä vaatteita varmaan eniten.


Ok, sitten haaste eteenpäin. Aion olla kapinallinen ja haastaa yhdentoista blogin sijaan vain yhden, eli meidän Iitun. Bonuksena toivon myös, että tämän meidän oman blogin toinen kirjoittaja, eli Ville, vastaisi näihin kysymyksiin, vaikken virallisesti ehkä kehtaakaan antaa omalle blogille palkintoa (eli kysymyksiin vastaaminen riittää, ei tarvii toteuttaa haasteen muita kohtia). ;D Ja jos joku muu palaa halusta vastata juuri näihin alta löytyviin kysymyksiin, niin antaa mennä vaan. Koska olen superkapinallinen, blogittomatkin lukijat voivat halutessaan vastata kommenttiosiossa. Tässä siis minun yksitoista kysymystä, joiden keksiminen oli vielä noita vastauksiakin hankalampi homma!

1. Mikä on varhaisin lapsuusmuistosi?
2. Oletko koskaan käynyt tai haluaisitko käydä ennustajalla? Miksi kävit/kävisit/et kävisi?
3. Mikä on mieleenpainuvin saamasi lahja?
4. Mikä on suosikkivuodenaikasi ja miksi?
5. Mitä kirjaa luet parhaillaan ja mitä mieltä olet siitä?
6. Millainen on eniten käyttämäsi vaatekappale?
7. Mikä on mielestäsi kaikkein ärsyttävin kotityö ja miksi?
8. Mikä on mielestäsi vähiten ärsyttävä kotityö ja miksi?
9. Millaista unta muistat viimeksi nähneesi?
10. Mikä on omasta mielestäsi paras luonteenpiirteesi?
11. Jos saisit kysyä yhden kysymyksen keneltä tahansa maailmassa, mitä kysyisit ja keneltä?

4 kommenttia:

Emmi Hakansson kirjoitti...

Sori hei vaikeista kysymyksistä:) en ajatellutkaan, että ne oisi niin vaikeita. Musta nuo sun esittämät kyssärit on paljon vaikeampia haha! Kiva kun vastailit kuitenkin!

Tuo ykköskohta on niin totta. Oisi vaikka mitä paikkoja (esim.siellä Etelä-Amerikassa), johon haluaisi matkustaa ja sitten pitää kuitenkin mennä sinne Suomeen niin ei lomat riitä "oikeisiin" lomareissuihin!

Minä omistan myös sellaisen turhan humanistitutkinnon, joka ei valmista mihinkään ammattiin. T. Ruotsia, englantia, kirjallisuutta ja kansainvälisiä opintoja lukenut tollo!:D

Andy kirjoitti...

Ehdottomasti vastailin, se oli ihan hauskaa! :)

Ja voi, humanistidiipadaapaa on ollut paljon liikkeellä. Joskus oon miettinyt, että nykyisin rakentaisin varmaan tutkintoni toisin, mutta en mä kyllä vieläkään oikein tiedä että mikä sitten olisi ollut mulle sekä mielenkiintoista että hyödyllistä. Joten tällä mennään! ;)

Marketta kirjoitti...

Hyvä tutkintohan se on, pitää vaan lisäksi kertoa muut taitonsa mitä osaa hyvin jos sattuisi päätymään työnhakuun vielä joskus. Lienet huomannut, ettei maisterintutkinnon suorittaneita niin pilvin pimein ole, joten turha vaatimattomuus huus helkkariin !

Andy kirjoitti...

Siis kyllä uskon olevani ihan kelvollinen työnhakija ja osaan markkinoida itseni ja osaamiseni mielestäni ihan hyvin, mutta ei se muuta sitä tosiasiaa ettei tuo mun aineyhdistelmä ehkä ole se kaikista hyödyllisin. Sen siitä saa kun valitsee vaan kaikkea kivaa ja mielenkiintoista, kun ei tiedä mitä haluaisi tehdä eikä siis myöskään osaa sanoa mikä olisi erityisen hyödyllistä. :)