torstai 6. elokuuta 2015

Turistina Turussa

Palataan meidän Suomen lomaan vielä kerran, haluan nimittäin jakaa muutamia kuvia Turun parhaista puolista. Vaikka loma olikin melkoinen työleiri kaiken järjesteltävän tavaran keskellä, oli välttämätöntä ehtiä ainakin kerran jokilaivalle. Ja niin myös mentiin, vaikka päivä olikin harmaa ja sade katkaisi laivailut aavistuksen ennenaikaisesti. Mutta ei se mitään, hauskaa oli silti!
Yhden jokilaivavierailun lisäksi ehdittiin myös meidän ihan viimeisenä päivänä kiertelemään ympäriinsä ”turisteilemassa”, kun kaikki hommat oli saatu hoidettua siihen aamuun mennessä. Halusin ehdottomasti syödä jätskikiskajätskiä, mennä Förillä, sekä kävellä katsomaan Suomen Joutsenta, joka majaili ennen nykyistä sijaintiaan ihan mun ensimmäisen Turun kämpän edustalla. Oli muuten siihen aikaan melkoisen komeat maisemat parvekkeelta.
Suomen Joutsentakin hienompi paatti on kuitenkin samoilla seuduilla sijaitseva Sigyn, johon me – ihan ykkösluokan turisteina – ostettiin jopa liputkin (pienesti noloa tunnustaa, mutta Suomen Joutsenessahan en ole koskaan käynyt sisällä). Ehdottomasti suosittelen käymään, jos ei muuten niin pelkästään se ihana puun ja tervan tuoksu tekee Sigynistä vierailun arvoisen. Ja onhan se nyt hei ihan hemmetin hieno laiva!
Vaikka meidän edellisestä Suomen lomasta oli ehtinyt vierähtää kaksi vuotta, tuntui Turku edelleen ihan kodilta. Vaikka välillä pitikin varmistaa kavereilta, että missä mikäkin katu menee, tai mikä on sen sillan nimi, joka menee Tuomiokirkon kohdalta. Tiedoksi vaan kaikille, että se on kuulemma Kirkkosilta... Ja Teatterisilta on sit se, joka on siinä Kaupunginteatterin kohdalla. Kiitti vaan, Lilli!

4 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

Ette sitten huomannut hankkia turistikarttaa turusta😉

Andy kirjoitti...

Haha, ei sentään. Mutta kyllä mä muistaakseni ihan pari kertaa tarkistin jotain reittiohjeita puhelimella, miten säälittävää! ;)

Lilli kirjoitti...

Mutta mikä silta menee Tuomiokirkon kohdalla? Entä kirjaston?

Oli aivan mahtavaa nähdä teidät! :D

Andy kirjoitti...

Ensimmäiseen vastaus jo tekstissä ja se toinen on rakennettu sen jälkeen kun me muutettiin pois, joten sitä meidän ei tarviikaan tietää. ;P

Mitä muuten tapahtui sille, että uuden sillan nimeksi piti tulla Pennisilta?