sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Mitä tapahtui Alabamassa

Ennen kuin alan purkamaan kaikkia miljoonaa valokuvaa road tripin eri kohteista, ajattelin vähän selventää että mitä siellä Mobilessa oikein tapahtui, ihan siltä varalta että jotakuta jäi vaivaamaan...

Meidän huone oli rakennuksen toisessa päädyssä, hyvin lähellä toimistoa. Toisesta päästä rakennusta kuului ensin kova pamaus, jota ounastelimme laukaukseksi (tämän vahvisti myöhemmin toinen vieras, jonka huone oli huomattavasti lähempänä toimintaa). Lähes välittömästi sen jälkeen parkkipaikan poikki kiisi auto, aikomuksenaan poistua pihasta. Valitettavasti pihaan oli samaan aikaan kääntymässä toinen auto, johon kaahailija risteyksessä törmäsi, mutta jatkoi kolarista välittämättä matkaansa. Alle minuutin sisällä tästä perään ampaisi poliisiauto valot vilkkuen ja sireenit soiden. Olemme lähes varmoja että poliisit oli kutsuttu paikalle siis jo ennen laukausta, miten muuten he olisivat voineet olla niin nopeita.

Parissa minuutissa parkkipaikalle alkoi saapua poliisiautoja, pari ensimmäistä sireenit päällä, loput silleen vaatimattomammin. Yhteensä autoja saapui vajaa kymmenen (muistaakseni yhdeksän ajoi pihaan, mutta koska yksi lähti varsin nopeasti, lopullinen lukumäärä samaan aikaan paikalla olevista poliisiautoista taisi olla kahdeksan), ja yhden auton kyydissä näimme alkuperäisen kaaharin.

Seuraavaksi huomasimme respan tädin tulevan meitä kohti, oli ilmeisesti menossa jututtamaan poliiseja. Meidät ohittaessaan hän mutisi jotain hemmetin punaniskoista jotka vetää kännit ja aiheuttaa harmeja. Muutaman minuutin kuluttua hän palasi ja kertoi, että pariskunta oli tosiaan vähän ryypännyt, kehittänyt riidan ja sitten toinen oli päättänyt lähteä tilanteesta kännipäissään auton kanssa. Kukaan ei kuitenkaan ollut onneksi loukkaantunut ja nainen pahoitteli kovasti että meidän iltamme oli niin tapahtumarikas. Ei se mitään, oikeastaan aika viihdyttävää kun ei kerran kehenkään sattunut, eikä osuttu ihan toiminnan keskipisteeseen.

Että sellaista. Sitä me vaan mietittiin että onneksi ajoitus meni niin kuin meni. Jos olisivat alkaneet rähinänsä nimittäin tuntia aikaisemmin, se olisi hyvin voinut olla meidän auto joka oli juuri kääntymässä pihaan ja saanut känniääliön kylkeensä.

Ei kommentteja: