maanantai 25. huhtikuuta 2011

Universal Studios

Saavuttiin Orlandoon maanantai-iltana ja Villen kongressi alkoi vasta keskiviikkona, joten meillä oli kokonainen päivä kun saatiin kaikki kolme tehdä yhdessä jotain kivaa. Kohteeksi valikoitui Universal Studios, ja valinta osoittautui kerrassaan erinomaiseksi.
Teemapuistoja Universalilla on kaksi, mutta me jätettiin Universal’s Islands of Adventure kokonaan väliin. Tultiin siihen tulokseen, ettei aika kuitenkaan riittäisi molempien läpikoluamiseen, joten parasta vain keskittyä toiseen kokonaisvaltaisesti ja säästää siinä sivussa edes hieman rahaa jo valmiiksi kalliiden pääsylippujen kanssa.
Päätös oli loistava, sillä pelkästään yhdessä puistossa sai kulumaan helposti koko päivän, eikä ihan kaikkialle edes ehditty. Kaikkien ykköstoiveet ehdittiin kuitenkin toteuttamaan, sekä kiertämään vielä monta muuta paikkaa ja laitetta, joten mitään ei jäänyt hampaankoloon. Päinvastoin, juuri tyytyväisempinä ei oltaisi voitu puistosta illan tullen poistua.
Ensimmäinen ”laite” oli Twister-elokuvaan perustuva hurrikaanikoettelemus, jossa jouduimme hurjan tornadon keskelle. Hauskaa ja jännittävää.
Seuraavaksi vuorossa villi seikkailu pyramidissa, jossa jouduimme ilkeän muumion vainottaviksi ja onnistuimme pakenemaan hyvin täpärästi.
Pääsimme myös tutustumaan katastrofielokuvan tekoon. Osa rooleista täytettiin yleisön jäsenillä, mutta ketään meistä ei tullut valituksi. Onneksi sentään koko yleisö sai osoittaa näyttelijänkykynsä suuressa loppukohtauksessa metroasemalla.
Meillä oli ihan mielettömän hyvä onni sen(kin) suhteen, ettei paikka ollut ihan tupaten täynnä. Pisin jono oli juuri tähän katastrofielokuvakokemukseen, eikä sekään odotusaika ollut kuin puolisen tuntia.
Itse odotin ehkä eniten vierailua Amity Villageen ja mahdollisuutta pieneen jokiajeluun jonka he turisteille tarjosivat...
Yksi tällainen hurjimus melkein hyökkäsi paattimme kimppuun, mutta onnistuimme jälleen pakenemaan, juuri ja juuri.
Osallistuimme myös MIB-organisaation koulutustilaisuuteen, mutta siitä en muista muuta kuin vaan sellaisen kirkkaan valonvälähdyksen, jonka jälkeen olimme jälleen ulkosalla.
Simpsonien kanssa kävi hauskasti, kun olimme kaikki etukäteen sitä mieltä, että mennään jos sattuu sopivasti, mutta erityisen suurta mielenkiintoa juuri sitä laitetta kohtaan ei oikein löytynyt. Ja sitten se osoittautui yhdeksi ehdottomasti hauskimmista elämyksistä. Onneksi siis mentiin.
Juostuamme ympäri puistoa monta tuntia kaipasimme jaloille lepotaukoa, joten päätimme mennä katsomaan rock-konserttia.
Beetlejuice oli saanut kasaan kunnon poppoon kauhuelokuvista tuttuja hahmoja, jotka pistivät pystyyn melkoisen show’n.
Menossa mukana Frankenstein morsiamineen, Wolfman, sekä kreivi Dracula.
Päivä ei olisi voinut juuri paremmin mennä. Ilma oli aurinkoinen ja lämmin, ihmisten määrä tosiaan varsin maltillinen ja ehdimme kiertämään suunnilleen kaikki paikat jotka haluttiinkin kiertää. Unohtamatta matkamuistoshoppailua, jolle on aina jäätävä aikaa.
Puistojen alueella on valtava määrä ravintoloita, joten koska pitkän päivän jälkeen nälkäkin hieman vaivasi, päätimme jäädä saman tien syömään. Valitsimme ruokapaikaksi Hard Rock Cafeen, koska Petu ei ollut koskaan sellaisessa käynyt. Ja koska siellä on hyvää ruokaa.
Mahtava ensimmäinen päivä Orlandossa! Jonka jäljiltä oli sen verran uupunut olo, että hotellille päästyämme energia riitti lähinnä nukkumiseen. Mutta hyvä niin, akkujen lataaminen tulevia päiviä varten olikin ehdottoman tärkeää.

Ei kommentteja: