tiistai 26. huhtikuuta 2011

KSC♥

Koko road tripin odotetuin päivä oli varmasti keskiviikko, kun lähdimme Petun kanssa Kennedy Space Centeriin. Itsehän piipahdin siellä jo joulukuussa, mutta odotin silti innolla uutta visiittiä, koska viimeksi jäi vaivaamaan kun en saanut jakaa intoiluani kenenkään kanssa. Ja Petu on kyllä ihan maailman paras NASA-intoilun jakaja, ei meidän faniuden astetta kukaan muu oikein ymmärtäisikään...

Tällä kertaa oli itsestään selvää, että panostimme kattavampaan kiertoajeluun, vaikka siitä pitikin maksaa vähän ekstraa. Mutta oli kyllä joka pennin arvoista, sen verran mielenkiintoisia paikkoja meille esiteltiin. Tällä kertaa laukaisualustalla seisoo Endeavour (sitä seuraavassa kuvassa laukaisualusta tyhjillään), jonka pitäisi lähteä matkaan tulevana perjantaina. Kattavampi kiertoajelu vie huomattavasti lähemmäs laukaisualustaa sekä myös pysähtyy VAB:n pihassa, mahdollistaen bussin ikkunasta pikaisesti räpsittyjä kuvia paremmat otokset.
Koko päivä siellä meni, eikä oikein olis riittänytkään. Toisaalta haluaisin selittää kaikesta mahdollisimman paljon, toisaalta tuntuu että jos aloitan, ei tekstille tule loppua koskaan. Ehkä siis parasta vaan tyytyä näihin kuviin. Kaikelle kun ei aina riitä sanoja.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Hienoja kuvia, varmaan mielenkiintoinen paikka.
Onko mitään kuulunut sen sukkulan sijoituspaikan suhteen?
Houstonissa se olisi suojassa hurrikaanien tuhoiltakin, siellä kun niitä ei uutisten mukaan ole näkynyt.
Olisihan se sääli jos hurrikaani hajoittaisi sukkulan. Taas yksi syy lisää Houstonin puolesta, vaikka ei kai ne sitä meiltä kysy.

Andy kirjoitti...

Ai hitsi, mulla oli vankka aikomus kertoa asiasta tässä samalla, mutta unohdin. Eli ei, Houston ei saa sukkulaa. Atlantis jää Kennedyyn, Discovery menee Smithsonianiin ja Endeavour matkustaa asumaan Californiaan. Enterprise siirtyy New Yorkiin, joka on ihan tosi lähellä Smithsoniania, joten se siitä maantieteellisesti tasaisesta jaosta. Buu!