torstai 28. huhtikuuta 2011

Miten EI kannata järjestää iltaa oopperassa

  • Havaitaan edellisenä päivänä, että toisella on oopperapäivänä työprojekti, joka tulee olemaan kaoottinen ja venymään pitkään.
  • Pakataan em. kohdan vuoksi mukaan siisti kauluspaita, jonka voi vaihtaa töistä lähtiessä, ja muistetaan laittaa aamulla jalkaan paremmat kengät.
  • Ollaan niin kiireisiä koko työpäivän ajan, että lounaan virkaa toimittaa automaatista äkkiä ostettu suklaapatukka.
  • Mutta ei se mitään, sillä toinen on päässyt töistä, rynnännyt kotiin vaihtamaan vaatteet ja korjaamaan vähän naamaa ja tukkaa, sekä syömään välipalabanaanin. Hyvän vaimon malliesimerkkinä hän ehtii myös pakkaamaan mukaan pitemmän työpäivän tehneelle kumppanilleen eväät, jotka voi syödä autossa.
  • Eväät koostuvat yhdestä banaanista sekä pussista salmiakkikarkkeja. Ja toisesta suklaapatukasta, jonka työn raskaan raataja oli viimetöikseen napannut automaatista mukaan, ja joka syötiin puoliksi.
  • Huristellaan oopperaan, jossa ehditään juuri ennen näytöksen alkua hörppimään yksi tölkillinen Spritea taltuttamaan nälältä se terä, joka ruhtinaallisten eväiden jälkeen oli vielä jäljellä.
  • Nautitaan hulvattoman hauskasta Figaron häät -oopperasta, vaikka ollaankin yhä sitä mieltä että ihan oikeat oopperat ovat traagisia ja niissä kuolee paljon ihmisiä. Ollaan kaikin puolin tyytyväisiä oopperakokemukseen, vaikka onkin väsy, vähän kylmä ja enenevässä määrin ihan tosi kova nälkä.
  • Vietetään kotimatka yrittäen muistaa, että jos syö loput salmiakit nälkäänsä, tulee tosi huono olo.
  • Todetaan kotona että puoli kahdentoista aikaan on ehkä vähän turhan myöhäistä lämmittää loput eilisestä ateriasta, joten tyydytään pariin voileipään.

Ei sit mennyt ihan putkeen, mutta mistäs sitä olisi voinut etukäteen tietää lippuja hankkiessa, että tämä kyseinen päivä osoittautuu vielä ihan tosi huonoksi oopperapäiväksi. Onneksi esitys oli kuitenkin erinomainen ja pidimme siitä kovasti, siitä huolimatta ettei kumpikaan meistä ole nähnyt Sevillan parturia, jonka ”jatko-osasta” siis on kyse.

Ps. Kohtaa 7 me kyllä itse asiassa suositellaan, oopperasta kannattaa nauttia vaikka olisikin väsy, kylmä ja nälkä. Mutta aina parempi jos ei olis...

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Sellaista se joskus on se työläisen arki, mutta hyvinhän te selvisitte.
Mitä muuten kuuluu niille pikku Saguaroille, joko ovat heräneet talviunesta?

Andy kirjoitti...

Saguarot voi ihan hyvin. Voisinkin jossain vaiheessa taas laittaa pari kuvaa meidän piikkivauvoista. :)