sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Fredericksburg, osa 3: Lyndon B. Johnson State Park

Ulkoilukohde numero kaksi Fredericksburg-reissussa oli Lyndon B. Johnson State Park, josta löytyy Yhdysvaltojen 36. presidentin, Lyndon B. Johnsonin, rekonstruoitu lapsuudenkoti, sekä ns. Texas White House, eli hänen aikuisikänsä kotitalo ja karjaranch. Puisto on suunniteltu siten, että omalla autolla voi ajella koko historiallisen kierroksen, ja valita itse ne kohteet joiden kohdalla pysähtyä ja katsella tarkemmin. Me pysähdyttiin luonnollisesti kaikkialla. Ei nää paikalliset presidentit mua sen suuremmin yleisesti sykähdytä, mutta LBJ oli NASA-kytköksienkin vuoksi selvästi hyvä tyyppi. Onhan meidän oma Johnson Space Centerkin nimenomaan tämän Johnsonin mukaan nimetty. Alla muutamia mun suosikkikuvia LBJ State Parkista (siellä sen Texas White Housen sisällä ei valitettavasti saanut ottaa kuvia).
Autokierroksen ensimmäinen pysähdyskohde oli Sauer-Beckmann Living History Farm, joka demonstroi millaista elämä oli 1910-luvun Texasissa. Vähän kuin meille jo tuttu George Ranch, mutta paljon pienempi ja vain yhteen aikakauteen keskittyvä juttu.

Alueella oli aivan valtava määrä peuroja. Vierailijoista nuo eivät juurikaan tuntuneet piittaavan, jos ei kovin lähelle pyrkinyt.

Tilan läpi virtaavan joen yksi ylitysreiteistä on rakennettu pienen padon yhteyteen. LBJ tykkäsi kuulemma ajaa vieraidensa kanssa joen yli juuri tästä, koska se näytti ihan siltä kuin auto olisi menossa suoraan jokeen. Nykyisin reitti on valitettavasti suljettu ja me jouduttiin käyttämään ihan tylsää tavallista siltaa.

Johnsonin synnyinkoti oli ajan saatossa rappeutunut, mutta LBJ uudelleenrakennutti sen aivan samanlaisena alkuperäiselle paikalleen.

LBJ ja hänen vaimonsa ovat haudattu tiluksilla sijaitsevalle Johnsonin suvun hautausmaalle.

Historiallinen karjatila on edelleen toiminnassa. Sieltä löytyy lähinnä Hereford-karjaa, kyseisen lajin ollessa LBJ:n suosikki.

Karjatilan keskellä on luonnollisesti myös kiitorata, koska presidentti tarvitsee ikioman lentokentän.

Tämän auton LBJ sai lahjaksi Henry Fordin pojanpojalta, Henry Ford II:lta.

Vieraskirjan sijaan LBJ pyysi tiluksillaan vierailleita henkilöitä signeeraamaan betonilaattoja. Laatoista löytyy monia tunnettuja nimiä, mukaanlukien kolme alkuperäistä Mercury-astronauttia!

Ei kommentteja: