keskiviikko 8. syyskuuta 2010

H niin kuin hurrikaani

Eilen oli melkoisen synkeä ilma kun koko päivän satoi, suurimman osan aikaa vielä ukkosen saattelemana. Tämän minua niin kovasti miellyttäneen mutta kaupungilla lieviä tulvia aiheuttaneen sääilmiön takana oli trooppinen myrsky Hermine, joka pamautti maalle maanantai-iltana ja aiheutti kurjaa säätä koko itä-Texasissa tiistaina. Hermine muodostui varsin vauhdikkaasti ja kasvoi lähes hurrikaaniksi 12 tunnin aikana. Asiantuntijat uskovat että jos myrsky olisi pysynyt merellä vielä hiukan kauemmin, olisi se todennäköisesti iskenyt maalle täällä Houstonin tuntumassa ja nimenomaan kunnon hurrikaanina. Voisi siis sanoa että kävi vähän tuuri. Trooppisia myrskyjä on tosiaan tänä vuonna ollut jo aina H-kirjaimeen asti ja lisää on lupa odottaa. Me tosin taidamme välttyä hurrikaanilta tänäkin vuonna, sillä todennäköisin ikkuna menee umpeen tämän kuun 24. päivä. Sitä myöhäisempänä ajankohtana hurrikaani on nimittäin iskenyt Texasiin vain kolmesti viimeisen 150 vuoden aikana.

2 kommenttia:

marketta kirjoitti...

H niinkuin Hui kauhistus Hermine! Meillä on mennyt melkein viikko ilman nettiä Ylläksen ruskassa. Siellä ei tuullut eikä satanut, vaan oli aivan poikkeuksellisen ihana ja lämmin syysilma. Terveisiä siis Herminelle, ottakoon mallia Suomen Lapista.

Andy kirjoitti...

Onneksi Hermine alkaa olla mennyttä. Seuraavaksi vuorossa on Igor, joka on kuulemma lähtenyt liikkeelle Afrikan rannikolta. Katsotaan mihin se päätyy. :)