perjantai 4. maaliskuuta 2011

American Idolin uudet kujeet

Uudella tuomaristolla kymppikautensa aloittanut meidän suosikkisarja American Idol lupaili etukäteen pieniä viilauksia formaattiinsa, ja eilisillan jaksossa toteutettiin ehkä suurin uudistus tähän mennessä. Suomessa taidetaan olla viikko tai pari jäljessä, joten en halua missään nimessä paljastaa jatkoon päässeitä tai pudonneita, mutta systeemissä tapahtuneita muutoksia ajattelin kyllä käydä vähän läpi. Eli jos joku haluaa jännittää niitäkin, kannattaa lopettaa lukeminen aika lailla välittömästi. Palataan muissa aiheissa sitten myöhemmin.
Koelaulut ja Hollywood-viikko etenivät enemmän tai vähemmän tuttuun tyyliin, joskin jälkimmäistä hieman laajennettiin. Porukkaa karsittiin vähän joka välissä, kunnes Hollywood-viikon päätteeksi tuomaristo valitsi 24 kilpailijaa semifinaaliin. Suht tuttua, eikös vaan? Mutta sitten kävi ilmi, että semifinaalikierroksia on tasan yksi, jonka jälkeen katsojaäänestyksellä karsitaan porukka kymmeneen finalistiin. Tuomaristolle annettiin tämän kympin lisäksi vielä ns. villi kortti -paikkoja myönnettäväksi, mutta lähtökohtaisesti porukasta karsittiin eilen noin puolet!

Eilisillan tuloslähetystä edelsivät miespuolisten kilpailijoiden esitykset tiistai-iltana ja naislaulajien kisaaminen keskiviikkona. Torstaina sitten paljastettiin ne viisi miestä ja viisi naista, jotka pääsivät yleisöäänestyksen perusteella finaaleihin. Ihan suhteellisen hyvin täsmäsivät valinnat myös meidän toiveisiin, miesten puolella jopa sataprosenttisesti. Ikinä ei oo ennen käynyt niin, eikä nytkään enää naisten suhteen. Yksi minun suosikeistani nimittäin harmikseni karsiutui, mutta muuten ei minulla ole juurikaan protestoitavaa.
Kymmenen finalistia ei kuitenkaan vielä riittänyt, vaan tuomaristolla (joka on muuten osoittautunut ihan toimivaksi ryhmäksi, etenkin Steven Tyler on ihan mahtava!!) oli jaettavanaan villejä kortteja, joiden saajat päättääkseen he pyysivät joitakin kilpailijoita laulamaan vielä uudelleen. Ja kaksituntisen jakson päätteeksi finalistit olivat selvillä, ja ensi viikolla alkaa taas tutumpi meno. Itse pidin ihan tosi paljon tästä uudesta ajatuksesta, jossa semifinaalikierroksia on vain yksi ja sen jälkeen porukkaa karsitaan oikein rankalla kädellä. Paljon draamaa ja jännitettä, siitä on toimiva tosi-tv tehty.

Kuvat lainattu American Idolin sivuilta.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Kuuluuko se formaattiin, että yhdellä mise tuomarilla pitää olla pitkä liehuva tukka?
Näyttää olevan teilläkin yksi tuomari saman näköinen liehuletti kuin meillä Jone Nikula.
Muuten en aidolsia ole katsonut joten en voi myöskään kommentoida.

Andy kirjoitti...

Haha, ehkä jostain sellaisesta on kyse. Vaikka ei edellisessä tuomaristossa kyllä ollut liehulettistä miestä. Enkä mää nyt oikein muutenkaan lähtis ihan kauheasti vertaamaan Steven Tyleria ja Jone Nikulaa toisiinsa... ;)