torstai 10. maaliskuuta 2011

Verokarhu lähestyy

Verottajaa ei tunnu pääsevän karkuun vaikka kuin juoksisi. Täällä veroilmoituksen jättöpäivä on huhtikuun 15., paitsi tänä vuonna kun pääkaupunki juhlii tuolloin Emancipation Day:tä (Abraham Lincoln määräsi n. 3100 orjaa vapautettavaksi vuonna 1862), niin takarajaa on siirretty seuraavaan arkipäivään. Viime vuonna olin veroista ihan ymmälläni ja niinpä suuntasin innolla tämänpäiväiseen kansainvälisten asioiden toimiston järjestämään verokoulutukseen. Valitettavasti vaan tilaisuus oli jotakuinkin yhtä tyhjän kanssa. Lukutaitoisena olisin osannut ilman neuvojakin kirjata palkkatulot ja ennakonpidätykset kaavakkeen oikeisiin ruutuihin. Käteen jäi lähinnä veroviranomaisten uusi puhelinnumero, josta voi kysellä lisäneuvoa ongelmiin. Plussaksi voi kai laskea etten ollut ainoa tumpula, jonka kaikkiin kysymyksiin ei osattu tai ehkä oikeammin ehditty vastaamaan tarkasti. Täytynee noudattaa jo Suomessa opittua neuvoa, että tärkeintä on palauttaa allekirjoitettu kaavake. Mahdollisia virheitä voi sitten aina korjailla jälkikäteen ilman pelkoa veropetossyytöksistä:)

2 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Voivoivoi, muistutit ikävästä velvollisuudesta. Taidan hätätilassa noudattaa tätä samaa allekirjoita-ja-palaa-asiaan-myöhemmin-periaatetta.Täytettävien papereiden määrä ahistaa jo etukäteen, mutta osasta pitää sentään tilitoimisto huolen.

Ville kirjoitti...

marketta: Verotus on siitä helppo homma, että verottaja ottaa kyllä aina omansa. Vaikeampaa on kehittää niitä liikutettavia työkaluvajoja, joilla voi sitten yrittää saada hieman vähennyksiä aikaan;)