torstai 10. joulukuuta 2009

Kiirettä ennen vuodenvaihdetta

Vuodenvaihde laittaa kummasti ihmisten aikatauluihin aina vähän lisää hoppua. Sitä haluaa saada erinäköiset projektit valmiiksi "vielä tämän vuoden puolella". Töissä asiaa edesauttaa entisestään pomojen painostus, että saadaan tuotokset kirjattua kuluvan vuoden tilastoihin. Turussa ainakin kaksi työkaveria on tainnut väitellä näin loppuvuodesta ja täällä Ricessakin kaksi tutkijaa meidän labrasta väittelee vielä ennen joulua.

Tänään oli vuorossa kuitenkin paikallinen erikoisuus, johon en ole muualla törmännyt, nimittäin tulevan väitöstyön tutkimussuunnitelman virallinen puolustus. Tilaisuus noudatti prikulleen varsinaisen väitöstilaisuuden kaavaa, mutta julkisesti retosteltavana oli siis vasta suunnitelma. Kyllähän meilläkin on tutkijakouluihin usein sisäänpääsykokeet/tentti, mutta itse tutkimussuunnitelma kyllä rekisteröidään tiedekuntaan ilman suurempia seremonioita. Ehkä näiden vähän kevyempi hiillostustapa sitten vaatii kaksi yritystä ennen kuin kokelas on läpeensä kypsä tutkijaksi;)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yritä nyt sitten jaksaa paiskia töitä, jotta voit hyvällä omallatunnolla tulla joululomalle.
Täällä kaikki jo odottavat teitä.

rauni kirjoitti...

Taas sormi osui väärälle napille, ja tää kone ei ymmärrä, että ei pitänyt vielä julkaista.

Ville kirjoitti...

Kuusi työpäivää enää jäljellä. Kyllä mä jaksan:)

mama kirjoitti...

onhan tossa tietty järki: jos ei pysty puolustaan ees tutkimussuunnitelmaansa, ni kannattaaks sitä tehä koko väikkäriä (ainakaan siitä aiheesta)? 8-)

muista ottaa hidas lasku joululomaan, ettei töitten äkillinen lopettaminen aiheuta mitään vierotusoireita... *g*

Ville kirjoitti...

Mun väikkärillä ja rekisteröidyllä tutkimussuunnitelmalla ei oo muuten mitään tekemistä keskenään. Että ihan hyvä vaan ettei sitä tarvinnut aikanaan turhaan puolustaa...