tiistai 15. joulukuuta 2009

Liian monta laukkua

Nyt kun postiongelmat on ratkaistu, voidaankin siirtyä seuraavaan pulmaan, nimittäin meidän joululoman matkatavaroihin. Katsokaas kun meidän jälkimmäinen setti lentolippuja on KLM:lle, joka sallii vain yhden ruumaan menevän matkalaukun jokaista matkustajaa kohden. Yhden?!? Ihan kohtuutonta... Eka lippusetti on British Airwaysilla, joka antaa ottaa kaksi laukkua ruumaan, minkä olen kuvitellut olevan aika normi Yhdysvaltoihin lennettäessä, mutta KLM on tosiaan ihan hiljattain alentanut määrän yhteen. Tämä on kuulkaas iso ongelma.
Alunperinhän elättelin sellaista naurettavaa ajatusta että tultais joululomalle vaan yhden yhteisen matkalaukun kanssa, mutta meidän olohuoneen nurkassa jo jonkin aikaa viihtynyt pakettipino aika tehokkaasti murskaa tuollaiset lapselliset harhakuvitelmat. Sinänsähän kaksi laukkua mukaan ei ole vielä se ongelma, koska matkalla Suomeen BA tosiaan sallis vaikka neljä laukkua meiltä yhteensä, eikä se kaksi ole KLM:llekään liikaa paluumatkalla. Mutta hetkinen, meillähän on yksi meidän matkalaukuista jo Suomessa odottamassa, kun siskokulta tartti sitä lainaan täydennettyään vierailun aikana tenavien vaatekaappeja niin suurella innolla. Tarkoitus oli napata se sieltä mukaan, mutta sit laukkuja olis kolme, joka taas KLM:lle ei enää sovikaan.
Oon tässä nyt pyöritellyt vähän vaihtoehtoja, kertokaa te mikä kuulostaa järkevimmältä. Koska alkuperäisistä haaveista on välillä vaikea päästää lopullisesti irti, pohdin yhä josko saisin ängettyä kaiken tarvittavan yhteen matkalaukkuun ja kahteen sallittuun käsimatkatavaraan. Voi kyllä tehdä aika tavallisen tiukkaa... Mutta sit me saatais se yksi laukku tuotua takaisin. Sit mä mietin välillä myös, että tarvitaanko me sitä siskokullan lainaamaa laukkua nyt ihan välttämättä. Tarkoitushan on lentää aikanaan Suomeen kuitenkin mahdollisimman pienen tavaramäärän kanssa ja pakata kaikki muu autoon, joka tulee meren yli vesiteitse. Sama kai se on onko ne kamat siellä autossa matkalaukussa vai ei? Vaikka olishan se nyt hirmusti kätsympää jos se laukku olis... Kolmas vaihtoehto ärsyttää mua periaatteen vuoksi, vaikka alkaakin vaikuttaa hetki hetkeltä houkuttelevammalta. KLM:n rajoituksen voi nimittäin kiertää rahalla, eli me saatais kyllä kyytiin se ylimääräinenkin matkalaukku, mutta ne kurjimukset veloittaa siitä iloiset 50 euroa. Laukusta joka ei todellakaan tule täyteen meidän paluumatkalla, mutta tulis tarpeeseen sit ensi keväänä. Pitäiskö sitä sit kumminkin lyödä vaan rahat tiskiin?

3 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Se tarjous siitä meidän isosta laukusta on edelleen voimassa

rauni kirjoitti...

Vielä edelliseen, sen meidän ison sisään mahtuu teidän laukku. Ja hokkuspokkus, teillä on KLM,lle vain yksi laukku ruumaan;)

Andy kirjoitti...

Täytyy pitää mielessä. Me vähän pähkäillään ja mallaillaan tavaran määrää, niin katsellaan sit että kuinka käy.. :)