sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Postipohdintaa

Joululoman lähestyminen pakottaa selvittämään muutamia asioita, joista yksi on meidän kahden poissaoloviikon postit. Ville kävi tänään asuntokompleksin toimistossa tiedustelemassa josko heillä olis jotain neuvoa antaa, kun ei varmaan olla ensimmäiset vuokralaiset jotka on parisen viikkoa poissa, mutta valitettavasti neuvoja irtosi jokseenkin vähän. Lähinnä kehottivat ottamaan yhteyttä postiin, mikä olis muutenkin ollut meidän seuraava askel. Villen tiedustelema vaihtoehto siitä, että meidän postit menis parin viikon ajalta sinne toimistoon jemmaan (he kun ottaa pakettejakin vastaan asukkaiden puolesta) ei valitettavasti onnistu.
Meidän postit jaetaan tuollaisiin minipieniin lokeroihin. Ja sit jos tulee jotain vähän isompaa, eikä lokeron tila riitä, paketti menee tuollaiseen isompaan kaappiin (kuva alempana), jonka avain sit löytyy sieltä omasta lokerosta. Niin yksi vaihtoehto mitä me vähän mietittiin on se, että josko vaan jätettäis postisedälle tai -tädille lokeroon viesti että ollaan poissa, ja että jos lokeroon ei mahdu, niin voisko laittaa yhteen noista kaapeista meidän posteja sitten. Ja ainahan on ihan mahdollista että postit mahtuis lokeroonkin, koska me ei kuitenkaan mitään hurjia määriä odoteta saavamme. Ja niistä mitä tulee suurin osa on kuitenkin ihan turhia mainoksia, jotka vois vaan suoraan viskata roskiin. Vaan katsotaan mitä ne postissa huomenna sanoo, onhan ihan mahdollista että näilläkin on joku Itellan jakelun keskeytystä vastaava palvelu, ettei posteja kanneta lainkaan ennalta sovittuna ajanjaksona, vaan noudetaan sit keskeytyksen päätyttyä postikonttorista.
Sen verran toimistosta kuitenkin osattiin auttaa että suurin huolenaihe postien järjestymisen kannalta poistui, nimittäin tammikuun vuokran maksu. Vuokran mukana nimittäin maksetaan sekä vesi- että kaasumaksu, kulutuksen mukaan molemmat, ja lasku tulee postissa hieman ennen kuun loppua. Ei kuitenkaan riittävästi ennen, että ehdittäis se saamaan ennen kuin karataan Suomeen. Eräpäivä on joka kuun 3. päivä, jonka jälkeen siihen lyödään lisämaksua automaattisesti, eikä tästä asiasta voi valitettavasti neuvotella. Tarkoittaa käytännössä sitä, että jos postit odottais meitä meidän lokerossa (tai yhdessä niistä kaapeista) ei ongelmaa olisi, koska tullaan kuitenkin takaisin juurikin 3. päivä, ja voitais sit se vuokrashekki kirjoitella hetimiten ja kiikuttaa toimiston ulkopuolella olevaan postilaatikkoon. Jos taas postit saadaan vasta maanantaina 4. päivä, ollaan väkiseltään myöhässä, ja meitä muistetaan kivalla lisämaksulla.
(Ville demonstroi miten älyttömän pienet meidän postilokerot onkaan.)

Tästä vuokra-asiasta olin siis etukäteen vähän huolissani, mutta toimiston väki ratkaisi ongelman. Me voidaan nimittäin kuulemma kirjoittaa shekki jo etukäteen, sellaisella summalla joka nyt suunnilleen vastaa sitä mitä se on ennenkin ollut. Ja mahdollinen (tai siis todennäköinen) heitto suuntaan tai toiseen hyvitetään tai veloitetaan sitten seuraavan kuun laskun yhteydessä. Kätevää, ja helpottavaa. Taidanpa varmuuden vuoksi heittää pari dollaria ekstraa siihen shekkiin, että jäädään saamapuolelle. Tuntuu ainakin itsestä kivammalta niin.

Ei kommentteja: