keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Ilmaista ruokaa

Käväisin tänään taas ilmaisella lounaalla muiden kansainvälisten naisten kanssa, kun sitä kerta on joka kuun ekana keskiviikkona tarjolla. Koska joulu on tulossa, kuului päivän ohjelmaan jouluseppeleiden askartelu. Kansainvälisten asioiden toimisto huolehti materiaaleista ja me saatiin päästää luovuutemme valloilleen. Tässä mun aivan huikea taidonnäyte.
Tässä vaiheessa viimeistään kaikki varmasti ymmärtää miksi tosiaan meidän häihin askarreltiin vain jeesusteipillä. Ei oo ihan mun juttu nää käsityöt. Ville kuitenkin tuumasi että mun seppele on vähintäänkin liikuttava, joten oveenhan se sit ripustettiin. Sisäpuolelle tosin, ettei sentään naapurit joudu kärsimään...
Oli oikeasti tosi hauskaa, saatiin paljon huvitusta seppeleiden väkertämisestä. Mä en nimittäin ollut ainoa joka ei kokenut hommaa ihan omaksi vahvuudekseen. Mun ja muiden teoksia voi kuulemma jossain vaiheessa ihailla Facebookissa, mutta en selvitellyt asiaa tarkemmin, kun en siellä kerta itse ole. Metsästäköön itse jos jotakuta kiinnostaa.
Ilmainen lounas ja karkkia mukaan, kyllähän tuolla käy ihan mielellään. Ihmisetkin on varsin mukavia. Tämän päivän karkkisaalis oli tavallistakin runsaampi, kun kansainvälisten asioiden toimisto muisti kaikkia pienillä joulupaketeilla, joihin niitä herkkuja oli lastattu.
Päivän ilmaiset ateriat ei kuitenkaan päättyneet tähän, sillä Villen työpaikalla oli työpäivän päätteeksi pienimuotoiset juhlat, pikkujouluiksi kai voisi kutsua. Perheenjäsenet oli myös tervetulleita, joten käytiin sitten yhdessä syöpöttelemässä lisää hyvää ruokaa, joka koostui lähinnä Kiitospäivän aterialta tutuista jutuista. Tapasin myös vähän lisää Villen eri kivoja työkavereita, joiden kanssa juteltiin mm. Suomen jouluperinteistä. Yksi heistä kysyi sitten, että kuuluuko joulupukki suomalaiseen jouluun, johon totesin että kaveri hei, joulupukkihan on juurikin Suomesta kotoisin, nää on ihan kummallisia nää teidän Pohjoisnapa-väitteet. Hämmästyksissään hän sit kyseli porukan kahdelta muulta henkilöltä että tiesittekö te tällaista, ja suureksi riemukseni molemmat sanoivat tienneensä. Hahaa, Pohjoisnapa-propaganda alkaa murtua!

5 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Hyvä Tarja ja Ville, juurikin noin pitää suomalaisen maailmalla toimia kotimaan tunnetuksi tekemisessä.
Kyllä joulupukki varmaan on teihin tyytyväinen, kai ne tontut sielläkin kurkkii ikkunoista ja kuuntelee.
Onhan se seppele ihan hieno noin kuvasta katsoen ainakin.

mama kirjoitti...

kylhän sen ihan kranssiks tunnistaa, eikä mul ainakaan oo pokkaa esittää kritiikkii, ku en oo ikinä moista (varsin hyvästä syystä) koittanu vääntää. himmelit onki sitten ihan toinen asia! 8-)

kiva kuiteski, et noin muuten menee hyvin. mulla nääs ei mee. taaskaan. päätin eilen korjata jääkaapin inhottavan tyhjyyden tekemäl pikakiepin lidliin. virhe. iso virhe. vaikka kaikki alko taas niin hyvin: ku siinä seiskan jäljis hipsin ulkosalle, ni siellähän oli pakkasta ja hiukan jotain lumentöhnääki katoilla! jees, erinomasta, talvi tulee, on sitä jo ootettukin. askeleeseen tuli selvästi nostoo ja olin melkeen hurmiossa--tai niin lähellä sitä ku tämmönen kyyninen skeptikko ny voi olla--ja oikeesti jopa varsin hyväl ja joulusel tuulel. hyräilyttikin.

pari minuuttii myöhemmin, mä könysin auton vierest ylös persmustaa pidellen ja nenä verta valuen.

millanen ihminen muka pystyy liukastuun niin, et lyö itteensä ikkunaharjan jääkrapan kulmalla suoraan sieraimen sisäreunaan? jonkunlaista lahjakkuutta sekin vaatii, varmaan semmosta idiot savant -tyyppistä...

*huokaus* pitäsköhän täs ruveta harkitteen semmosta michelin-ukkomaista topattuu pukuu ja jääkiekkokypärää?

lienee sanomattaki selvää, et kaihoinen talven odotus on loppu ny. tuleehan kesä jo pian?

Andy kirjoitti...

rauni: Jep, me pääteltiin myös että se on varmasti pitkälti aikaerokysymys että Suomessa paketit saa jo aattona, kun täällä pitää odottaa joulupäivän aamuun asti. :)

Ja sun on pakko sanoa että seppele on hieno, kun sä oot mun äiti.

mama: Sanattomaks vetää. Ei, ei vaan nyt tuu mitään ulos.. ;)

rauni kirjoitti...

Voi Mama...Hanki sitten semmoinen kypärä missä on myös kasvosuoja pleksi
Se sujaa sieraimetkin.
Mulla on kanssa kokemusta noista liukastumisista, vieläkin on "takareiden yläosa" kipeä ajoittain, vaikka kaatumisesta on kohta pari vuotta. Hankin sitten kenkiini sellaiset liukuesteet, ne auttavat sen jälkeen en ole kaatunut, vaikka ne sijaitsevat vaatekaapin perällä, lumevaikutus nääs.

Andy kirjoitti...

Toi oli hyvä vinkki. Tommonen liukastelu kun on ihan "takareiden yläosasta..." ;)