maanantai 14. joulukuuta 2009

Postiratkaisuja

Ei meidän sit mihinkään postiin tarvinnut mennä, kun apu löytyi taas kerran internetin ihmeellisestä maailmasta. Surffailin päivällä Jenkkipostin sivuille tarkoituksenani perehtyä mahdollisen jakelun keskeytyksen olemassaoloon, ja sellainenhan sieltä juurikin löytyi. Voidaan tehdä 3-30 päivän ajaksi, eikä maksa mitään. Pyynnön voi tehdä joko lomakkeella postikonttorissa tai vielä kätevämmin netissä, molemmissa vaihtoehdoissa saa ite päättää haluaako että kerätty posti kannetaan kokonaisuudessaan keskeytyksen päätyttyä kotiin, vai noudetaanko se itse lähimmästä konttorista. Me nyt tehtiin sitten niin, että keskeytys päättyy lauantaina 2. tammikuuta, jolloin kahden viikon postien pitäis odottaa meitä meidän lokerossa (tai kaapissa jos niitä on paljon) kun tullaan sunnuntaina takaisin joululomalta. Sit ehditään saamaan se vuokralaskukin, eikä tarvi mitään arvioshekkejä rustailla.

Täyttelin samalla netissä myös keskeytysilmoituksen meidän sanomalehdestä, ettei vaan unohdu. Vaikkei sitä meille kannetakaan kuin kolmena päivänä viikossa, kertyis niistä silti ihan kivan kokoinen muuri oven tukkeeksi... Chroniclen kun katkaisee saa valita kolmesta vaihtoehdosta. Voi esimerkiksi lahjoittaa keskeytyksen aikana tulevat lehdet paikalliselle koululle Chroniclen koulutusta tukevan ohjelman nimissä, ja näin me on aina tehty jos me on peruttu vaan yksi lehti jonkun viikonloppuretken tai muun takia. Toinen vaihtoehto on, että lehdet kerätään talteen ja toimitetaan sitten kerralla keskeytyksen päätyttyä, mutta eihän me nyt jakseta kahden viikon ajalta mitään vanhoja lehtiä lukea kuitenkaan. Siispä päädyttiin kolmanteen vaihtoehtoon, eli otetaan keskeytyksen ajalta hyvitys niin, että tämä aika siirtyy meidän tilausjakson loppuun pidentäen sitä siis kahdella viikolla. Aika hyvä saldo, kun saatiin kaikki mahdolliset postiongelmat pois päiväjärjestyksestä noin kymmenen minuutin vaivannäöllä. Miten sitä tällaiset hoituikaan aikana ennen nettiä?

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Hyvä, että sielläkin voi hoitaa asioita netissä. Sitten teillä alkaa olla kaikki valmiina tänne tuloon. Kyllä teitä kaikki jo odottaakin.

Andy kirjoitti...

Juu, se kävi varsin näppärästi, vaikkei tuo hankalaa olis ollut siellä konttorissakaan hoitaa. ;)