maanantai 8. maaliskuuta 2010

Miten pidetään pöljiä jännityksessä?

Täällä lasketaan kansa kerran kymmeneen vuoteen, jotta saadaan selville miten valtion rahat tulisi kaikista reiluiten jakaa. Projekti on valtava ja kallis, epäkäytännöllinen ja epäluotettava, mutta sinnikkäästi nämä kuitenkin systeemiään toteuttavat. Homma toimii kaikessa teknologisuudessaan siten, että jokaiseen kotiin postitetaan kyselylomake ja aikaisemmin koko väestölaskennan hoitaneet ovelta ovelle kiertäjät astuvat kehiin vasta niiden talouksien kohdalla, joista lomakkeet eivät koskaan palaudu. Ja kukaan ei tosissaan kuvittele, että lopputulos vastaisi totuutta, mutta näillä siis mennään. Me olemme odottaneet lomakkeita jo innoissamme, koska tänä vuonna meidätkin siis lasketaan mukaan.

Tänään se sitten postissa tuli, kirjekuori jossa suurieleisesti lukee päällä että Census 2010. Nyt me pääsemme täyttämään lomakkeet ja osaltamme vaikuttamaan sekä Texasin tuleviin valtiontukiin että osavaltion sisäiseen rahanjakoon. Jännityksestä tärisevin käsin avasimme kuoren ja valmistauduimme tutkimaan millaisesta lomakkeesta ihan oikeasti onkaan kyse. Ja mitä vielä, tällainen tuli.
Kirje, jossa ystävällisesti kerrotaan että kyselylomake tulee postitse kotiin noin viikon kuluttua. Että olkaa niin ystävällisiä ja täyttäkää se, jotta saadaan mahdollisimman tarkka ja paikkansapitävä lukema meidänkin alueen asukkaista. Mikä pettymys. Siis ihan silkkaa kiusantekoa tällainen, että annetaan odottaa sitä ihan oikeaa kirjettä ja kyseessä onkin vaan joku ennakkoilmoitus. Ihan kun asiasta ei puhuttaisi joka puolella jo muutenkin. Seuraavan Census 2010 -tekstillä varustetun kuoren on kyllä paras olla sit jo se virallinen versio, tai muuten jätän kiusallani koko lomakkeen täyttämättä. Ei ihmistä saa näin härnätä...

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Tuohan on samanlainen systeemi kuin Valittujen Palojen tarjouskirjeet, ensin tulee kirje jossa kehoitetaan, "tarkkaile positasi" ja sitten vasta tulee kirje jossa on se varsinainen tarjous. Tämän valossa ymmärrän nyt tuon käytännön, onhan Valitut Palat alkuperältään Amerikkalainen lehti.Sakohan siitä teidänkin varsinaisesta kirjeestä jonkinlaisen pikkuesineen palkkioksi vastaamisesta.

Andy kirjoitti...

Haha, mä suuresti epäilen ettei tässä mitään palkintoja jaella. Koko homma tosiaan maksaa valtiolle jo nyt maltaita, saatika sitten jos pitäisi reilut 300 miljoonaa ihmistä vielä lahjoakin... ;)

Marketta kirjoitti...

Tutustuamme amerikkalaiseen mentaliteettiin hieman laajemmin en enaa ihmettele asiaa kovinkaan paljoa. Jos ette lainkaan vastaa kyseiseen tiedusteluun, heitetaan kehiin ovelta-ovelle -laskijat.Silloin piilottakaa sohvan taakse kaikki laittomat maahanmuuttajat yms.ylimaarainen vaki.

Andy kirjoitti...

Haha, onneksi meidän nurkissa ei piilottele ylimääräistä porukkaa. Eikä se oikeasti edes haittais vaikka piilotteliskin, koska mehän just halutaan ihan innoissamme vastata tuohon kyselyyn, että meidätkin lasketaan mukaan! =D