maanantai 8. maaliskuuta 2010

Naistenpäivää!

Käytiin tosiaan eilen katsomassa Tim Burtonin uusi Alice in Wonderland ja olihan tuo melkoisen hyvä ja viihdyttävä elokuva. Pidin erityisesti siitä että juttuun oli kehitetty uusi koukku, saman vanhan toistamisen sijaan. Vaikka luulenpa että aika mielenkiintoista se olisi ollut Burtonin toistamana se sama ja vanhakin...Uudessa leffassahan on kyse vähän kuin jatko-osasta, jossa Alice palaa vuosien jälkeen takaisin Ihmemaahan, muistamatta aikaisempia seikkailujaan. Tässä käänteessä piilee sekä elokuvan vahvuus että heikkous yhdessä ja samassa paketissa. Kuten sanottu, idea lisää mielekkyyttä kun tuttuja juttuja voi toteuttaa huomattavasti reippaammin varioiden, mutta kuitenkin samalla uutta luoden.
Toisaalta taas, Tim Burtonin elokuvasta löytyy suhteellisen perinteinen tarinankerronnallinen kaari. On alku, keskikohta ja loppu, löytyy sekä pää että häntä. Ei huono asia noin muuten, mutta Lewis Carrollin alkuperäisteokseen verrattuna ihan liian loogista. Toisaalta, myös ah niin kovin paljon katsojaystävällisempää.
Minä en ole lainkaan puristi mitä alkuperäisteoksiin tulee, vaan tunnistan oikein hyvin muutosten tarpeen kun siirrytään formaatista toiseen. Ja vaikka ei siirryttäisikään, kuka jaksaa katsoa loputtomasti identtisiä filmatisointeja? Siksipä voinkin sanoa pitäneeni Burtonin uudesta tulkinnasta kovasti, vaikka pieni osa minusta ymmärtääkin Carroll-fanien mahdollisen kritiikin. Enpä olisi etukäteen uskonut että joskus tulisi se päivä kun minun mielestäni joku Tim Burtonin elokuvista on liian vähän absurdi.
Asiasta täysin toisaalle, tänään on kansainvälinen naistenpäivä, joten erinomaisen hyvää naistenpäivää sit vaan. Tänään on myös minun äitin ja isin hääpäivä, joten erityiset onnittelut kotiSuomeen. 40 vuotta, se on oikeasti jo melkoisen kunnioitettava aika tuijottaa samaa naamaa joka aamu. 40-vuotis hääpäivä on muuten rubiinihäät, joten tässä teille yksi kappale.
Kaikki Alice in Wonderland -kuvat täältä, rubiini täältä.

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS
KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS
KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS
KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS
KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS
KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS
KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS
KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS

Andy kirjoitti...

=D

marketta kirjoitti...

Huomenillalla olemme me taalla Marysvillessakin menossa suurin odotuksin katsomaan Alicea.Saapa nahda miten kay, mutta ainakin uusi 3D-tekniikka tulee varmasti lyomaan meidat vanhat parrat allikalla.
USAn-matkailumme on paasemassa paatokseensa, ja todella paljon on nahty seka Houstonissa etta taalla pienemmissa puitteissa Ohiossa. Joudumme siis pitamaan loman jalkeen lisaa lomaa toipuaksemme ylenmaaraisista joskin erittain antoisista vaikutelmista.

Andy kirjoitti...

Me käytiin itse asiassa ihan perinteisessä 2d-näytöksessä, kun meistä kumpikaan ei ole oikein lämmennyt tuolle 3d-jutulle. Mutta toivottavasti te pidätte siitä! :) Kiva kuulla että teillä on ollut onnistunut (vaikkakin raskas) loma, hyvää kotimatkaa (ja lomasta toipumislomaa). =D