maanantai 28. helmikuuta 2011

Pieniä vihreitä kultaisia miehiä

Otetaanpa pikakatsaus eiliseen Oscar-gaalaan ja niiden pienten kultaisten miesten uusiin koteihin, vaikka kaikki asiasta kiinnostuneet kyllä jo varmasti tietävätkin miten kävi. Bileet oli siinä mielessä vähän tylsät, kun suurin osa voittajista oli niin itsestään selviä jo etukäteen, ettei pystien jakoon oikein riittänyt jännitettä. Ainoa vähänkään isompi yllätys taisi olla se, ettei Biutiful voittanutkaan parhaan vieraskielisen elokuvan Oscaria (sen vei tanskalainen In a Better World).
Illan menestynein voittaja oli The King’s Speech, jota en valitettavasti ole nähnyt vaikka se kiinnostaa kyllä kovasti. Elokuva voitti parhaan elokuvan pääpalkinnon lisäksi Oscarit myös miespääosasta Colin Firthille, ohjauksesta Tom Hooperille ja originaalista käsikirjoituksesta David Seidlerille. Ei vastalauseita täältä suunnalta kun en kerran tosiaan ole leffaa nähnyt, vaikka olisinkin toivonut David Fincherin saavan ohjaus-Oscarin The Social Networkista.
Ne palkinnot joista minulla oli itselläni voimakkain näkemys ja toive menivät onneksi aivan oikeisiin osoitteisiin. Naispääosan voitti Natalie Portman huikeasta roolistaan Black Swanissa, joka valitettavasti jäi vaille muita pystejä (sivuosa-Oscarit menivät molemmat The Fighter -leffalle, voittajina Christian Bale ja Melissa Leo). Kotisohvalla tuuletettiin villisti myös The Social Networkin kolmea Oscaria, joista erityisesti Aaron Sorkinille adaptoidusta käsikirjoituksesta sekä Trent Reznorille ja Atticus Rossille musiikista myönnetyt eivät olisi voineet paremmin maaleihinsa osua (se kolmas oli muuten editoinnista). Listan kaikista ehdokkaista ja voittajista löytää mm. täältä.

Kuvat lainattu täältä ja täältä.

Ei kommentteja: