lauantai 20. helmikuuta 2010

Japanilainen puutarha ja raasu jaguaari

Vieraat saapuivat eilen turvallisesti perille, toisin kuin heidän matkatavaransa, jotka jäivät myöhästyneen ensimmäisen lennon vuoksi väliasemalle. Tänään sitten lentokentältä soitettiin että ovat saapuneet maahan, mutta toimitetaan vasta huomenna koska laukkujen pitää mennä tullitarkastukseen. Vaan ei tuo ole näyttänyt meidän vieraita niin kovasti vaivaavan, kun ekana iltana kuitenkin käytiin pikaostoksilla välttämättömyyksiä hakemassa, ja hyvä niin. Olisi kurjaa jos heillä olisi kovin kurjaa.
Tänään sitten suunnattiin lämpimän ilman kunniaksi Hermann Parkiin, pääasiallisena kohteena eläintarha. Sitä ennen kierreltiin kuitenkin vähän puistoa muuten ja piipahdettiin japanilaisessa puutarhassa, joka osoittautui oikein kauniiksi ja hurmaavaksi paikaksi. Minä aikanaan Tokiossa kiersin suunnilleen kaupungin jokaisen puiston, joten voin vankalla kokemuspohjalla sanoa että Hermann Parkin japanilainen puutarha on oikein erinomainen jäljitelmä aidosta tuotteesta.
Päästiin me sinne eläintarhaankin kiertelemään ja ihastelemaan meille jo tuttuja elukoita. Kissapedot kuuluvat omiin suosikkeihini ja onnistuin kerrankin nappaamaan suhteellisen hyvän otoksen yhdestä Houstonin eläintarhan kolmesta leijonarouvasta, jotka pilvisen sään vuoksi olivat virkeämpiä kuin meidän aikaisempien visiittien aikana.
Pääsimme seuraamaan myös pienimuotoista jaguaarinäytöstä, jossa yksi eläinhoitajista kertoi lajista ja pari muuta "temputti" kahta jaguaaria makupalojen avustuksella. Kovin monimutkaisiin tempauksiin eivät omapäiset kissat ryhtyneet, mutta metsästivät kyllä herkkujaan niin korkeuksista kuin vedestä kalastamallakin. Osasipa ainakin toinen myös kierimisen jalon taidon, vaikkakin toteutti ohjaajan toiveen vain silloin kun itseä sattui huvittamaan.
Tuo kuvan jaguaariherra on siirretty Houstoniin toisesta eläintarhasta, jossa oli aiemmin joutunut vähän kärhämöimään yhden lajitoverinsa kanssa ja menettänyt seurauksena palan oikeasta etutassustaan. Minä puolestani menetin täysin sydämeni raasulle, vaikka hyvin tuo näytti pärjäävän ja oikein sujuvasti loikkivan kiveltä toiselle tassunpuolikkaansa kanssa. Mutta oli se silti vähän raasu ja nyt virallisesti minun suosikkijaguaari maailmassa.
Sivuhuomautuksena vielä kerrottakoon että allekirjoitimme tänään uuden vuokrasopimuksen vuodeksi eteenpäin, eli täältä meidät löytää ainakin ensi vuoden huhtikuun loppuun. Ja kyllä varmasti pitempäänkin, siis siihen asti kun Suomeen palataan, mutta näillä vuoden vuokrasopimus on pisin minkä voi kerrallaan tehdä, niin sellainen siis vain toistaiseksi.

3 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Olipa kiva kun Marketta ja Seppo pääsivät hyvissä voimin Houstoniin, vaikka nuo matkalaukut tekivätkin "Finnairit". Kelierot ovat eduksenne aika melkoiset kun täällä jatkuu liki -20 astetta ja lumimyräkät niin, että laivojen luotsaus on keskeytetty ja liikenteessä on laajalti punaisia varoituksia.
Kissaeläinkuvat ovat aina sykähdyttäviä ja tuo läntisen maailman suurin ihanuus jaguaari vettä rakastavana ja lujaa purevana kaunokaisena on tosi viehättävä - turvaverkon takaa.
Onneksi olkoon uudesta vuokrasopimuskestanne! Sen suomin aikaraamein on varmaan hyvä suunnitella taas tulevaisuutta.
terv teille kaikille, Olli

rauni kirjoitti...

Hyvä, että vieraat ovat turvallisesti perillä.
Tuo "raasu" sulatti myös minun sydämen kuvan välityksellä, sitä ei silloin syksyllä näkynyt tuli kai myöhemmin paikalle.
Kissapedot on kyllä mahtavia( sanoo leijona)
Meidän kokema pakkasennätys kiristyi - 39 asteeseen, onneksi mökissäriitti lämpöä ja tekemistä.
Hyvä ettei tarvitse opetella uutta osoitetta, jos vaikka jotain pitää/haluaa lähettää.
Kaikille terveisiä ympäri maalilman. Rauni

Andy kirjoitti...

Olli: Matkalaukut saapuivat tänään ja vaikka sadetta on luvattukin, pysynee lämpötila kuitenkin reilusti plussan puolella, joten hyvin täällä tosiaan menee. :) Uusi vuokrasopimus oli oikein hyvä askel taas eteenpäin, vaikka eiköhän me tässä samassa kämpässä tosiaan majailla vielä se nykyisen sopimuksen yli menevä pari kuukauttakin. :)

rauni: -39 astetta?!?? Järkyttävää, minä en olis ehkä selvinnyt... Onneksi täällä ei tuollaisia lukemia sentään joudu kohtaamaan. Jaguaarien koti oli eläintarhassa kokonaan vastikään uudistettu, niin nyt oli myös tuoreimmalla tulokkaalla hienot puitteet temmeltää ja asustella. :)