lauantai 13. helmikuuta 2010

Urheiluhullun onnen päivät

Kaikki on varmasti tietoisia siitä, että Vancouverin talviolympialaiset avattiin eilen ja ensimmäiset mitalit on ollut jaossa tänään. Kukaan joka vähänkään minua tuntee ei todennäköisesti ylläty siitäkään, että minä sitten tykkään olympialaisista, ihan kuin oikeastaan kaikista muistakin isoista urheilutapahtumista. Erityisen hyvä puoli näissä kisoissa on se, että ollaan vain kahden tunnin aikaeron päässä tapahtumista. Eli ei tarvii yötä myöten kukkua kisoja tiiraamassa, kuten joskus aikaisempina vuosina. Muistelen yhdenkin kesän, kun äitikullan kanssa aamulla moikattiin tämän heräillessä ja minun painuessa yön yli valvottuani nukkumaan...
Mua myös kovasti kiinnostaa seurata eroja kisalähetyksissä, näin Ylen tarjontaan tottuneena. Luonnollisesti täällä seurataan suurimmalla mielenkiinnolla amerikkalaisia urheilijoita, ja taitaa lajivalikoiman priorisoiminen olla muutenkin vähän erilaista. Jotenkin ounastelen että esimerkiksi murtsikkaa televisioidaan suorana huomattavasti vähemmän kuin suomalaisesta näkökulmasta on ollut tapana. Henkilökohtaisesti odotan eniten jääkiekkoa, koska nyt kun jenkkifutiskausikin on ohi, voi hyvillä mielin palata entisen suosikkilajin pariin. Toivottavasti näyttäisivät täällä edes muutaman Leijonienkin pelin.
Kuva lainattu täältä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kadehdittavaa suorastaan tuo vain kahden tunnin aikaero. Minä nimittäin niin mieluusti katsoisin kutakuinkin kaikki lähetykset, mutta, kun sitten pitää huomioida vielä työnteko ja opinnot niin yhdistelmä tuntuu liki mahdottomalta. Miehelleni juuri mainitsin, että taidan ottaa uuden päivärytmin eli työpäivän jälkeen nukkumaan. Iltasella herätys ja sitten yö kisojen ja opintojen parissa (ehkä välissä pikku-unet, jos tulee jotakin vähemmän kiinnostavaa) ja aamulla taas töihin... Hän ei pitänyt varteenotettavana vaihtoehtona... ;) -Laura-

Andy kirjoitti...

Se on kyllä aina niin kurjaa kun työt haittaa harrastuksia... ;) Vaan juuri noinhan sitä on itsekin tosiaan tullut nuorempana tehtyä kun kisat sattui väärälle puolelle maailmaa ja velvollisuuksien määrä oli rajatumpi, että tosiaan valvottiin yöt ja nukuttiin sitten päivällä. Että aikaerosta iloitaan täälläkin, kun voisi Suomesta käsin jäädä kisojen katsominen multakin aika paljon vähemmälle.

Iitu kirjoitti...

No täällä Suomen Leijona-naiset voitti jääkiekossa 5-1. Ainiin haluisin synttärilahjaks yhen jutun... Saisinks mää A. Johnsonin pelipaidan???!!! Äiti oli kyl siihe ideaa sellee:" no just nii." mut silti... Ja täältä Leviltä ihan kaikilta terveisiä!:)

Andy kirjoitti...

Haha, voin hyvin kuvitella miten äitisi on pelipaitaideaan reagoinut... ;) Mutta katsellaan, katsellaan, eiköhän tällainen saata onnistuakin. Terkkuja myös takaisin teidän koko lomailevalle poppoolle! :)