torstai 11. helmikuuta 2010

Reikä seinässä

Kävipä yksi asuntokompleksin huoltotyypeistä tänään aamupäivällä soittamassa ovikelloa ja kysymässä että josko sopisi tulla katsomaan meidän kylppäriä, kun sieltä kuulemma valuu vettä alakerran asuntoon. Suuresti hämmentyneenä kehotin kaveria käymään sisään, koska ei me vaan mitään olla huomattu. Aikansa tuo vieraskylppärissä kolisteli kaappeja sun muita, kunnes sitten hymyillen sanoi ettei ongelmaa olekaan. Jäin ihmeissäni miettimään että mistä se vesi sitten alakertaan menee, mutta iloitsin siitä ettei meillä ainakaan ole mitään vialla.

Pari tuntia myöhemmin huoltotyyppi kuitenkin palasi kaverin kanssa ja kysyi voisiko kylppäriin vielä päästä. Nyt he viipyi siellä jo pitempään ja kolinan lisäksi kuului myös sahausääntä ja vaikka mitä. Jonkin ajan päästä huoltotyypit lähtivät pois ja huikkasivat mennessään palaavansa pian. Uteliaana kävin välittömästi kurkkimassa vieraskylppärissä ja olivat sekä avanneet katossa olevan luukun että sahanneet seinään reiän! Reiästä pystyi myös selvästi kuulostelemaan valuvan veden ääntä.

Kolmas visiiti ei enää kestänytkään kauaa, jonka päätteeksi pahoittelivat kovasti häiriötä ja sanoivat että kaikki on kunnossa. Paitsi että seinässä on reikä, mutta he lähettää rakennustyypit paikkaamaan sen huomenna, tai viimeistään lauantaina. Kysyin vielä että vuosiko meillä joku, niin kertoivat että ei, kun yläkerran asunnossa vuotaa ja se menee sitten alakerran asuntoon. Meidän kämpän se vesi sit vissiin kiertää, jostain seinän sisältä rakenteiden kautta. Ei sekään nyt erityisen hyvältä kuulosta, mutta parempi kuitenkin kuin se että meidän kämppää alettais jotenkin isommin remppailemaan.
Nyt meillä on reikä vieraskylppärin seinässä, pahvilla tilapäisesti peitettynä. Iloisena uutisena kerrottakoon vielä, että illemmalla ei enää kuulunut seinän sisältä ääniäkään, joten ilmeisesti yläkerran vuotokin on saatu onnistuneesti tilkittyä.

2 kommenttia:

carap kirjoitti...

Toivokaamme parasta, että enimmät vesivuodot loppuvat ensi viikkoon mennessä kun vieraat vallottavat em.kylppärin!

Andy kirjoitti...

Eiköhän vieraskylppäri ole siihen mennessä täysin käyttökelpoinen ja jopa entistä ehompi. :)