maanantai 8. marraskuuta 2010

"Joulupuu on rakennettu..."

Ajelin aamupäivällä takaisin Galleriaan katsastuttamaan näkökykyäni ja sovittelemaan vähän lisää kehyksiä. Oma arvio näön lievästä heikentymisestä piti kutinsa ja tulevat linssit vahvistuivat toinen 0.25 ja toinen puolikkaan verran. Mutta sit näkee taas tarkasti ja se on aina kiva juttu. Iltapäivällä palattiin vielä Villen kanssa yhdessä samaan paikkaan tekemään lopulliset kehysvalinnat, ja ihan tosi hyvät löydettiin vaikka itse sanonkin. Villelle tosiaan pistettiin tilaukseen sekä uudet aurinko- että silmälasit, kun taas itse tyydyn vain uusiin silmälaseihin (mulla on kyllä aurinkolasit myös voimakkuuksilla, mutta koska käytän niitä ihan hävettävän vähän piilolinssit & kivammat aurinkolasit –yhdistelmän vuoksi, päätin jättää linssit uusimatta toistaiseksi) ja muutamaan pariin piilolinssejä.

Oli muuten ihan älyttömän jännittävää hengailla Galleriassa maanantaiaamuna ennen kello kymmentä, paikka on nimittäin sellaiseen aikaan liki autio. Suuri osa liikkeistä avaa ovensa vasta kympiltä ja valtaosa asiakaskunnasta lienee muutenkin omilla työmaillaan, joten varsin rauhassa sai maleksia yleensä suhteellisen ruuhkaisilla käytävillä. Edes aamukahvia varten ei tarvinnut Starbucksilla jonottaa, se oli kyllä melkoista luksusta. Olin tosiaan paikalla hyvissä ajoin ennen optikkoaikaani, joten ehdin mm. perehtymään siihen, miten Gallerian luistinradan jokavuotinen joulukuusi pystytetään. Ajoissa kasasivat, suuri vuosittainen jouluvalojen sytytys hurlumhei juhlapäivä kun on vasta tulevana lauantaina.
Otetaan valtaisa määrä tuollaisia valmiiksi koristeltuja "havuköynnöksiä" ja levitetään ne Gallerian jäälle.

Kiinnitetään ne köynnökset tuollaiseen kehikkoon, ylhäältä aloittaen ja ympäri edeten. Räppäsin kuvat kännykällä lasikaiteen takaa, niin on tuo kaiteen yläosa sattumalta just valmiin osan ja paljaan kehikon rajakohdassa.

Saadaan aikaan ihan kivan joulukuusen näköistä jälkeä. Ville sanoi että tuo kehikko on vähän kuin Turun kauppatorin "joulukuusi," ne vaan unohtaa aina laittaa siihen nuo havuköynnökset ympärille...

Kyllä mä edelleen sanon että Turun Tuomiokirkon joulukuusi on se kaikista komein, ja on muuten perinteisesti korkeampikin kuin Galleriasta löytyvä. Tämä kuusi nimittäin yltää vähän vajaan 17 metrin korkeuteen, mutta eipä paikalle korkeampaa mahtuisikaan kun katto tulee vastaan. Mut mitä Tuomiokirkon kuuselle häviävät korkeudessa, sen ottavat takaisin koristelussa, valoja nimittäin löytyy noin 100 000 ja koristeita 5000 kappaletta. Se onkin sitten ihan makuasia että millaista kimalluksen määrää kukakin pitää parhaimpana...

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Olipa mielenkiintoinen juttu.
Ei sinne tietenkään mistään oikeaa kuusta saisikaan rahdattua sisään, mutta ei olisi tullut mieleenkään, että se noin rakennetaan. Aika nerokasta kuitenkin.
Täälläkin kaikki vaate- yms..kaupat avautuvat vasta klo 10 joka minun(aamuihmisen) mielestä joskus on raivostuttavaa.
Aina ei kotona muista katsoa kellosta joko ne on auki, ja sitten saan odotella, tai mennä uudelleen.
Onneksi ruokakauppa sentään avautuu aamulla, voi käväistä ennenkuin koululaiset menevät sinne aamueväitään hakemaan.

Andy kirjoitti...

Pakko tunnustaa ettei itsellenikään tullut edes mieleen että kyseinen joulukuusi on tuolleen värkätty kasaan, vaikka viime vuonna jo sitä käytiin katselemassa. Toisaalta, keskityin kuitenkin lähinnä ihailuun, niin enpä edes pohtinut sen syntyvaiheita. :)

marketta kirjoitti...

Olen samaa mieltä, että Turun Tuomiokirkon joulukuusta kauniimpaa ei voi olla. Itse kirkkokin on muuten niin vanha, että edes nämä Espanjan sinänsä kauniit katoliset kirkot eivät joka kaupungissa ole yhtä vanhoja. Kohtapuoleen pääsette taas omin silmin näkemään tämän näkymän, ja jos ehkä yövytte Eerikinkadulla niin sitä voi sitten ihastella yläilmoista käsin. Toivotaan vielä, että maa olisi valkoinen.

Andy kirjoitti...

Jeps, joululomaan aikaa enää alle puolitoista kuukautta. Lumi olis kyllä kiva, viime vuonna sitä ainakin riitti. :)