sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Kärkitossu ja nappulakenkä

Houston Ballet, monen muun balettiryhmän tavoin, esittää joka vuosi jouluohjelmistossaan klassikkobaletin Pähkinänsärkijä. Esitykset alkavat jo marraskuun puolella heti Kiitospäivän jälkeen ja jatkuvat jouluun asti. Viime vuonna jo vähän haaveilin että josko sitä pääsisi katsomaan, mutta koska Ville ei osoittanut isompaa kiinnostusta, se sitten jäi. Tällä kertaa hetken asiasta turhaan vihjailtuani päätin suoraan ilmoittaa että minä menen ainakin katsomaan Pähkinänsärkijää, mukaan saa tulla jos haluaa. Halusihan se, ja lopulta kuitenkin itsekin nautti esityksestä.
Wortham Centerissä on aika hieno joulukuusi.

Tiedän jo tässä vaiheessa suuntaavani katsomaan balettia seuraavan kerran viimeistään maaliskuussa, kun Houston Ballet esittää Prinsessa Ruususen. Olen tainnutkin joskus mainita että suosikkibalettini ovat Tchaikovskyn kolme kuuluisinta teosta, Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä ja Prinsessa Ruusunen. Lemppareitani nämä ovat alun perin nimenomaan musiikin perusteella, sillä ennen eilistä en ollut nähnyt livenä kuin Joutsenlammen (sen kylläkin kahteen kertaan). Ja Pähkinänsärkijästä kävin muuten ennen Houstoniin muuttoa katsomassa kahtena peräkkäisenä vuonna Turun Aurinkobaletin tulkinnan, jota olin jo ihan valmis mainostamaan, ennen kuin huomasin etteivät he esitäkään sitä tänä vuonna. Mutta tosiaan, maaliskuussa pääsen ruksimaan listalta myös viimeisen klassikon kun tiedän jo nyt aikovani lippuostoksille. Se on sitten Villestä itsestään kiinni että klikkailenko ostoskoriin yhden vai kaksi tikettiä...
Joulukuusen vieressä oli myös iso piparkakkutalo.

Tämän päivän viihdeannos tuli sitten jalkapallosta, kun Texansit pelasi kahden aivan hirvittävän vieraspelin jälkeen taas kotosalla. Vastassa Tennessee Titans ja lopputuloksena vihdoinkin pitkästä aikaa voitto! Eikä ihan mikä tahansa perusvoitto, vaan Titansien pitäminen täysin pisteittä, loppulukemat 20-0.
Puoliaikaviihteenäkin oli jalkapalloa, maskotit vastaan yksi junnujoukkue. Isopäisemmällä puolella edusti Texansien oman Toron lisäksi usea muu NFL-maskotti, sekä vähän vahvistuksia Houstonin muista urheilujoukkueista (mm. Rice Owlsien Sammy ja korisjoukkue Rocketsien Clutch osallistuivat peliin). Kerrottakoon nyt vielä, että junnujoukkue muuten voitti matsin.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

On se hyvä, että palasivat voittoputkeen. Se taas olisi ollutkin ihan kummallista, jos maskotit olisivat voittaneet nuoret pelin harrastajat, he kuitenkin ovat harjoitelleet varmaan ihan tosissaan peliä.
Baletista en sano mitään (happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista).
Ei vaan, olen minäkin nähnyt Joutsenlammen muista olen vain haaveillut, kun niitä ei täällä lähistöllä esitetä. Ei tule lähdetyksi, kun Mauri ei ole yhtään kiinnostunut.

Andy kirjoitti...

Jep, seuraavaksi pelataankin jo torstaina, eli ihan tosi lyhyen tauon jälkeen pitäisi voittaa uudestaan. Pidetään peukkuja.

Täällä on tosiaan paljon helpompi lähteä balettiin tai oopperaan, kun se on ihan tuossa lähellä. Ei meidän Turusta vaan tullut koskaan lähdettyä, kun aina pitäis sit mennä Helsinkiin. Vaikka ei sekään nyt niin kaukana ole, mutta paljon isompi operaatio kuitenkin. (Sekin auttaa että molemmat tykätään ja ollaan kiinnostuneita..) :)