lauantai 27. marraskuuta 2010

Kalkkunoita ja alennusmyyntejä

Mikäköhän siinä on, että heti jos on jotain vähänkin lomaan viittaavaa, minä en meinaa millään saada aikaiseksi yhtään blogipäivitystä? Kun ei tämä nyt kuitenkaan ole mikään ikävä velvollisuus, josta toivon jatkuvasti saavani vähän vapaata, vaan suurimman osan aikaa oikeinkin hauskaa puuhaa. Kummallista.

Oli miten oli, meidän miniloma sujuu ihan tosi kivasti. Torstaina oli tosiaan Kiitospäivä, jota me viime vuonna vietettiin Villen pomon luona, hän kun on perinteisesti aina kutsunut labran väen luokseen. Tänä vuonna kuitenkin jostain meille tuntemattomasta syystä tätä perinnettä ei jatkettu, joten meidänkin piti keksiä vaihtoehtoinen suunnitelma. Halusimme ehdottomasti päästä nauttimaan herkullisesta Kiitospäivän ateriasta, mutta emme varsinaisesti innostuneet ajatuksesta että se pitäisi kokkailla ihan itse, uusilla ennestään tuntemattomilla resepteillä ja ihan vaan meitä kahta varten.

Onneksi suhteellisen usea ravintola tarjoaa myös omat versionsa Kiitospäivän aterioista, joten kun löysimme netistä luettelon muutamankin tällaisen ravintolan ruokalistoista, oli helppo valita houkuttelevin vaihtoehto. Sellaiseksi nousi eräs Rice Villagessa sijaitseva pieni ranskalainen ravintola, jonka lounaalle tehtiinkin varaus. Hintaan kuului alku- ja jälkiruoka seisovasta pöydästä, sekä valmiiksi annokseksi tehty pääruoka, jossa vaihtoehtoina possua, pihviä tai perinteistä kalkkunaa, kaikkine perinteisine lisukkeineen. Luonnollisesti valitsimme kalkkunan, joka olikin ihan älyttömän hyvää, kuten oli kaikki muukin tarjolla oleva. Pienellä lisämaksulla pääsi nauttimaan myös kuohuviinistä, jota kaadettiin lasiin lisää juuri niin paljon ja kauan kuin itse halusi. Talsittuamme (tai oikeammin sanottuna, vyöryttyämme..) takaisin kotiin, vietettiinkin loppupäivä hyvin rennosti valtaisaa ruokamäärää sulatellen ja jalkapalloa televisiosta katsellen. Erinomaisen miellyttävä Kiitospäivä siis tänäkin vuonna.

Eilen me puolestaan hyödynnettiin pienimuotoisesti mustan perjantain valtaisat alennusmyynnit ja käytiin poimimassa mukaan pari vielä puuttuvaa joululahjaa (ja ehkä vähän jotain itsellekin..). Pientä hienosäätöä vielä vaaditaan, mutta alkaa ihan tosissaan vaikuttaa siltä että koko homma on paketissa marraskuun loppuun mennessä. Ehkä jopa kirjaimellisesti, jos innostun paketointiurakkaan heti ensi viikon alussa.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Hei sähän olet edellä mua, tavallisesti mulla on joululahjat jo marraskuun alkupuolella valmiina.
Tänävuonna ei ole vielä hankittu kuin ensimmäiset ja joulupaperit.
Kortit sain kyllä juurikin tehtyä ja kirjoitettua.

Andy kirjoitti...

Mun tavoite on yleensä se, että on edes jotain hankittuna jo marraskuun puolella, mutta nyt kun tällä kertaa homma lähti niin hyvin käyntiin, pistettiin kunnianhimoiseksi tavoitteeksi olla kokonaan valmiita ennen kuin joulukuu ehtii edes alkaa.. ;) Paketointitarvikkeetkin on jo, kuten myös joulukortit, tosin niitä ei ole vielä kirjoitettu (paitsi osoitteet, kun väkersin yksi ilta aikani kuluksi). :)