lauantai 21. marraskuuta 2009

Joulukuusi

Vietettiin tänään muutama tunti Gallerian ostoskeskuksessa tarkoituksena päästä vetämään lisää viivoja yli meidän hankittavien joululahjojen listasta. Melko hyvin taas tarttui mukaan paketteihin täytettä, ja mun tekis niin kovasti mieli esitellä meidän löytöjä, mutta eihän se sovi. Siispä esittelenkin Gallerian luistinradan keskelle pystytettyjä joulukuusia menneiltä vuosilta. Tää ensimmäinen on ollut siellä vuonna 2005.
Siellähän oli siis tosiaan tämän vuoden kuusi jo kattoa hipomassa, mutta eihän mulla siitä tietenkään mitään kuvaa ole. Yhtä suuria ne on kumminkin näköjään ollut aina, eli siis ihan valtavia. Ja aika näyttäviä. Tämä jälkimmäinen on vuoden 2006 kuusi.
Kaikkea sitä. Ei Hansan keskusaukiolla vaan ole mun tietääkseni koskaan tuollaista ollut... Mutta Tuomiokirkon kuusi on kyllä joka vuosi ollut sitäkin komeampi, ja hieman hillitymmin koristeltu.
Kuvat lainattu täältä ja täältä.

9 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Helsingissä Joulukatu avattiin virallisesti tänään, Senaatintorin joulukuusi pystytettiin eilen ja Rautatientorin luistinrata avattiin niinikään tänä viikonloppuna (+8 astetta C, mutta ihanasti riitti luistelijoita!). Joulu on toden totta ihan kohta ovella.
Mikä suloisinta, sitten alkavat taas päivät pidetä.

Andy kirjoitti...

Mulla on vähän ristiriitaiset tunteet asiasta, kun toisaalta on aina vähän harmittanut se, miten yliaikaisin joulujutut nykyisin aloitetaan. Mutta toisaalta joulu on kiva, niin ehkä se on sitten ymmärrettävää että siitä yritetään nauttia mahdollisimman pitkään...

marketta kirjoitti...

Ja minusta kun Yliopistonkadun jouluasu oli niin kaunis, ja ihmisiäkin oli olevinaan liikkeellä niiin paljon.

Andy kirjoitti...

Mun suosikki on aina ollut tosiaan se Tuomiokirkon kuusi ja sen näkemistä odotan kovasti tänäkin vuonna. :)

Sirpa kirjoitti...

Mäkin olen vastustanut liian aikaista joulu hössötystä ja jouluvaloja.. mutta tänä vuonna on niin pimeää ja sää niin ankea, että valot ja kimmellykset on tervetulleita ;-) kun ei sitä luntakaan saada tänne.
Upeita kuusia siellä tutussa galleriassa ;-)

Andy kirjoitti...

Onhan se toki niinkin, ja yllättävän vähän mua on täällä häirinnyt kauppojen sun muiden joulukoristeet, ainakaan tähän mennessä. Eikä täällä ole edes erityisen kurjat kelit... ;)

rauni kirjoitti...

Minä olin aina ennen sitä mieltä, että jouluvalot laitetaan jouluaaton aattona ja poistetaan loppiaisena. Nykyisin sytytän terassin "tähtitaivaan" jo aikaisemmin, ensi perjantai-iltana se syttyy. Sormet on kyllä syyhynyt jo monesti, valot kun virittelin terassin katon alle jo pari viikkoa sitten, muka lämpimämään aikaan. heh heh, mittarissa noin +4. Nyt on ollut jo monta päivää +6-8 ja olisi ne ehtinyt ripustaa vieläkin, mutta siellä odottavat. Tammelassa ei tänä vuonna ole ollenkaan virallista joulunavausta, nuo "komeat" jouluvalot vain ykskaks ilmestyi hakkapeliittatien varrelle.

mama kirjoitti...

tuomiokirkon kuusi on kieltämättä ainas varsin komee, mut sen kauppatorin järkyttävän metalli-muovi-hökötyksen sais kyl räjäyttää taivaan tuuliin...

henk.koht. mä kannatan täydel sydämel kaikkii mahollisii valoi mitä tähän synkkään pimeyteen vaan kukaan viittii virittää, mut ne perhanan joulukoristeet, -laulut ja -pukit sais kyl alottaa aikasintaan viikkoo ennen jouluu. viime vuonna joulusiivoo tehessä kuunneltiin mutsin kans leevi & the leavingsiä, ku kumpikaan ei kestäny enää yhtään imelää ja/tai mukahauskaa joululauluu. tai no, ohan leevilläkin pari joululauluu, mut ne on ny sentään ihan eri kategoriassa.

Andy kirjoitti...

rauni: Valot onkin nättejä, enkä miellä niitä samalla tavalla joulukoristeiksi. Etenkin kun pitäydytään sellaisissa kivoissa kirkkaissa ja jätetään ne järkyttävät värikkäät siimat täysin huomiotta...

mama: En ajattele kauppatorin "joulukuusta," en ajattele kauppatorin "joulukuusta," en ajattele kauppatorin "joulukuusta," en ajattele kauppatorin "joulukuusta..."