sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Lainkuuliainen kansalainen

Käytiin tänään elokuvissa katsomassa Law Abiding Citizen, joka osoittautui odotettua paremmaksi leffaksi. Ei me mitään ihan huonoa epäiltykään kun kerran katsomaan lähdettiin, mutta positiivinen yllätys koettiin silti. Ajoittain massoja miellyttäväksi aivottomaksi toimintaräimeeksi naamioitunut Law Abiding Citizen oli toki myös sitä, mutta ampui myös ajoittain erittäin osuvia nuolia kohti paikallista oikeusjärjestelmää. Hyvin mielenkiintoista, ollen samalla varsin viihdyttävää. Ei huono ollenkaan.

Leffan jälkeen kuitenkin eniten puhututti ihan ulkoinen juttu, nimittäin kaksi naista jotka olivat saapuneet rainaa katsomaan pienen, korkeintaan 3-vuotiaan pikkuprinsessan kanssa. Ihmettelin aikanaan tätä pentujen mukaan rahtaamista jo Star Trekin yhteydessä, mutta nyt ihmettelen kyllä vielä vähän enemmän. En välttämättä kannata ikärajojen fanaattista tuijottamista ja uskon että lapsen vanhemmat ovat parhaat ihmiset määrittämään mitä kukin pentu pystyy tai ei pysty katsomaan, mutta kyllä nyt joku roti sentään pitäisi kai olla. Nyt puhutaan kuitenkin elokuvasta, jossa porukkaa kuolee kohtuullisen tiuhaan, eikä aina niin kovin siistein tavoin. Ja vaikka joku baby bio on ajatuksena varsin hyvä (siis näytöksiä joihin voi ottaa vauvan mukaan, kun salissa on koko ajan himmeä valaistus ja äänet hiljaisemmalla kuin yleensä) kun ei sylivauva vielä elokuvasta mitään ymmärrä, ei ajatus mun mielestä päde enää tuon ikäiseen tenavaan.

Niin sitä vaan mietittiin, että jos sen pennun on puskenut maailmaan, pitää olla valmis tekemään jotain uhrauksia. Tietenkin äidillä on oikeus päästä välillä tuulettumaan, mutta hankkisi nyt edes sen lapsenvahdin, ettei sitä mukulaa tarvi viedä katsomaan kun jengiä lahdataan ja autoja räjäytellään. Vai onko joku oikeasti sitä mieltä että noin voi tietenkin ihan hyvin toimia?

Loppukevennyksenä kerrottakoon, että vain pienellä kohulla ensi-iltansa saanutta uutta Twilight-leffaa New Moonia esitetään myös meidän vakioteatterissa. Ensi-iltaviikolla yleisö voi päivittäin valita 27 (!) näytöksestä, rainaa kun pyöritetään aina tasalta ja puolelta alkavin esityksin klo 10 ja klo 23 välillä. Älytöntä, sanon, samalla harmitellen sitä että kerrankin kun ei tarttis yhtään sovittaa leffaan menoa omaan aikatauluun kun aina sattuis sopiva näytös, on kyse leffasta joka ei vois vähempää kiinnostaa...

5 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

No tervehdys sisko-kulta! Anteeksi etten ole kommentoinut aikoihin mitään blogiin-- lukenut olen kyllä katkerana täällä sumun ja pimeyden keskeltä kaipaiksella muistellen lomaamme siellä... paluu arkeen oli siellä vietetyn loman jälkeen liian ankara, liian kiireinen ja aivan liian karu joten ei ole ehtinyt kommentoida. Mutta nyt pitää... en tosiaan veisi edes seitsemän vuotiastani katsomaan tuollaista elokuvaa eikä täällä taida päästäkään.Luulen että pysäyttäisi ovella..jos yrittäisi. Koin nimittäin positiivisen yllätyksen someron kirjastossa: Emppu kun nyt ekaluokkalaisena sai ihan ikioman kirjastokortin niin Empun toivomuksesta lainattiin taannoin tässä kaikki lainamme Eeliksen kortille... Mutta eipä se käynytkään.. Iidalle tarkoitettu elokuva ei mennyt läpi, sitä ei voinut Eeliksen kortilla lainata koska ikäraja oli 11 vee. Wau. olin tosi mielissäni.
Ja sitten , soo soo.. eipäs morkata twilightia... olen itsekin hurahtanut niihin kirjoihin.. aloitin ekan jakson muuten siellä ja luin sitä kotimatkalla.. sen jälkeen olen tässä lukenut kaikki..jopa sen viimeisen..(eli nyt voi päätellä miksei ole blogiin ehtinyt kommenoida...;-)))luepa ne itsekin piruuttasi.. ja aliarvioi sitten vasta.. olen ehdottomasti viemässä meidän neidin (EN Emppua koska senkin ikäräjä on 11 ainakin) katsomaan se elokuva....voi kun täälläkin pääsis mihin aikaan vaan..

Sirpa kirjoitti...

Ai niin.. Iida kun oli siellä kisoissa viikonloppuna.. Me oltiin lauantai-ilta kaksin kotona Empun kanssa.. Poika seitsemän vee halusi välttämättä lainata kirjastosta Ihmemaa OZin uudelleen ja katsottiin vanhaa klassikkoa.. Ikäraja varmaan sopiva ;-) Sitä ei olekaan vielä dubattu suomeksi joten äiti se joutui lukemaan.

Andy kirjoitti...

Täällä tosiaan ikärajat ovat vain suosituksia ja vanhempien kanssa pääsee kuka vaan. Kun yksilönvapaus ja silleen, katsos... Eikä mua oikein kiinnosta ne Twilight-kirjatkaan, mutta ehkä mä vielä jonain päivänä sorrun ne lukaisemaan läpi. Ehkä.. ;)

mama kirjoitti...

musta on ruvennu viime aikoina tuntuun siltä, et ihmisten käsitys leffaan menemisestä ja siellä olosta on ihan kieroutunu: joko sinne viedään ihan vääränikästä porukkaa tai sit siel käyttäydytään ite ku kolmivuotiaat. lauantain 2012-näytökses ekat tyypit lähti kimpassa vessaan(?) ensmäsen puolen tunnin jälkeen, kännykkätuikkija räpläs sen kännykkää puolet leffasta ja suuri osa yleisöstä rupes tekeen lähtöä ennen ku lopputekstit ees alko!! petun ja mun nihilismi sai taas uutta tuulta purjeisiinsa... mitkä oli aikas täynnä jo edellisviikolta, ku miihkalin this is it -leffas meiän edes istu porukka teinejä, jotka huvitti itteensä mm. vetämällä karkkipussin hatuks päähänsä, heiluttamal kättä projektorin edes ja miekkailemal limsapulloil. voi vetelä vehnätorttu, sanon vaan. mistä näitä idiootteja sikiää?

jos mä joskus voitan loton jättipotin (niinku suunnitelmis on), ni taidan rakennuttaa oman leffateatterin, jossa leffaan pääsee vaan asianmukasen "osaanko käyttäytyä elokuvissa" -tutkinnon suorittaneet ihmiset.

Andy kirjoitti...

Kuulostaa sietämättömältä. Täällä ei sentään ole ihan tuollaista havaittavissa, joskin mua aina välillä huvittaa se, että ihmiset reagoi paljon "isommin" kuin mihin oon Suomessa tottunut. Siis jos nyt vaikka leffassa tapahtuu jotain järkyttävää, koko katsomo vetäisee henkeä samalla hetkellä ja hyvin kuuluvasti. Ja sit vähän päivitellään. Enemmän tosiaan pienesti hupaisaa kuin ärsyttävää, etenkin jos vertaa noihin sun kokemuksiin... ;)