sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Elä pitkään ja menesty

Leffaanhan me sitten päädyttiin sadekuuroja karkuun, ja nyt on nähtynä uusi Star Trek. Silläkin uhalla että kaikki fanit suuttuu, me ihan pidettiin. Se oli viihdyttävä ja ajoittain hauska. Mä lämpenin yllättävän paljon nuoren Spockin roolisuoritukselle, eikä se nuori kapteenikaan nyt ihan surkea ollut. Paitsi. Ettei. Se. Osannut. Artikuloida. Oikein.

Myönnetään että taisin olla ohjaajan ihanne yleisö. En ole lainkaan Trek-fani, mitä nyt Next Generationia on tullut joskus katsottua. Tiedän kuitenkin kaverien ansiosta sen verran, että onnistuin innostumaan kun hahmoja esiteltiin, ja sain harvinaislaatuisia kiksejä NCC-1701 tekstistä aluksen kyljessä. (Tää on Mama täysin sun syytä!) Riittävä tietomäärä siihen että ilahduin pikkujutuista, mutta sopiva kiinnostuksen puute, ettei juuri mikään häirinnyt. Sorry.

Mutta mutta. Meidän vieressä istui perhe, joka oli lähtenyt elokuviin oikein isolla edustuksella. Kotimatka menikin sitten siihen kun ihmeteltiin, miten kukaan tuo 6-vuotiaan katsomaan tuollaista elokuvaa. Tai no, en minä tarkalleen tiedä minkä ikäinen typy oli kyseessä, mutta jotain tuota ikäluokkaa kumminkin. Minähän oon katsonut vaikka mitä jo pienenäkin, ja ainoa asia mikä on isommin aiheuttanut painajaisia oli se kun ne V:ssä söi rottia. Ja sit äiti sanoi ettei sitä saa enää katsoa.

Joka tapauksessa, pentu kiipesi isin syliin jo Transformersin jatko-osan trailerin aikana, kun niin pelotti. Eikä varsinainen leffakaan mennyt juuri paremmin. Iso osa vietetiin naama isin kainaloon haudattuna, ja välillä typy kyseli henkensä heittävien hahmojen kohtalon perään. En usko että kauheasti nautti elokuvakokemuksestaan. Meidän nautintoa ainakin vähensi, eikä pelkästään siksi etten arvosta "Onko tuo tekoverta vai oikeaa?" -kysymyksiä elokuvan aikana. Ollaanko me vaan liian tiukkoja? Jos meillä joskus sattuukin olemaan jälkikasvua, niin ei niitä kyllä viedä noin pienenä katsomaan tuollaista. Ei ainakaan elokuvateatteriin, jossa kokemus on paljon kokonaisvaltaisempi, ja vähemmän kontrolloitavissa, kuin kotona. Ehkä meistä tulee sitten natsi-vanhempia...

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Joo, ja jos mä olisin katsonut jostain etukäteismainoksen siitä V:stä, niin olisi nekin painajaiset kokematta. Toisaalta et myöskään olisi niinkään hyvin totellut katsomiskieltoja ellet niitä olisi kokenut.

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Kyllä jotkut osaa olla hölmöjä... En ole itsekkäään mikään maailman tiukin äiti mutta vahdin kyllä melko tarkkaan mitä meidän naperot katsovat telkkarista.Ylen lastenohjelmat (muumit ja pikkukakkonen) ok, mutta muiden kanavien ohjelmat menee ennakkokatselun (digiboksi kelauksen) kautta. Meidän 4v.poitsu ei saa katsoa mitään taistelu - tapan örkin piirrettyjä kunnon aikuisten leffoista puhumattakaan. Onneksi Suomessa on leffateattereissa ikäsuositukset joita hyvin totellaan. Iloista viikkoa t.heidi ja sylissä heiluva häirikkö pikku neiti eeva 2v.

mama kirjoitti...

me oltiin petun kans perjantain kattoos kyseistä rainaa, ja ennakkopeloista huolimat on pakko tunnustaa, et eihän se huono leffa oo. itte asias se oli ihan hiton hauska. riittävästi sisäpiirin juttuja, hyvin valitut näyttelijät, ei-ihan-hirvittävä juonikuvio ja onnistu toteutus (mitä ny muutamii loogisii ongelmii, mut ei sovi olla liian kriittinen).

olivat jopa onnistuneet tekeen chekovista ei pelkästään siedettävän, vaan aidosti hellyttävän hahmon. "wictor, wictor"... anton yelchin on muuten uudes terminaattoris kyle reese, joten saattaa siinäkin leffas jotain pointtii olla.

on muuten ollu tosi hämmentävää huomata miten iso osa niist leffoist, mitä ite tuli katottuu pentuna, on k-15 tai yli. eikä se, et musta tuli järk... norm... no, ihan suht ok, tarkota sitä, et ois pakko kokeilla samaa metodii nykysiin lapsukaisiin. vaikka v onkin klassikko. jota meiän äitee pelkäs. 8-)

Andy kirjoitti...

rauni: Niin, mutta enhän mä ihan kokonaan totellut sittenkään, kun Sirpan selän takaa kuikin aina kun oli turvallista. Ja ihan hyvä (?) musta tuli...

Heidi: Täällähän on esim. tuolle Star Trekille laitettu suositusikärajaksi 13, mutta vanhempien seurassa pääsee minkä ikäinen tenava vaan. Ihmettelen kyllä vieläkin, ja mietin että mitäköhän sille tytölle jäi kokemuksesta fiilikseksi.

mama: Me oltiin jo ihan varauduttu että sä et päästä meitä takaisin maahan kun mentiin melkein kehumaan Trekkiä.. ;) Mut nyt mä pistän sille jopa enemmän arvoa, kun onnistui miellyttämään myös ihan aitoa fania. Enkä mä enää pelkää V:täkään, mun mielestä se on huippu!