maanantai 11. toukokuuta 2009

Pehmeä lasku töihin

Työt alkoi sitten tänään. Sain nimeni postilokerikon reunaan ja avaimen huoneeseen, jossa mulla on oma kirjoituspöydän pätkä kahden muun post-doc tutkijan välissä. Nettiinkin pääsen langattoman yhteyden avulla, vaikkei konettani olekaan kampukselle rekisteröity. Heinäkuun lopulla koko laitos muuttaa sitten uusiin, vielä rakenteilla oleviin, tiloihin. Torstaina menemme tutustumaan työmaahan, joten aiheesta lisää silloin.

Nyt pitäisi vielä päättää, mitä sitä aikoo seuraavan vuoden ajan tehdä. Vaihtoehtoja on vähän liiaksikin. Rahoitus kun on omasta takaa, niin paikallinen pomo antoi vapaat kädet valita, mihin projektiin/projekteihin haluan osallistua. Pitäisikö sitä keskittyä omiin vahvuusalueisiinsa vai lähteä rohkeasti uusille urille? Lupasin vastauksen tämän viikon aikana.

Tämä oli sitten ensimmäinen mun ihan oma postaus tähän blogiin. Äidinkään ei tarvitse enää pelätä, josko olen halvaantunut tai jotain. Elossa ollaan, ja kun kerran alkuun on päästy niin eiköhän munkin jorinoita nähdä vielä rutkasti lisää.

5 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Terve Ville !
Hyvä,että olet pääsemässä työn alkuun. Kyllä me kaikki innolla luetaan sinunkin kuulumisiasi ja tunnelmiasi.

Olli kirjoitti...

Ville,
kun kerran avoimesti pohdit tutkimusryhmän valintaa, niin olisiko ajatusta jos olet mukana sellaisessa,
- mikä antaa sinulle mahdollisuuden osoittaa osaamistasi jotta ominaispainosi olisi amerikkalaisessa systeemissä kohdallaan ja
- mistä löytäisit jotakin kotiin tuotavaksi eli mikä antaisi tavallaan kotimaan työnantajallesi hyödyn vuodestasi ja sinulle itsellesi tulevaisuuden polkujen mahdollisuuksia.
isi

Ville kirjoitti...

Rauni: Kiva kuulla että kiinnostusta riittää. Vähän oon laiska mitään kirjottelemaan, mutta täytynee petrata jatkossa ettette joudu pettymään.

Olli: Kai se täytyy ottaa härkää sarvista ja uskaltautua uusia haasteita kohti. Vuosi on kuitenkin lyhyt aika aloittaa mitään nollasta, joten täytynee tasapainoilla kultaisella keskitiellä. Kyllä tämä projektin valinta alkaa tästä jo hahmottua; yhden vaihtoehdon raakkasin justiinsa pois.

mama kirjoitti...

hieno homma, et oot päässy säkin ääneen! kiva kuulla joskus sen rauhallisemman osapuolenkin näkemyksii. *g* ja tsemppiä projektin/projektien valintaan, kyl noin fiksu kaveri varmaan tekee just sen oikeen valinnan! muista muuten pitää silmät auki siä työmaalla, when you know where all the bodies are buried, you've got some serious leverage on your hands my friend... 8-)

Ville kirjoitti...

Ennen työmaalle menoa täytyy kuitenkin allekirjoittaa kaavake, ettei ketään saa haastaa oikeuteen, jos palkki tippuu päähän. Alalaidassa voi olla pienellä präntillä myös vaitiolovelvollisuus. Täytyykin ottaa suurennuslasi huomenna mukaan;)