lauantai 30. toukokuuta 2009

Luonnon helmassa

Miksei voitaisi ottaa tätä nelipäiväistä työviikkoa ihan pysyväksi standardiksi? Johtuen viime maanantain vapaasta, vain neljän työpäivän jälkeen oli jo uudestaan vapaapäivä. Ihanuutta! Ja koska sääennustus oli vihdoinkin meidän puolella, ulkoilupäivä kutsui.

Vuonna 1986 avaruussukkula Challenger tuhoutui 73 sekuntia laukaisun jälkeen, ja kaikki 7 miehistön jäsentä menettivät henkensä. Tämän tragedian muistolle on Houstonissa omistettu iso puisto, josta löytyy tämä muistomerkki.Puistosta löytyy myös Äiti Maa -luonnonveistos, jota varten paikalle on rahdattu hirmuiset määrät maa-ainesta. Sitä on sitten muotoillut (ainakin esittelykyltin mukaan) sekä luonto että taiteilija. Me ei nyt ihan tajuttu sen erinomaisuutta, mutta hyvällä mielikuvituksella voisi ajatella että siinä olisi ihmishahmo (pää vasemmalla, jalat oikealla). Ehkä se ylhäältä katsottuna aukeaisi paremmin...Oli tosi ihanaa päästä luontoon vähän kävelemään, ja kunnon turistina näpsin kuvia vähän sieltä sun täältä. Eli tällaista oli:Oltiin ajateltu levittäytyä johonkin vähän loikoilemaan, mutta valitettavasti tuo pupu ei ollut ainoa eläinkunnan edustaja, vaan myös sitä itikkapuolta oli ihan kiitettävästi. Heti jos vähänkin pysähtyi, oli nilkat täynnä pieniä verenhimoisiä ärsyttävyyksiä, joten jouduimme pakenemaan paikalta. Ja suuntaamaan seuraavaksi apteekkiin ostamaan jotain ainetta joka rauhoittaa paukamilla olevia koipia...

Päädyttiin sitten uudemman kerran Kemah Boardwalkille, jossa syötiin taas hassua jäätelöä. Tajuttiin myös, ettei jatkuva seikkailu auringonpaahteessa ole hirmu fiksua ilman suojavarusteita (tällä kertaa aurinkorasva pääsi ihan iholle asti!), joten sijoitettiin hellehattuihin. Just sopivan pöljän näköiset että niitä viitsii käyttää...Veikkauksia otetaan virallisesti vastaan kommenttiboksissa: kumpi on kumman uusi hattu?

Nyt hirmu kivan päivän jälkeen on hurja nälkä, mutta onneksi siihen on ihan paras ratkaisu: tortilloja! Tehtiin eilen, ja koska meillä on aina paljon kaikkia täytteitä, niitä riittää vielä tänäänkin. Nam.

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eiii! Kääntäkää vaan veistä haavassa! Arvatkaa tekikö eilen mieli tortilloja, mutta ei ollut aineita ja tänään on kaupat kiinni!

Helka

rauni kirjoitti...

Iskän veikkaus on, että olkihattu on Tarjan, mutta minä luulen, että se on kyllä Villen hattu.

Anonyymi kirjoitti...

Hellurei,

Helka vinkkasi minutkin tämän Ameriikan ihmemaa blogin pariin ja mukavastihan pääsin kartalle teidän elosta lukemalla kerralla kaikki kirjoitukset.

Täällä Kotkassa hellettä ja kesäloma ns. hyvässä vaiheessa. Ensimmäinen päivä huomenna :)

Laura

Sanna kirjoitti...

Olen aivan satavarma, että valkoinen kotsa on Tarjan. =D

Andy kirjoitti...

Helka: Voi ei, anteeksi! Lohduttaako jos kerron että ne oli tosi hyviä..? ;)

rauni: Kiitos veikkauksesta, oikea vastaus paljastettakoon myöhemmin.

Laura: Kiva kuulla susta! Mulla ei ole sun sähköpostiosoitetta, niin heitä jossain vaiheessa mailia. Hurjan hauskaa kesälomaa!

Sanna: Paljastamme oikean vastauksen myöhemmin, toivomme vielä lisää veikkauksia ennen totuuden valkenemista.

Lilli kirjoitti...

Valkoinen on tarjan. On niin paljon taas töissä tapahtunut, että tuntuu mahdottomalta aloittaa sähköpostia, kun ei tiedä mitä kertoisi ensiksi. Ehkä pian rohkaistun.

Andy kirjoitti...

Rohkaistu rohkaistu, haluan kuulla työjuoruja!

Kati kirjoitti...

Hei Tarja,
minä veikkaan sinun hatuksi valkoista, sopisi ehdottomasti tyyliisi, vaikka miksei se sopisi Villelekin, mutta, mutta...

Terkut Espoosta
pikkuserkku (höh, vähän hassua!) Katilta

Andy kirjoitti...

Heippa! Kiva että sinäkin jaksat meidän juttuja lueskella, ja jopa kommentoida. :)

Iitu kirjoitti...

voisin veikata että valkoinen hattu on... jaa empäs sanokkaa vielä ennen ku tiiän mitä siitä saa jos arvaa oikein?! no se valkoinen hattu taitaa olla tarjan ja ruskee villen. ja jos arvaan oikein ni saanko sit jtn sieltä Houstonista kun me tullaan sinne? :) no en tarvii, mut toivon et veikkaus on oikein...

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiet helteisestä Suomesta. Lapset ovat päikkäreillä joten pääsen veikkaamaan, että kumpikaan hattu ei ole naiselle vaan kummatkin on miehelle eli Villelle...:) T.Heidi

Andy kirjoitti...

Iitu: Juonikas tyttö. Voidaan sopia joo, että kaikki oikein veikanneet palkitaan, kunhan palkinnon tulee itse noutamaan... ;)

Heidi: Sen verran paljastan, että kyllä toinen hattu on minun. Ei ollut siis kompakysymys. :)

marketta kirjoitti...

Villen tuntien epäilen, että hän ei laittaisi valkoista hattua päähänsä suin surminkaan.Ellei siten Houstonin ilmanala ole sekoittanut jotakin perusteellisesti.

Andy kirjoitti...

Mikäs Villellä on (ollut?) valkoista vastaan? Nää veikkaukset on kyllä ollut melko yksimielisiä.

marketta kirjoitti...

No, ei se väri niinkään.Tahtoo myös palkinnon!

Andy kirjoitti...

Katsotaan sitten kun oikea vastaus paljastuu. Mutta sovitaan niin että kaikki oikein vastanneet palkitaan, palkinnon saa tulla noutamaan koska haluaa. ;)

Iitu kirjoitti...

odotan jo että pääsen sinne noutamaan palkinnon... (kunhan sais vaa tietää vastasko oikein) no tullaan kylla muutenki!!!!!

Andy kirjoitti...

Sovitaan että vastaus paljastetaan huomenna, eli keskiviikkona.

Olli kirjoitti...

Hyvä kun on vielä aikaa veikata ja lunastaa palkinto. Jos analyysi menee pieleen, niin siitä vain ;)
Tuon valkoisen koppa on tosi hyvä, reunat pyöreän kurvikkaat, näkyvässä kaulanauhassa puukoriste ja otsassa kiva 12-sakarainen amuletti. Selkeää Tarjan kamaa!
Tuon ruskean ilmavuus on taattu, reunat hieman uroommat, otsanauha pelkistetty ja ilman kaulanauhaa. Tämä sopii Villelle.
Jos oli päinvastoin, niin se johtuu vain keskinäisestä luottamuksestanne ja arvostuksestanne.
Olli

sirpa kirjoitti...

Joo valkoinen on Tarjan hattu.. Villen on tuo paremmin ilmastoitu...ja palkinnon toivossa minäkin siis veikkaan omasta puolestani ja samaa mieltä on Eelis

sirpa kirjoitti...

Joo valkoinen on Tarjan hattu.. Villen on tuo paremmin ilmastoitu...ja palkinnon toivossa minäkin siis veikkaan omasta puolestani ja samaa mieltä on Eelis

Andy kirjoitti...

Olli: Hieno analyysi, katsotaan osuiko oikeaan.

sirpa: Ollaanpas sitä nyt palkinnon perään. ;) Oikea vastaus tulee myöhemmin tänään.

mama kirjoitti...

mä oon 'vähän' myöhäs arvaukseni kans, mut mitäpä moisest, ku en oo kerran ehtiny lukeen blogii moneen päivään.

ville ei oo koskaan ainaskaan mun kuullen haaveillu olevansa kantrilauluja esittävä gay-elvis, joten eiköhän se olkihattumalli oo sille sopivampi?

Andy kirjoitti...

Miten mulla on nyt sellainen olo, että mun hattua just pilkattiin aika rankalla kädellä..? Ja helppo se on siellä "veikkailla" vastauksen julkistamisen jälkeen. Ni.