keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Bussilla töihin

Ostin eilen etäluettavan bussikortin (Qcard) ajatuksena mennä tänään bussilla töihin. Helpommin sanottu kuin tehty. Netistä katsoin että bussi 8 menee ihan meidän vierestä suoraan yliopiston kulmalle 15 - 30 minuutin välein. Yllätys oli siis suuri, kun pysäkin kyltissä oli vain numero 4, eikä 8:sta tietoakaan. Vieras maa, vieraat tavat. Ehkä kaikki bussit ei pysähdy kaikilla pysäkeillä. Jalkaa toisen eteen ja pian jo näkyykin seuraava pysäkki. Mutta ei numeroa 8. Tässä kohtaa numero 4 sitten porhaltaakin ohitseni suunnilleen oikeaan ilmansuuntaan ja minä jään ihmettelemään, että olisiko pitänyt sittenkin hypätä kyytiin...

Netti oli kertonut myös, että parin korttelin päästä kulkee parikin bussilinjaa yliopistoa kohti, mutta bussia täytyy vaihtaa kerran. Jalkaa taas toisen eteen vajaan 30 asteen helteessä (mikä lie etiäinen oli onneksi käskenyt ottaa vesipullon mukaan) ja jo siintää edessä oikein komea bussikatos. Valitettavasti vain tämä pysäkki oli pelkästään jotain pikalinjaa varten, ja sain katsella haikailemani bussi 2:n perävaloja sen porhaltaessa ohi. Kaikki bussit ei tosiaankaan pysähdy kaikilla pysäkeillä!

Lähialueen kartta oli kuitenkin hyvin muistissa ja päätinkin kävellä vielä yhden korttelin eteenpäin, jolloin vältän sen pakollisen bussin vaihdon. Pysäkillä istui yksi mies omaa bussiaan odottamassa, mutta hän ei vuorostaan tiennyt minun bussini (27) aikatauluista mitään. Itse muistelin, että seuraava tulisi noin 20 min päästä. En viitsinyt jäädä sitä kuitenkaan odottamaan vaan jatkoin patikointia eteenpäin. Ko. bussin sitten ajaessa ohitseni harmitustani laimensi havainto siitä, että matkaa yliopiston parkkipaikalle olikin enää muutama sata metriä..

Ja koska ko. parkkialue ei ole ihan työpaikan vieressä, hyppäsin sopivasti kohdalle osuneeseen kampusalueen omaan paikallisbussiin. Että pääsin kuin pääsinkin bussilla töihin (tosin hikisenä ja kolme varttia aiottua myöhemmin).

5 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Hyvä Ville!
Yritys hyvä kymmenen vaikka tulos olikin nolla, vanhan sanonnan mukaan.
Kyllä se vielä onnistuu busssilla kotoakin.

Olli kirjoitti...

Minä kannattaisin sitä päivittäistä kävelyä kun matkaa ei ole kuin puolisentoista mailia. Näin periamerikkalaisen hiilihydraattisyömisen haitat pysyisivät vähäisempinä ja loppuelämän laatu parempana. Tarjan kanssa laatuelämään kannattaa panostaa!

Ville kirjoitti...

Rauni: Tänään pääsin töihin jo ihan oikealla bussilla. Tarjan pitikin kyllä sitten jo hakea mut pois sieltä;)

Olli: Ei tässä ilmanalassa oikein viitsi paljoakaan kävellä, ja lämpötila sen kun nousee kesää kohti. Ehkä sitten lokakuun paikkeilla.

mama kirjoitti...

sä oot niin mun sankari! mun kaikki bussireissut menee yleensä just tohon sävyyn...

onks toi oikeeseen bussiin osuminen yhtään helpottunu, vai onks siinä se syy, miks töihin mennään omalla autolla? 8-)

Ville kirjoitti...

Täytyy (häpeillen) myöntää, että joukkoliikenteen käyttö on jäänyt alkuinnostuksen jälkeen tyystin. Mutta pääseepähän mun oma yökyöpeli kuskikin aamuisin sängystä ylös, kun täytyy lähteä mua traijaamaan töihin. Joskus se kyllä kääntää kylkeä ja sanoo, että aja ite vaan...