torstai 28. toukokuuta 2009

Äänestää vai eikö äänestää?

Minä oon aina ollut sitä mieltä että äänestäminen ei ole pelkästään oikeus, vaan myös velvollisuus. Siksipä perehdyinkin jokin aika sitten siihen, miten ulkomailta äänestäminen ennakkoon onnistuisi eurovaaleissa. Meitä lähin äänestyspaikka olisi ollut Irvingissä, Dallasin lähellä, ja siellä olisi voinut käydä piirtämässä numeron lappuun. Ongelma oli siinä, että äänestyspäivä oli eilen keskiviikkona, ja Dallasiin viiden tunnin ajomatka suuntaansa. Epäilemättä Ville olisi saanut vapaata töistä, kyllä nämä sen verran pistää demokratialle painoa, mutta yli 10 tuntia autossa (vaikkakin ilmastoidussa) ei houkutellut. Asiaa olisi voinut toki harkita jos äänestyspäivä olisi sattunut viikonlopulle, koska sitten olisi voinut käyttää pari päivää Dallasissa vierailuun, mutta nyt jäi kyllä nämä vaalit väliin meiltä. Ei voi mitään.

10 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Hurjaa tahtia nuo kilpien boggaukset sujuvat kun (jos muistan oikein) niin eilen oli vielä 17 bongaamatta ja nyt enää 14! Kohta tarvitsette todella uutta sisältöä merkkauslistalle.
Me kävimme Riitan kanssa vaikuttamassa (äänestämässä) eilen ja hyvät numerot raapustimme ihan kuulakynällä. Ei ole vielä koskaan jäänyt äänestämättä ja vaikka nyt tuntuihin vähän turhalta, niin tuli hyvä mieli kun teki velvollisuutensa ja on taas sitten oikeus esittää omiakin mielipiteitä eikä vain marista nurkassa.
Elokuvista me muuten olemme katselleen nyt Käpy selän alla ja Asfalttilampaat kun ne sai Lapualaisoopperan kanssa Anttilasta kolmen cd:n pakettina alle 20:llä. Etenkin tuo 1. kuvaa niin erinomaisesti 60-luvun aikaa, että kannattaa katsoa millaisessa maailmassa vanhemmat ovat kasvaneet nuoruutensa. Sit voi tajuu ettei oo ihme et ne on sellasii kun ovat.
terv, Olli

Andy kirjoitti...

Eilen oli tosiaan hyvä kolmen kilven päivä (yksi kampuksella ja kaksi iltakävelyllä), mutta kyllähän tuo on hiipunut tuo tahti alkuajoista. Että viimeiset 14 voi olla isomman kiven alla kuin ensimmäiset 14... ;)

rauni kirjoitti...

Mutta, onhan teillä niitä viimeisiä 14 rekkaria varten aikaakin vielä ainakin 11 kuukautta.
Siihen mahtuu monta viikonloppua, jolloin voi käydä niitä kauempaakin pongaamassa.

Andy kirjoitti...

13 kilpeä, eilinenkin oli hyvä päivä... Kyllä me luotetaan siihen että saadaan lista muuten täyteen, mitä nyt tosiaan noi Alaska ja Hawaiji voi olla vähän turhan haastavia.

marketta kirjoitti...

Äänestämisestä puheenollen se jää nyt minultakin väliin, koska en aio matkustaa täältä Uudestakaupungista Helsinkiin äänestämään missään olosuhteissa enkä missään säätilassa. Täällä on sivumennen sanoen erinomaisen miellyttävä helluntaisää, kuten saatatte arvata. Ei lähellekään 35 astetta, eikä mitään trooppista kosteutta mailla eikä halmeilla...

Andy kirjoitti...

Kiva että säät suosii sielläkin, tännekin on luvattu oikein kaunista keliä koko viikonlopuksi. Tänään yllettiin jo 99 Fahrenheitiin...

Tyyppi kirjoitti...

Heissan,
kyllähän ennakkoäänestys ulkomailla oli lauantaihin asti...mutta ymmärrän kyllä, tuo matka on tosiaan pitkä.

Andy kirjoitti...

Jep, mutta täällä ne päivät on jostain syystä jaettu, eli yhdessä paikassa ennakkoäänestys on vain yhtenä päivänä, ja tuolle paikalle oli sattunut keskiviikko. Viikonlopun paikat olisi ollut vielä paljon kauempana.

mama kirjoitti...

mä äänestin näis vaaleis ekaa kertaa elämässäni ennakkoon, josta johtuen oonkin koko viikon ihan kusi sukas odottanu, et mikä skandaali just _mun_ ehdokkaasta paljastuu... no, eipä paljastunu, eikä menny kyl ehdokas läpikään, mut tulipahan tuettuu demokraattista järjestelmää.

yleensä mä oon pitkälti sitä mieltä, et kaikki syyt äänestämättä jättämiseen on lähinnä teko-sellasii, mut (kuten puhuttiinki) teil on sentään jotain järkevähköö perustet asias. toisin ku esmes mun veljel, joka kävi sunnuntain hakees jyskyn meiän porukoilt ja sano, ettei ehi äänestään, ku on terassin rakentaminen kesken. joo, ja kaveri ajo mennen tullen äänestyspaikan _ohi_!

Andy kirjoitti...

No myönnänhän mä toki sen, että eihän se äänestäminen olis meillekään ihan mahdotonta ollut, että valintakysymyshän se aina on. Mutta vaikka oon ite tosiaan enemmän sitä velvollisuus-koulukuntaa, tää olis vaatinut mun silmissä kohtuutonta vaivannäköä...