perjantai 15. toukokuuta 2009

Rigoletto

Lähellä Ricen yliopiston kampusaluetta, ja siispä myös kohtuullisen lähellä meidän kotia, sijaitsee Hermann Park. Tästä puistosta löytyy mm. Houstonin eläintarha ja luonnonhistoriallinen museo, mutta myös ulkoilmateatteri. Siellä me vietettiin perjantai-iltaa.

Turkulaisena sitä on joskus tullut todettua kuinka mukavaa on, että löytyy vielä pieniä ilmaisia iloja, kuten Föri. Tämä paikallinen Miller teatteri on myös ilmainen, joten ihan vaan paikalle saapumalla pääsee seuraamaan konsertteja, teatterikappaleita, musikaaleja, balettia, tai - kuten tänään - Houstonin Grand Operaa, joka esitti ohjelmistoonsa kuuluvan Verdin Rigoletton. Eikä muuten ollenkaan huonosti esittänytkään.

Teatterista löytyy useamman sadan hengen katsomo, johon on mahdollista varata paikkalippuja. Katsomon takana nousee nurmirinne, jonne loput yleisöstä saa vapaasti sijoittautua peittoineen ja eväskoreineen. Sieltä oli Houstonin pimenevässä illassa aika komea seurata tähtitaivaan alla, kun oopperan kaverit pisti parastaan. Tänne mennään ihan varppina uudestaankin.

10 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Kateus estää kommentoimasta enempää.

Andy kirjoitti...

Voi ei... ;)

mama kirjoitti...

komppaan lillii... oo kiltti ja kerro, et ne ees väntää italiaa texasilaisittain? tai et kyttyräselkäsenä hovinarrina oli double-u? miks se muuten on 'double-u' eikä 'double-v' ja miks me ei edelleen voida käynnää wynniä? (hehee, jotain vahingos tarttunu päähän hidi-kurssilt...)

Olli kirjoitti...

Me kyllä halutaan elokuussa tuohon oopperaan ja nurtsille istumaan (vilttien alle jos on alle 30 astetta lämpöä)! Ei niin suurta välii minkä kappaleen esittävät kunhan on texasilaista.
Olli ja Riitta

Ville kirjoitti...

Luulenpa että tämä on NASAn ohella toinen sellainen paikka, jonne kaikki vieraat tullaan viemään, jos esitysten aikataulut vaan osuu kohdalle.

Olli: Ei huolta. Elokuussa ei taatusti ole alle 30 astetta.

Andy kirjoitti...

mama: Joo, ne oli ihan tosi surkeita, lauloikin ihan nuotin vierestä koko ajan, eikä muutenkaan ollut yhtään hienoa...

Olli: Mä katsoinkin jo valmiiksi, että teidän viimeisenä iltana Houstonin Ebony Opera esittäisi Figaron häät. Olisko se mitään?

Olli kirjoitti...

Miller Outdoor Theatren esityksistä meille kävisi myös kaksi musiikki-iltaa eli 21.8. jazzia "A tribute to the big band era" ja 22.8. "Keeping the music alive". Tuo Figarohan on ihan ok teksasilaisitalaisella murteella!
Kiva kun alkaa jokin osa matkaa jo hahmottua eikä tarvitse palella.
Olli

Andy kirjoitti...

Meillähän on jo vaikka miten paljon puuhaa. NASA, Galveston, pari iltaa Millerissä, siinähän se menee mukavasti.

Olli kirjoitti...

Jep. Ja ajetaan vielä katsomaan Grand Canyonia. Googlen mukaan sinne on vaivaiset 1600 mailia eli autolla 1 vrk ja 2 tuntia! Maisemat olisivat ihan Meksikon rajan tuntumassa, mutta se sika...
Olli :)

Andy kirjoitti...

Eihän tuo ole matka eikä mikään.. ;)