maanantai 9. marraskuuta 2009

Tuholaisia

Aloittaessani keväällä työt yliopistolla työkaverit varoittivat, ettei kannata säilyttää mitään eväitä toimistossa, kun ne vetää muurahaisia puoleensa. Aika ajoin työpöydällä tepastelikin sellaisia ärsyttäviä minimurkkuja. No, meidän uudessa rakennuksessa kaikki on entistä suurempaa ja hienompaa - niin myös tuholaiset.

Tänä aamuna porukka hämmästeli ringissä yhden (entisen) eväskätkön ympärillä olevaa sotkua. Ennakkoluulot saivat vahvistusta, kun asiaa tiedusteltiin remonttimiehiltä. Rakennuksessa on kuulemma näkynyt säännöllisesti rottia. Hupaisaa sinänsä, ettei tutkimuskeskuksen johtoportaalla taasen ollut asiasta aiemmin mitään tietoa. Eniten minua kuitenkin ihmetytti se, että vihulaiset ovat tulleet ruokaa metsästämään aina kuudenteen kerrokseen asti. Ehkä ne onkin jonkun tutkijan labrasta karanneita mutanttirottia, jotka osaa käyttää hissiä...

7 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Niinpä, taitavia ovat myös rotat siellä Texasissa. Onko muuten varma etteivät ole ihan "omia" rottia, tai jos olikin lavastettu juttu. Jollakin oli vain ollut niin kova nälkä. Muuten, muurahaisia voi torjua ihan tavallisella etikalla, jos siellä on sellaista saatavilla. Minä ajoin murkut pois kivijalasta suihkuttamalla sen etikkavedellä, eivät pitäneet siitä ja muuttivat muualle.

Olli kirjoitti...

On se aivan uskomatonta, että uusissakin rakennuksissa on tuollaisia pulmia. Ei ihme, että täällä päärautatieaseman kyljessä kulkeva vesijohto halkeaa, mutta siinäkin oli rakenteissa miehen mentäviä tuntemattomia aukkoja, joista vesi täytti koko metroaseman ja se lienee poissa käytöstä seuraavat 6 kk. Rakenteet oli uusittu melko hiljan kuten tyyliin sopii.
Voiko noilla rotilla kasvattaa rustoa ja luuta niin saa ilmaisia koe-eläimiä? ;-)
Teillä oli ihana San Anonion loma. Onneksi olkoon !!!

Ville kirjoitti...

rauni: Ei suostunut kukaan ainakaan myöntämään että ois päästäny rottia karkuun. Etikkakonsti täytyykin laittaa korvan taa tulevaisuutta ajatellen.

olli: uhosivat pääsevänsä rotista eroon, kunhan rakennus saadaan valmiiksi. Uskotaan kun nähdään.. Rotan mokomat piileskelee jossain rakenteissa, eivät ole suostuneet vapaaehtoisiksi koekappaleiksi.

marketta kirjoitti...

Mutta hyvänen aika sentään. Pitäisikö niille neuvoa tehokkaampia hävityskonsteja? Omien toimieni seurauksena rantasaunan vesisaavista löytyi 5 edesmennyttä hiirtä ja 1 orava.

Ville kirjoitti...

marketta: mun käy ihan tota oravaa sääliksi. Yks työkaveri suunnitteli jo tuovansa kissansa töihin rottia pyydystämään:)

marketta kirjoitti...

Myönnetään, että oravan kohtalo oli ansaittua ikävämpi. En kyllä ymmärrä, miten se oli hankkinut itsensä sinne - ei sen olisi kuulunut mahtua lainkaan sisään noidankattilaani. Mutta että siis rottia maineikkaan Ricen yliopiston laboratoriossa aivan tutkimuksen ulkopuolella !

Ville kirjoitti...

marketta: ne rotat on fiksuja ja pysyy poissa laboratoriosta. Ne käy vaan toimiston puolella lounaalla;)