maanantai 16. marraskuuta 2009

Lentolippuja

Lentolippuja ei voi varata kuin 330 päivän päähän, siinä on sellainen rajoitus. Tämän lisäksi lentoliput kannattaa käytännössä aina hankkia meno-paluuna, koska se maksaa suunnilleen saman verran kuin lentäminen yhteen suuntaan. Osaisko joku selittää muuten miksi niin on? Onko yhteen suuntaan meneminen niin harvinaista, että siitä pitää tehdä kallista jotta se on lentoyhtiöille kannattavaa? Oli miten oli, nämä kaksi faktaa lentolipuista tarkoittavat kuitenkin meidän kohdalla sitä, että tästä Houstonin keikasta selvitään kahdella setillä. Ensimmäinen meno-paluu on siis aikanaan hankittu siten, että huhtikuussa lennettiin Houstoniin ja jouluksi Suomeen. Toinen meno-paluu olikin sitten hankalampi homma, etenkin tuon 330 päivän rajoituksen vuoksi.

Ensi keväänä, kun Villen työvuosi tulee täyteen, meillä on 30 vuorokautta aikaa poistua maasta työsopimuksen päätyttyä. Käytännössä siis kotiin tullaan viimeistään toukokuun lopulla. Lentolippuja emme aikarajoituksen vuoksi voineet hankkia ennen heinäkuuta, jolloin oli hyvä aikomus hoitaa asia alta pois. Mut sit se vähän jäi, kun että voi hankkia lentoliput takaisin Suomeen pitää päättää että koska tarkalleen me lennetään. Eihän tuo nyt mikään iso päätös olisi ollut, mutta jotenkin asia vaan roikkui ja roikkui, kunnes me tajuttiin että ihan oikeasti, pakko saada lentoliput. Eihän me ilman niitä päästä joululoman jälkeen edes takaisin Houstoniin...

Tuumasta toimeen ja yhteys meidän matkatoimistoon (jep, ei meidän tarvinnut edes hoitaa asiaa itse, kunhan vaan pistää sähköpostia, miten tää olikin muka niin vaikea homma...) ja lentoliput hankintaan. Ainoa ongelma asiassa oli se kolmas fakta lentolipuista, eli mitä pitempään asian kanssa vitkastelee, sitä enemmän saa tiketeistään pulittaa valuuttaa. Eikä uuden vuoden tietämillä lentäminen muutenkaan ole se edullisin ajankohta. Mutta liput kuitenkin saatiin, eli paluu Houstoniin koittaa 3. tammikuuta. Ensimmäinen päivä olis muuten ollut paljon halvempi, mutta päätettiin sit kieltäytyä tarjouksesta. Olis voinut vähän latistaa kauan odotettuja uuden vuoden juhlia jos me oltais ilmoitettu että jahas kaverit, meidän lento lähtee kymmentä vaille seitsemän aamulla, kukas ajaa meidät Helsinkiin heti siinä rakettien jälkeen...

Myös se toinen lento on nyt sitten virallisesti lyöty lukkoon, niin ilmoitettakoon siis että meidän suuri kotiinpaluu tapahtuu ensi vuoden toukokuussa, 30. päivä. Saa järjestää juhlat.

6 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Elämän suuret päätökset ovat tosi tärkeitä. Nyt teillä on vuodenvaihteessa tasan kaksi viikoa aikaa olla ja kiertää Suomea ja sukulaisia / ystäviä. Toivottavasti saamme Riitan kanssa tuosta ajasta jonkin osan.
Meillähän Finnairin lentäjät lakkoilevat ja mahdollisesti pitkäänkin eli hyvä jos lentonne on taas BA:n hyvä ja suorin yhteys.

Kati kirjoitti...

Hei, kiva kuulla, että ootte tulossa takas toukokuussa, vaikka käyttehän te näyttäytymässä jo varemmin Taidan siis ilmestyä kuokkimaan
paluujuhliinne ;)
Terkkuja lähettää pikkuserkku (se mummeliksi jo ehtinyt, ei siis pieni).

Andy kirjoitti...

Olli: Meillä on tosiaan luvassa melko kiireiset pari viikkoa Suomessa, kun pitää ehtiä nähdä vaikka ketä. Ja tällä kertaa meidät lentää KLM Amsterdamin kautta. :)

Kati: Kiva kuulla sustakin pitkästä aikaa! Ja kuoki ihmeessä (vaikka onko se enää kuokkimista jos sen tekee luvan kanssa?). ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mekin tullaan sitten tulojuhliin.
Ja jouluna jo nähdään ekan kerran,
Finnairin lentäjätkin lentävät taas, joten kyllä te pääsette tulemaan.
Lunta täällä ei kyllä enään ole, vettä sataa ja lämmintä on +6 astetta.
Jouluksi ennustaja on kyllä luvannut lunta ja pikkupakkasta.

rauni kirjoitti...

Taas livahti ilman nimeä

Andy kirjoitti...

rauni: Voi olla aika epäonnistuneet tulojuhlat jos kaikki vaan ilmoittautuu mutta kukaan ei järjestä... ;)